AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Muzaffer Külcü; - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Muzaffer Külcü;

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Muzaffer Külcü;

AK Parti Belediye Başkan adayı ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti kadrolarının birilerinin öte git dediğinde şapkalarını alıp gideceklerden olmadığını belirterek, “Ne diyor başbakanımız ‘biz bu yola çıkarken sadece gömleğimizi değil kefenimizi de aldık çıktık’. Biz ne CHP gibi ne MHP gibi ne Süleyman Demirel gibi milletin emanetini başkasına teslim etmeyiz.

27.03.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Belediye Başkan adayı ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti kadrolarının birilerinin öte git dediğinde şapkalarını alıp gideceklerden olmadığını belirterek, "Ne diyor başbakanımız 'biz bu yola çıkarken sadece gömleğimizi değil kefenimizi de aldık çıktık'. Biz ne CHP gibi ne MHP gibi ne Süleyman Demirel gibi milletin emanetini başkasına teslim etmeyiz. Milletten aldık ancak, millete teslim ederiz" dedi.

İskilip ilçesinde halka hitap eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, CHP'nin birileri ile kol kola girdiğini ve oy devşirmeye çalıştığını söyledi. CHP ve MHP'nin Sivas'tan öte gidemedeğini dile getiren Başkan Külcü, AK Parti'nin Türkiye'nin her ilinde al bayrağı dalgalandırdığını kaydetti.

AK Parti'nin 81 ilin 76 milyonun partisi olduklarını vurgulayan Külcü, birileri gibi ideoloji siyaseti yapmadıklarının altını çizdi. İdeoloji siyasetinin bu millete yol, hastane ve okul olmadığını bu nedenle milletin lafa değil icraata baktığını dile getirdi.

Konuşmasında MHP'yi eleştiren Başkan Külcü, "1999 yılında millet MHP'ye iktidar olma fırsatı vermedi mi? Verdi. Devlet Bahçeli ne dedi? Rahmetli Erbakan ve Tansu Çiller hükümeti kur içeriden veya dışarıdan sana destek olalım dediler. İlk açıklaması ne oldu. Siz dinlenin dedi. Ben DSP ile hükümet kuracağım dedi. DSP'nin gölge başkanı ülkücü kardeşlerimize ne dedi, "eli kanlı katiller bunlar" dedi. Özür dile dediler. Özür dilemem dedi. Sonra ne yaptılar gittiler Rahşan Ecevit'in ve Bülent Ecevit'in dizinin dibinde oturdular millet onlara başbakan ol dediler onlar başbakan yardımcısı oldular. Sonra geldiler 2001 yılına ne yaptılar ülkeyi bir krize mahkum ettiler. Sonra IMF'ye gittiler. Bu başı dik milleti üç kuruş para için IMF'ye köle ettiler. Borç veren IMF sonra ne yaptı Türkiye'yi yönetmek üzere Kemal Derviş'i gönderdi. Nerde sizin milliyetçiliğiniz. Türkiye'yi 50 cente mahkum ettiler. Kemal Derviş'e devleti teslim ettiler. 3.5 yılı zar zor doldurdular bırakıp gittiler. Millet bunlara devleti emanet etti, bunlar devleti orta yerde bırakıp gittiler. Bunlar askere göndersen askerde de bırakıp kaçarlar. Hani bunların bu meydanlarda meşhur sözleri vardı. 28 Şubat'tan sonra ürkeklere değil, erkeklere oy verin. 'Başörtüsünü çözeceğiz' dediler. İnandı millet yetkiyi verdi. Nesrin Ünal hanımefendi vardı. Bu hanımefendi kardeşim geldi meclisin kapısının önüne kadar o hanım kardeşimizin orada başörtüsünü açtırdılar. Başörtüsünü çözdüler. Nerde sizin erkekliğiniz. Bu millet sizin neyinize güvensin. Bu millet sizin neyinize inansın. Bunlar milliyetçiyiz derler milletten korkarlar, halkçıyız derler halktan korkarlar. 12 yılda Türkiye'ye halkçılığında ne olduğunu milliyetçiliğin de ne olduğunu AK Parti kadroları gösteriyor. Lafla milliyetçilik olmuyor" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Külcü, "Mayıs ayında İstanbul'da Gezi Parkı olayları yaşandı. Gezi Parkı olaylarından önce IMF'ye ülke olarak borcumuz bitti. İkincisi boğaza bir gerdanlık gibi üçüncü köprü yapıyoruz. Bunun ihalesini yaptı. Üçüncü havaalanın ihalesini yaptık. İki nükleer santralin ihalesi yapıldı. birbirleri ile yarışıyor devletler. HES'lerin ihalesini yaptık. Kanalistanbul'un ihalesinin sonuna geldik. Biz bunlara çok sevindik. Türkiye'de seviniyor sandık. Ama baktık ki bizim düşündüğümüz gibi değilmiş. Taksimde Gezi parkını yakmaya yıkmaya başladılar. Onu bahane edip gezi zekalılar otobüsleri yağmaladılar. İşyerlerini yağmaladılar. Başbakanımız çağırdı taleplerini dinledi. Bu olayları yaşıyoruz derdiniz ne. Üçüncü köprüyü yapmayın. Havaalanını yapmayın. Kanalistanbul'dan, nükleer santrallerden, HES'lerden vazgeçin. O kadar büyük projelerden vazgeçin demek için vatan haini olmak lazım" ifadelerini kullandı.

17 aralık sürecine de değinen Külcü, "17 Aralık günü savcının birisi yolsuzluk hikayesi uydurdu. Sonra çorap söküğü gibi altında neler olduğu ortaya çıktı. Millet gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Suriye'deki Türkmenlere giden yardım TIR'larını durdular. Türkiye'ye 17 aralıkta bir oyun oynanmak istendi. Milletimizde bu oyunu gördü. Bu oyunu 30 Aralık'ta bozacak mıyız?. Millet bizim arkamızda durmaya devam etsin biz dimdik durmaya devam edeceğiz. Biz öyle birileri öte git deyince şapkamızı alıp gideceklerden değiliz. Ne diyor başbakanımız biz bu yola çıkarken sadece gömleğimizi değil kefenimizi de aldık çıktık. Biz ne CHP gibi ne MHP gibi ne Süleyman Demirel gibi milletin emanetini başkasına teslim etmeyiz. Milletten aldık ancak millete teslim ederiz. Bizim yiğitliğimizi bizim cesaretimizi defalarca gördüler. Tayip Erdoğan'ın gösterdiği cesaretin, Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği yiğitliğin yarısı MHP'de, CHP'de olsaydı Türkiye bugün başka Türkiye olurdu" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Türkiye'nin değiştiğini, büyüdüğünü ve büyümeye devam edeceğini anlatan Külcü, "Türkiye'nin önüne takoz koymaya çalışıyorlar. Türkiye bugün sadece bu ülkede yaşayan 77 milyonun değil Bosna'nın, Suriye'nin de Filistin'in de Libya'nın da umududur. Türkiye güçlü olduğu zaman başında Tayyip Erdoğan gibi bir lider olduğu zaman 5-10 yıl sonra büyük bir coğrafya yeniden ayağa kalkacak. Bunu biliyorlar. Bundan korkuyorlar. Bu milletin ekmeğini yiyenler siyaset yapanlar onlara çanak tutuyorlar. Yazıklar olsun onlara. Ne yaparlarsa yapsınlar Tayyip Erdoğan'ın milletin, AK Parti'nin önünü kesmeye hiç birinin gücü yetmedi. Bundan sonra da yetmeyecek" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Muzaffer Külcü; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement