AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

"Ortadoğu’daki, İslam dünyasındaki terör olaylarının gerçek nedeni Batıdaki zenginliklerin doğuya kaymasıdır ve terör örgütleri vasıtasıyla bu gidişat durdurulmak istenmektedir'' "IŞİD var gücüyle Şii Sünni kavgası çıkarmak için uğraşmaktadır.

07.12.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Dış ilişkiler Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, "Ortadoğu'daki, İslam dünyasındaki terör olaylarının gerçek nedeni Batıdaki zenginliklerin doğuya kaymasıdır ve terör örgütleri vasıtasıyla bu gidişat durdurulmak istenmektedir" dedi.

Şahin, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsviçre Şubesinin Zürih'te düzenlediği, "Ortadoğu Gerçekleri" konulu etkinliğe katıldı.

Etkinlikte konuşan Şahin, "Bugün Ortadoğu'daki, İslam dünyasındaki, Hindistan gibi ülkelerdeki terör olaylarının gerçek nedeni, Batı'daki zenginliklerin doğuya kaymasıdır ve terör örgütleri vasıtasıyla bu gidişat durdurulmak istenmektedir" diye konuştu.

Batılı bir düşünürün, "Biz, daha önceleri çocuklarımıza 'yemek tabağını bitir ve kalıntı bırakma ve israf etme, Hindistan'daki aç çocukları düşün' derdik. Şimdi ise 'iyi okuyun ve iyi eğitim alın. Hindistanlılar işinizi elinizden alacak' diyerek çocuklarımızı telkin ediyoruz" sözünü hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Buradan hareketle bugün Ortadoğu'da, Asya'da cereyan eden terör olaylarının perde arkasındaki gerçek neden, Batıdaki zenginliklerin doğuya kaymasını önlemektir. Bunun da en kolay yolu ağacı kendi içindeki kurtla çürütmek ve zayıf düşürerek yok etmek. Yani ülkelerin içinde terör örgütleri kurdurarak bunlar vasıtasıyla milletleri birbirine kırdırmaktır."

Şahin, ülkeleri işgal ederek savaşmak döneminin bittiğine değinerek, "Çünkü bu savaş çok masraflıdır. Bunun için uluslararası güç odakları, ülkelerin kendi içinden terör grupları çıkarmak ve bunlar vasıtasıyla ülkeleri zayıflatarak, istikrara kavuşmalarını önleyerek, yönetilebilir ve kontrol edilebilir halini devam ettirerek, sömürgelerini devam ettirmek istemektedir" ifadesini kullandı.

Terör grupları aracılığıyla ülkelerin zayıflatıldığının altını çizen Şahin, " Afganistan'da Taliban, El Kaide, Pakistan'da Taliban ve Cündullah, Hindistan'da Leşker-i Tayyibe, İran'da Halkın Mücahitleri, Suriye ve Irak'ta IŞİD, Türkiye'de PKK ve DHKP-C, Somali ve Kenya'da Eş-Şebab, Nijerya ve Mali'de Boko Haram gibi terör örgütlerini kurdurarak ve finanse ederek ülkelerin halkalarını etnik, dini, mezhep, dil farklılıklarını bahane ederek savaştırmaktadır" şeklinde konuştu.

Ortadoğu'daki "Arap Baharı"nın da aynı gerekçelerle bir terör örgütü olan IŞİD vasıtasıyla bitirildiğini vurgulayan Şahin, "IŞİD, Esed muhaliflerini bitirme noktasına gelirken, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e zarar vermemiş, tam tersine desteklemiştir" dedi.

Şahin, "IŞİD var gücüyle Şii-Sünni kavgası çıkarmak için uğraşmaktadır. En büyük hedeflerden biri, Türkiye'nin Ortadoğu halkları ile bütünleşmesini önlemektir" değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkemize sığınan Suriyelilere sahip çıkmak zorundayız, görmezlikten gelemeyiz, onların rızkını Allah bizim üzerimizden vermiştir. Bu zor zamanlarda paylaşacağız" diyen Şahin, "Biz, dün 1845'lerde açlıktan kırılan İrlandalılara bile yardım yapmış bir milletin torunlarıyız" ifadesini kullandı.

Etkinliğe, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Mehmet Tuğrul Gücük, Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Aslı Oral, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani, UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahmet tinaz: Orta doğuda zaten zenginlikleri önceden vardı söylediniz dogrudur zaten yıllardır bu zenginlikler batılı güçler tarafından somurulmekte yalnız Ortadoğu ile ilgili birçok sivil toplum kuruluşu yanlış bilgilendirilmekte ve yanlı bilgi vermektedir. Suriyeli ve Ortadoğu'yu yakından tanıyan urfa Wrapper Başkanımız sukru kirboganin isid konusu ile ilgili kitabını okumanızı öneririm bu kitap tamamen gerçeklere dayanmakta ve bizlere çözüm noktası göstermektedir. sorun belli siz sorunları dile getirdiniz ama asıl mesele bu sorunun nasıl çözülecek konusudur. 0 0 Yanıtla

Advertisement