AK Parti Çubuk Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çubuk Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

AK Parti Çubuk Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kongresi Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

18.01.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çubuk Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kongresi Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kongreye, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, AK Parti Ankara Milletvekili aday adayı Ayhan Yılmaz, ÇUDEF Yönetim Kurulu Üyelerinden ve İşadamlarından Yakup Ülgü, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları üyeleri ile MKYK üyeleri, Ankara İl Gençlik Başkanı ile Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, ilçe gençlik kolları başkanları ile yönetimleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Çubuk İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Doğan, ilçede bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve bundan sonra yapacakları çalışmaları değindi. Zaman zaman geçlerin tezahüratları ile konuşması bölünen Doğan, Ak Partili gençlerin yüklendiği vizyon ve misyonu anlattı. Kendisine yeni görevde destek olanlara tek tek teşekkür eden Doğan, ekibi ile birlikte aldıkları bayrağı en üst noktaya taşımaya söz verdi.

Çubuk Gençlik Kolları üyeleri Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'a yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Konuşmasının başında 'Bizler büyük bir milletin evlatlarıyız' diyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bir milletin tarih içerisinde uzun yolculuklar yaşayarak oluştuğunu vurguladı. Büyük zaferler yaşayan Türk Milletinin son yüz yılda yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Acehan, Türkiye'nin Ak Parti iktidarı sayesinde ateş çemberi arasında huzur adasında yaşadığının altını çizdi.

Başkan Acehan, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletler tarih içerisinde uzun yolculukla yaparlar, göçler, savaşlar yaparlar, medeniyetler kurarlar, fetihler gerçekleştirirler, meydan muharebelerine çıkarlar bazen galip gelirler, bazen mağlup olurlar, kimi zaman hastalanırlar kimlik bunalımı yaşarlar, fetret devirleri yaşarlar işte bu tüm yaşananlar tarih olarak adlandırılırlar. Bizim ülkemizi Anadolu bin yıldır bu saydığım tüm olayları yaşamıştır. Büyük bir milletin evlatları olarak bizlerde kimi zaman galip geldik, kimi zaman mağlup olduk. Son zamanda şizofrenik bir bunalım yaşadık kimliğimizi kaybettik. Bugün yaşadığımız bu şartlar 100 yılların bir birikiminin sonucudur. Yakın tarihe bir göz atmak istiyorum. Mohaç meydan muharebelerinden, İstanbul'un fethinden bugüne kadar birçok şey yaşadı bizlerin ataları. Ama bugünkü şartlarda son yüz yılımızı Çanakkale Savaşının 18 Mart'ta 100'üncü yılını kutlayacağız biliyorsunuz, bu 100 yılı şöyle bir gözden geçirmek gerekiyor. Bugün hamdolsun farklı bir iklim yaşıyoruz, ferahlık ve huzur içerisindeyiz. Çevremizde kan gölü var, çevremiz ateş çemberi ama biz onun ortasında bir huzur adası olarak yaşıyoruz. Ama bu 12 yıllık Ak Parti iktidarının öncelikle bizleri sunmuş olduğu bu imkanı hiç unutmadan biraz daha geriye götürmek istiyorum sizleri. Biraz önce divan başkanımızın dediği o reklam arası dediği dönemde öncelikle dinimiz, maneviyatımız hiç sayılarak sanık sandalyesine oturtturuldu. 27 Mayıs'ta bu milletin seçtiği bir başbakan, 2 bakan asıldı. 12 Eylül'de bütün inananların üzerinden adeta bir silindir gibi geçtiler. 12 Mart'ta keza böyle oldu. 28 Şubat'ta ise özellikle bu milletin manevi varlığı başta olmak üzere bütün inananlar hedef alındı. Ama Cenabı Allah 3 Kasım 2002'de farklı bir iklimi taşıdı. Başbakanımız, seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye farklı bir iklime geldi."

Necip Fazıl Kısakürek'den şiirler okuyan Başkan Acehan, şiirlerin o reklam arası denilen dönem için yazıldığını hatırlattı. Gençlerin bu günlerin değerini bilmesini ve bu günlere nasıl gelindiğini çok iyi öğrenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Acehan, "Donanımlı olmalıyız. Fatih Sultan Mehmet'in, Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden gitmeliyiz ve bu milleti, bu devleti sonsuza denk huzur, barış ortamında yaşayacak, Osmanlıda olduğu gibi bölgesinde lider ülkesi olacak seviyeye getirmemiz gerekiyor. Burada görev öncelikli olarak gençlerimize düşmektedir" diye konuştu.

Gençlerin 'Çubuk seninle guru duyuyor' tezahüratları karşısında Başkan Acehan, 'Ben sizlerle gurur duyuyorum ve gurur duymaya devam edeceğim inşallah' diyerek cevap verdi.

Daha sonra konuşan İlçe Başkanı Baki Demirbaş, ülkede son yıllarda yaşanan gelişmeleri yaşadıklarıyla örnekleyerek anlattı. Geçmişte üniversiteye giderken Çubuk'tan Ankara AŞTİ'ye 3 saatte gittiği, bu gün artık sabah Konya'daki davasına öğleden sonra Çubuk'taki davasına girebildiğini ifade eden Demirbaş, gelinen noktanın kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Kongreye katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yatığı konuşmada bu yıl içinde gerçekleşecek genel seçimlerde AK Partinin Anayasayı değiştirecek sayıda milletvekili çıkarması için herkesin daha çok çalışması gerektiğini ifade ederek, Fransa da Charli Hebdo dergisine yönelik saldırının ardından bilinçli olarak, özellikle Avrupa da İslam düşmanlığı yapılmaya çalışıldığını kaydetti.

Belediye ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çubukluların rekor sayılacak oranda oy verdiğini bunun için bir kez daha teşekkür etmek istediğini söyleyen Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin sadece 2014 yılında, Çubuk ilçesine 343 bin ton asfalt döktüğünü, 4,5 kilometre yol açtığını, 20 bin metrekare tretuvar ile 12 kilometre bordür döşediğini, 9 kilometre malzemeli bakım yaptığını, 2 bin 289 metre bariyer yerleştirdiğini söyledi.

"KAVŞAKKAYA BARAJINDAN ÇUBUK 1 BARAJINA SU VERİLİYOR"

Yatırımların bununla sınırlı kalmadığını ASKİ'nin ise geçen sene 24 kilometre içme suyu hattı ile bir de sondaj çalışması yaptığını ifade eden Gökçek, bunların dışında en önemlisinin ise geçen dönem yapımını gerçekleştirdikleri Kavşakkaya Barajı'ndan döşenen hat ile Çubuk2 barajına su vermeye başladıklarını ve bu sayede Çubuk ilçesinin su sorunun kalmayacağını kaydetti.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'nın çalışmalarıyla tretuvar ve kaldırım bakımları ve cami ve okullarda temizlik çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Gökçek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun olarak yağan kar yağışında sadece Çubuk'ta değil tüm Ankara'da kapalı yol ve cadde bırakmadık. Çok güzel mücadele verdik " dedi.

Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından da Çubuk ilçesinde yeşillendirme çalışmaları kapsamında merkezde, 65 bin çiçek ile 60 bin çalı kullanıldığını belirten Gökçek şunları söyledi:

"Yetişkin ağaç olarak, 1441 ağaç diktik, 14 bin metrekarelik alana çim ekildi. 149 adet kent mobilyasını da Çubuk'ta park ve bahçelere koyduk. Çubuğumuza sadece geçen sene, 57 bin 100 koli gıda dağıttık. 5 bin 27 ton yani 5 bin aileye kömür dağıttık. Ayrıca, 514 bin adet ekmek dağıttık, 1587 öğrencimize kırtasiye yardımı, 1687 çocuğumuza da bot ve kaban verdik."

Başkan Gökçek, ayrıca Karagölü'nde yeniden düzenlenerek içine barbeküler, oyuncaklar, spor alanları koyarak mükemmel bir piknik alanı yapacaklarını belirterek, kent merkezinde de bir parkı modern bir şekilde yapmak istediklerini kaydetti.

Başkan Gökçek, bölgede yapılmakta olan Otonomi alanı ile yapımı gerçekleştirilecek olan Fuar merkezinin de, Çubuk, Akyurt, Pursaklar ve Kalecik ekonomisini canlandıracağını vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Çubuk Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement