AK Parti'den Savcılığa Başvuru: Turk Parti Amblemini Değişsin - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Savcılığa Başvuru: Turk Parti Amblemini Değişsin

Erken seçimle ilgili çalışmasının ilk ayağını sandık düzeyinde başlatan AK Parti, savcılığa Turk Parti'nin ampule benzeyen amblemin değiştirilmesi için başvuru yaptı.

26.08.2015 07:35  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim sandıklarındaki olası yanlışlıkların önüne geçmeye çalışan parti, 'ince eleyip, sık dokuyarak' oy artışı hesabı yapıyor. İlk girişim, Turk Parti'nin amblemine yapıldı. Savcılığa ampule benzeyen amblemin değiştirilmesi başvurusu yapıldı. Parti, bağımsız adaylara yanlışlıkla verildiğini iddia ettiği oyların da peşine düştü.

SANDIK ÖNLEMLERİ

Partide yapılan seçime hazırlık toplantılarında, öncelikle seçim sandıklarından kaynaklanan kayıpların giderilmesi için girişim başlatma kararı alındı. Seçim kampanyasında yapılacak çalışmalardan önce 'hata ve yanlışlar' nedeniyle kaybedilen oyların hesabı yapıldı.

BAĞIMSIZ ADAY UYARISI

Edinilen bilgiye göre, Ak Parti yönetimi, parti teşkilatları ve sandık görevlilerine yazı göndererek, alınması gereken önlemleri anımsattı. Örgütlere yapılan en önemli uyarı, seçmenlerin parti yerine yanlışlıkla bağımsız adaylara oy vermesinin önlenmesi oldu. Bu konuda seçmeni bilinçlendirme çalışmaları yapılması istendi.

OYUMUZ BAĞIMSIZLARA GİTTİ

Yapılan hesaplamalarda, sadece İstanbul'da 330 bin oyun, hem parti hem bağımsız adaya mühür basan seçmen nedeniyle geçersiz olduğu belirtildi. Bunun en az yüzde 40'ının kendisine ait olduğunu düşünen parti, 3 bin oyla milletvekili kaybedilen ilçelerde durumun lehlerine çevrilebileceği hesabı yapıyor.

SAVCILIĞA BAŞVURDULAR

AK Parti, ilk itirazını ise Turk Parti için yaptı. Bu partinin ambleminin 7 Haziran seçimlerinden önce değiştirildiği ve ampule benzetildiği iddia edildi. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan itirazda, partinin amblemini değiştirmesi istenerek, AK Parti seçmeninin kafasının karıştığı öne sürüldü. Bu partinin vatandaş tarafından bilinmemesine rağmen 7 Haziran seçimlerinde 71 bin oy aldığı, bunun da seçmen hatasından kaynaklandığı iddia edildi. AK Parti kurmayları, daha fazla tanınan Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nin 105 bin, Haydar Baş'ın partisinin 95 bin oy aldığını da dikkat çektiler.

YSK'DAN TALEP

Parti, YSK'dan, yurtdışındaki seçmenin oy kullanmasını kolaylaştırmak için 'bağlı olduğu değil, en yakın temsilcilikte oy kullanma olanağı' tanınmasını da istedi. Bunun, yasal düzenleme gerekmeden YSK kararıyla hayata geçirilebileceği iddia edildi. AK Parti kurmayları, vatandaşların 150 kilometre uzakdaki temsilcilik yerine, en yakın temsilcilikte oy kullanmasının sandığa gidenlerin sayısını arttıracağını belirttiler. Yurt dışındaki seçmenin yüzde 10'unun bu durumda olduğu ifade edildi. (Kaynak: Hürriyet)

AK Parti\'den Savcılığa Başvuru: Turk Parti Amblemini Değişsin

Son Dakika Güncel AK Parti'den Savcılığa Başvuru: Turk Parti Amblemini Değişsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • kova: adını dağlarada yazssan bukelemon gibi renkte değişsen sen bitmişsin ülkeyide bitirmek üzeresin tıpış tıpış gidiver gari 35 13 Yanıtla
  • Erol: Yaw he he... Gideceksiniz bitti!!! 21 16 Yanıtla
  • KAAN: o kadar şaşırdılar ki artık kime nasıl ne sebeple saldıracaklarını bile bilmiyorlar. bu kadar insan öldürttünüz ve bunun hesabını bu sandıkda türk milleti size verecek. koltuk için bu kadar cana kıydınız yetmedi ülkeyi kaosa sürüklediniz yetmedi ekonomiyi bitirdiniz bunların acısını sandıkda çıkaracak bir toplıumuz siz merak etmeyin. demek vatan umurunuzda değil 17 18 Yanıtla
  • Norvecli_giz: Tayyip artık seni kimse istemiyoo 13 14 Yanıtla
  • colt: Bence AKP amblemini koyun ve ya makarna olarak değiştirmeli. 10 6 Yanıtla
  • yorumcu: valla biraz degiştirmesi zor biri guneşi temsi ediyor biri ampülü 16 0 Yanıtla
  • AL: AK parti seçmenine laf atana diyorumki evet biz ablam de değiştiririz istesek senide değiştiririz sen mal gibi bakarsın biz ülkeyi yönetiriz 6 5 Yanıtla
  • .: güneş amblemi o salak koyunlar 5 4 Yanıtla
  • asım: bu partidendemi korkmuş recep 8 1 Yanıtla
  • HALK: BİRİ GÜNEŞ DİĞERİ MUM. 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti
    15:27 Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti

    Niobe Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şerif Mehmet Kököz ve Yönetimi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e düzenledikleri etkinlikler için araç desteği için teşekkür etti. Kököz, Başkan Çelik'i doğa yürüyüşlerinde görmeyi beklediklerini söyledi.

  • Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi
    15:25 Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle teknik tekstil alanında bir seminer düzenlendi. Seminerde, Spinteks firmasının Genel Müdürü Yalın Aydın, carbon fiber ve kompozit tekstillerin Denizli'deki serüvenini anlattı.

  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'
    15:25 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, AK Parti belediyeciliğinin gerçek belediyecilik olduğunu belirterek, Kastamonu'nun tüm ilçelerinin doğal gaza kavuşması için süreci takip edeceğini söyledi. Yumaklı, yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını ve Kastamonu'nun 19 ilçesinin ve merkez ilçenin AK Parti adayları tarafından kazanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Yumaklı hükümetin vatandaşın duasına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, duaların en büyük destek olduğunu belirtti.

  • İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu
    15:24 İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu

    İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu, Sakarya'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre ve 100 metre çiftpalet branşında birinci oldu. 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Koyuncu, 100 metre mesafesinde Türkiye rekorunu kırdı ve milli takım barajını geçti.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.


Advertisement