AK Parti de Başkan Kazım Kurt'a Yüklendi - Son Dakika
Yerel

AK Parti de Başkan Kazım Kurt'a Yüklendi

AK Parti de Başkan Kazım Kurt\'a Yüklendi

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, düzenlediği basın açıklaması ile Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un icraatlarını ve son olarak Bakan Nabi Avcı hakkındaki açıklamalarını eleştirdi.

24.07.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, düzenlediği basın açıklaması ile Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un icraatlarını ve son olarak Bakan Nabi Avcı hakkındaki açıklamalarını eleştirdi.

Doğan, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın; Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın faaliyetlerini kısaca hatırlattıktan sonra, bundan böyle henüz bitmemiş olan projelerin vakıf sayesinde tamamlanacağını, bu alanda yeni hizmet ve yeni eserlerinde vakıf eliyle yapılacağını söylediğini ifade etti. Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, "Bu açıklamayı Eskişehir'e yapılacak bütün devlet yatırımlarını da vakıf yapacak diye anlamak için gerçekten idrak özürlü olmak gerekir" dedi.

SİYASİ BİR YAKLAŞIMDIR

Türk Dünyası kültür başkenti sonraki nesillerin de faydalanacağı büyük projelere imza attığını dile getiren Volkan Doğan, "CHP'li Kurt, Eskişehir'e bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılacak hizmetlerle ilgili söz veren Sayın Bakanımız Nabi Avcı'yı takdir etmesi gerekirken, eleştirmesi tamamen siyasi bir yaklaşım olup, bu sözleri CHP zihniyetini yansıtmaktadır" şeklinde konuştu. Açıklamasında Türk Dünyası Kültür Başkenti'nin Eskişehir'e kazandırdığı eserlerden bazılarının fotoğraflarını gösteren Başkan Volkan Doğan, "Siz Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yaranmak için 2019 hesabınızı ve kişisel çekişmelerinizi Sayın Bakanımız ve Millete hizmet eden kurumlarımız üzerinden yapamazsınız" dedi.

"HİÇ ADIM ATILMADI"

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un "Yerel hizmetleri belediyeler yapar" ifadesini hatırlatan Volkan Doğan, "Kazım Kurt, vakfın kuruluş amacının belediyelerin hizmet yapmasını engellemek olduğunu söylüyor. Buradan soruyoruz, sizin yapacağınız hangi hizmetlere Türk Dünyası engel oldu? Siz Odunpazarı Belediye Başkanı olarak hemşerilerimize hizmet etmeyi beceremiyorsunuz. Hizmet edilmesine engel olmayın" ifadelerini kullandı.

Odunpazarı Belediyesi'nin en asli görevi olan temizlik hizmetini dahi yapamadığını öne süren Volkan Doğan, "Çöplerle ilgili yine bir kaç gün önce çekilmiş fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum. Odunpazarı Belediyesi bu konuda hiçbir adım atmadı ve insanlarımızın sağlığıyla oynamaya devam ediyor" diye konuştu.

BAŞKAN KURT'A SESLENDİ

Odunpazarı Belediyesi'nin icraatlarını da eleştiren AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan şöyle konuştu:

"Üzücüdür ki, Odunpazarı Belediyesi 1.5 yıldır olumsuzluklarla gündeme gelen, toplanmayan çöplerle, bozuk yollarla, belediyede çalışanlara yapılan mobbing ve işten çıkarmalarla adı anılan bir belediye haline gelmiştir. Muhtarımızla, halkımızla ve esnaflarımızla sık sık görüşüyoruz. Yaklaşık 5 aydır İstiklal mahallesinin sokaklarının halini sizinle paylaşmak istiyorum. Siz 5 aydır bu koordinasyonu sağlayamıyorsanız ve bu millete bu zulmü yaşatıyorsanız bu sizin beceriksizliğiniz ve ayıbınızdır. CHP'li Belediye Başkanı Kazım Kurt'u kendi makam odasından çıkıp bu mahalleleri görmeye davet ediyoruz. Biz AK Parti iktidarı olarak bunca engellemelere rağmen kısa bir zaman zarfı içerisinde 3. Boğaz Köprüsü'nü inşa ettik ve bitirmek üzereyiz. Siz 5 sokağı hemşehrilerimizin hizmetine sunmaktan acizsiniz. Ülkeyi yönetmeye talip olan CHP zihniyeti 5 aydır 5 sokağı halkımızın hizmetine sunamadı. Siz bu devleti nasıl yöneteceksiniz?"

BAŞKAN KURT NE SÖYLEMİŞTİ

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, "Eskişehir'e hizmeti Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı (TDKBV) getirmeye devam edecek" açıklamasına sert tepki göstererek, "Kanuna ve devlet geleneğine göre işler vakıf aracılığıyla değil devlet kurumlarıyla yürütülür. Dolayısıyla yerel hizmetleri belediyeler yapar. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen'in yapmış olduğu projelerle şehrimizi dünya tanımıştır. Alelacele, yangından mal kaçırır gibi kurulan TDKBV'nin bütçesi nedir? Bu bütçe nerelerden aktarılmıştır? Hangi hizmetleri yapmıştır? Neden şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesine uyulmamaktadır? Bizce Bakan Avcı'nın bu tavrı, siyasi ve popülist bir tavırdır" diye konuşmuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti de Başkan Kazım Kurt'a Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement