AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi Açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi Açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, il yöneticileri Serhan Arıman ve Bünyamin Fidan’ın da katıldığı basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

23.12.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, il yöneticileri Serhan Arıman ve Bünyamin Fidan'ın da katıldığı basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Koca, Eskişehir'deki 65 yaş üstü vatandaşların özel halk otobüslerinde ücretsiz taşınmaması sorunu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile yaşadığı Kızılinler tartışması, Eskişehir'de gerçekleştirilen ve yapılacak projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ataç ile Kızılinler Projesi konusunda yaşadığı tartışmaya açıklık getiren Koca, "CHP'li Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç geçtiğimiz haftalarda bizim Kızılinler ile ilgili yaptığımız ve kendisine de 'sahiplensin iyi olur' dediğimiz açıklamalarımızı maalesef anlamayarak ya da anlamak istemeyerek siyasi nezaket kuralları dışına çıktı. Ataç '15 yıldır belediye başkanıyım, Allah'ın bir kulu gelsin Ahmet Ataç şuna peşkeş çekti desin ben hemen pılımı pırtımı toplarım belediyeyi terk ederim. Ama diyemezlerse de bunun sonucu iyi olmaz. Eğer bunu ispatlayamazsan lafını sana yediririm" gibi beylik laflar etti. Siyasi hayatım boyunca hiç bir zaman hiç kimseye kişisel hakarette bulunmamış ve bulunmayı uygun görmeyen biri olarak bu üslupla da bugün cevap vermeyeceğim. Proje ile ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Şubat ayında burası yatırımcılara açılacak. Biz ihalelerin parça parça olmasını istiyoruz, ancak Ahmet Ataç bütün olarak ihaleye verilmesini istiyor. Biz rekabete açık olunmasını istiyoruz" dedi.

TEPEBAŞI'NDAKİ TEMİZLİK İŞLERİNDE KAMU ZARARI İDDİASI

Tepebaşı Belediyesi'nde temizlik işlerinin çok yüksek fiyatlara verildiğini iddia eden Koca, "Sayın Ataç'ın 11 yıllık belediye Başkanlığı ile ilgili merak ettiklerimiz çok. Fakat o kadar uzağa gitmeye gerek yok. Sadece temizlik ihalesinde son 4 yılı kıyaslamamız daha önceki konuşmamızda gündeme getirdiğimiz CHP zihniyeti fikrini vermeye yetiyor. Söyle ki: Olağanüstü bedellerle verilen bir temizlik ihalesi var ortada. Önceden olağan bedellerle verilirken 2011 yılından itibaren çok yüksek bedellere verilmeye başlanmış. Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisindeki mahalleler 2011 yılında 320 kişi ile aylık 795 bin liraya, Tepebaşı Belediyesi sınırları içerisindeki mahaller ise aynı yıl 300 temizlik işçisi ile aylık 571 bin liraya temizleniyordu. Bugün Odunpazarı Belediyesi 371 işçiyle ve yüzde 54'lük bir artışla aylık 1 milyon 219 bin TL temizlerken, Odunpazarı'ndan ortalama yüzde 23 daha az nüfusuna sahip Tepebaşı Belediyesi ise 335 işçiyle ve yüzde 138'lik bir artışla aylık 1 milyan 361.000 TL'ye temizliyor. Geçtiğimiz 2012-13-14 ve15 de temizlik ihalesi rakamları işçi sayısının da üzerinde korkunç bir şekilde artmış. Odunpazarı'nda ihale bedeli artışı yüzde 12-39-54 olurken, Tepebaşı'nda bunların tam 3,6 kata varan artışlarla yüzde 43-75- 122 ve son olarak enflasyon oranlarının çok çok üzerinde yüzde 138 lik korkunç artış rakamlarına rastlıyoruz. İste tam da burada korkunç zararlar ortaya çıkıyor. Şayet Tepebaşı Belediyesi bu afaki artış yüzdeleri değil de Odunpazarı'ndaki artışlarla iş yapsa idi 4 yılda 14 milyon 800 bin 610 TL kasasında kalacaktı. Başka bir hesap ile de şayet Odunpazarı Belediyesinin yaptığı kişi basına düşen rakamlarla iş yaptırmış olsaydı 9 milyon 280 bin 996 TL kasasında kalacak belki de onlarca mahalle asfalta kavuşacaktı. Bu hesaplardan ve tablolardan görüyoruz ki Tepebaşı Belediyesi'nde temizlik için ödenen bedeller yıllara göre artışı akıl almaz orandadır. Bunun ne kadar olağandışı olduğu Odunpazarı Belediyesinin bedelleri ile karşılaştırıldığında iyice su yüzüne çıkmaktadır. Şimdi soruyorum, 2012 yılı için yaklaşık maliyet 8 milyon 622 bin 143 TL iken 1 milyon 157 bin 857 TL daha yüksek bedelle 9 milyon 780 bin TL ye yaklaşık maliyetinde üzerinde ihale vermeyi nasıl açıklıyorsun? 2014-2015 yılları için, tek teklife 18 aylık süre ile hiç kırımsız yaklaşık maliyete çok yakın bir rakama, yani 24 milyon 640 bin TL' ye tüm zamanların en yüksek aylık bedeli olan 1 milyon 361 bin liraya, yani yüzde 18 nüfusu sizden fazla olan Odunpazarı'ndan yüzde 12 daha fazla ve 201 1yılına göre yüzde 138 artmış bir bedelle ihale bağlamaya gönlünüz razı oldu mu? Size inanmayı dilerdik. Farklı olduğunuzu ummuştuk. Ama siz de büyüğünüze benziyorsunuz. Yani aynısınız.

Biz rakamlarla konuşuyoruz, edebiyat yapmıyor beylik laflarla hakaret etmiyoruz, varsa söyleyecek sözleri rakamlarla cevap bekliyoruz. Yoksa cevapları, özür dilemelerini ya da sözlerinin gereğini yapmalarını bekliyoruz" diye belirtti.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDEKİ TARTIŞMALAR

AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde suya yüzde 8'lik zammın iptal edilmesini de değerlendiren Koca, "Eskişehir'de suya zam yaptırılmadı, şimdi bu zam yapılmadığı için ilçelere hizmet götürülemeyeceğini söylüyorlar. Onlar hizmeti götürsün yapılmayan zam oranı kadar kalan açık için biz destek oluruz" ifadelerini kullandı.

EKİŞEHİR'DEKİ 65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARIN ÜCRETSİZ TAŞINMA SORUNU

Eskişehir'de 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasıyla ilgili yaşanan sorunlara da değinen Koca, "Diğer ilerde böyle bir sorun yaşanmıyor, Eskişehir'deki sorun havuz sisteminden kaynaklanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, seçim öncesi hükümetin 65 yaş kararını bilboardlara reklam asarak kullanıyordu, bugün ne değişti? Büyükerşen bir algı operasyonuna imza atıyor. Nerede sorun varsa faturaları kurumlara kesiyor" diye konuştu.

ESKİŞEHİR'DEKİ BAZI YATIRIMLAR

Projelere de değinen Koca, "İş ve işçi bulma binası yeri için Tepebaşı Belediyesi ile sorunlar aşılamadı, iki Eylül Kampüsü'ne yapılacak bin 500 kişilik yurt için Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan sorun çözülmek üzere buraya bir yurt yapacağız. Eskişehir Sarıcakaya duble yolu için çok yakında kazma vurulacak. Ankara-Konya- Kütahya çevre yolunda bulunan eksiklikler giderilecek. İhale yapıldı. Estim Toptancılar Sitesi'ndeki yan yol, Anadolu Üniversitesi sağa dönüş, İlahiyat Cami ile Muttalip arasındaki yol düzenlenecek. Seyitgazi yolu üzerindeki Yenikent- Mezarlık arasındaki 2 kilometrelik yol duble yol olacak. Gündoğdu Mahallesi'ne yapılacak üst geçit için 30 Nisan tarihinde ihaleye çıkılacaktı. İhaleden 12 gün önce Büyükşehir Belediyesi "kentsel rönüşüm yapacağını" belirterek ihalenin yapılmamasını sağladı. Sözümüz var, sorunları aşmaya çalışıyoruz. 3'üncü üniversite için TBMM'den yasa çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

KENT MEYDANI KONUSU

Kent meydanı tartışmalarına da değinen Koca, "Eski stadyumu taşımamızdaki amaç, yılda 50 saat kullanılan bir yerin meydana çevrilerek 7-24 saat yaşanılabilir bir alan oluşturma isteğidir" dedi.

GÜNEY VE KUZEY ÇEVRE YOLU

Koca, Güney ve Kuzey Çevre Yolu hakkında ise şunları kaydetti:

"Güney Çevre Yolu'nda proje hazır, 54 kilometrelik bir yol. Kanlıpınar, Çukurhisar arasının yatırım planına alınması bekleniyor. Kuzey çevreyolu ise, otoban projesine dahil edilecek. Sivrihisar Beylikova, Alpu, Muttalip İnegöl, Bursa otoban projesi hazır. 2017 yatırım programına aldırmaya çalışıyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca Gündemi Değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement