AK Parti'den Müsiad Ziyareti - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den Müsiad Ziyareti

AK Parti\'den Müsiad Ziyareti

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanlığına seçilen Alper Tığlı’yı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

26.01.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanlığına seçilen Alper Tığlı'yı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

MÜSİAD'ın Türkiye'de Anadolu sermayesini temsil etmesinden dolmayı önemli bir yere sahip olduğunu belirten AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Anadolu sermayesini temsil eden yapıların ülkeyi değiştirme ve geliştirme imkanının fazla olduğunu belirtti.

Bir toplumun değişimi için özgüvene ihtiyaç duyulduğunu bununda Anadolu sermayesinde varolduğunu dile getiren Uslu, "İstanbul sermayesi, işgal döneminde tavrını memleketten yana koymamıştır. Tercihlerini işgalcilerden yana kullanmıştır. Bu tarihi bir vakadır. Bizim Türkiye'nin geleceği için kaygılanan yapılara ihtiyacımız var. Siyasi partiler ya da iş adamlarının bir araya gelerek kurdukları yapılar birbirlerinin alternatifi ya da rakibi değildir. Tek başına kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiç birimiz. Biz hep beraber diyenlerdeniz. Dünya halen küresel krizin etkisinden kurtulamadı. Türkiye hala yatırım açısından cazip bir ülkedir. Genç arkadaşlarımızın girişimciliği bizi umutlandırıyor."

Demiryolunun Çorum'dan geçecek olması, 'Sadece Çorum'dan tren geçecek' diye bakılabilecek kadar küçük bir proje olmadığının altını çizen Uslu, "İki hatlı olarak inşa edilecek olan demiryolumuzdan hem hızlı tren hem de yük treni geçecek. Çorum'un Kuzey ve Güney aksından Türkiye'ye bağlanması anlamı taşıyan proje ayrıca Rusya ile yapılan Feritren Projesi kapsamında büyük bir değer taşıyor. Rusya- Mersin bağlantısının Çorum'dan geçiyor olması ticari ve siyasi açıdan Çorum'a önemli kazanımlar sağlayacak. 160 kilometrelik tren yolu, ayrıca bölge barışına da ciddi katkılar sağlayacak bir stratejik önem içeriyor. Yozgat'a yada Amasya'ya bakıp kendimizi küçümsemenin bir faydası yok. Eksikleri elbette söyleyeceğiz. 4 yıllık dönemimizin her gününün dolu dolu ve yoğun geçtiği konusunda ben iddialıyım. Çorum'a önemli hizmet ve yatırımlar kazandırdık" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den Müsiad Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement