AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım, Yüreklere Su Serpti! - Son Dakika
Yerel

AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım, Yüreklere Su Serpti!

AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım, Yüreklere Su Serpti!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiç kimsenin kılına zarar gelmeyeceğini, kimsenin kaygı duymaması gerektiğini söyledi.

05.03.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan hiç kimsenin kılına zarar gelmeyeceğini, kimsenin kaygı duymaması gerektiğini söyledi.

İnsanların işine AŞ katacaklarını belirten Binali Yıldırım, "Bunlar seçim öncesi çıkartılan dedikodular. Bir de korku salınıyor. İşte bunlar gelirse sizi işten çıkaracak aman bunlara oy vermeyin demeye getiriyorlar. Aynı şekilde ulaşımda 90 dakika uygulaması var 'bunları kaldıracaklar' diyorlar. 'Metro yapacaklar' diyorlar, sanki metro yapmak yanlış bir şeymiş gibi. Metroyu her evin önüne götüreceğiz. İzmirliler merak etmesin" diye konuştu.

Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında İzmir'e dair önemli mesajlar verdi.Gündeme ve projelerine ilişkin soruları yanıtlayan Yıldırım,İzmir'in kalkınma gösteremediğini ve değişime hazır olduğunu vurguladı. Özellikle İzmir'de insanların yaşam tarzı ve tercihlerine yönelik sorularla karşılaştığını ifade eden Yıldırım, "Kimsenin yaşam tarzına karışmayız. Yaşam tarzları, inanışları, giyinişlerine karışacak değiliz. Şimdiye kadar kimseye karışmadık. Ben İzmir'in bu yönünü seviyorum. Biz hizmet etmek için geldik" dedi.

Özellikle İzmir'de insanların tercihlerine yönelik sorular aldığını dile getiren Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ben milletvekili olunca sokakta bir hanımefendi, 'Sen milletvekilisin, hayatımıza müdahale edecek misin?' diye sordu. Özgüveni gerçekten çok yüksek, takdir ettim. İzmir'i ayağa kaldıracak olanın İzmir'in kadınları olduğunu düşünüyorum. Erkekler bu işi beceremedi. Ben kendime de pay çıkarıyorum. İzmir kadınlarına gerçekten büyük pay düşünüyor. Nasıl İzmir'in sorunları için başkaldırmışlarsa, şimdi de "yeter artık" İzmir diyecekler."

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Hayat İzmir'in özlenen İzmir için büyük fırsatlar içerdiğini sözlerine ekleyerek; "İzmir son 10 yılda beklenen yerel kalkınmayı gösteremedi. Türkiye'nin diğer illerinde olan gelişmeler İzmir'de olmuyor. Olmayınca, işsizlik ve beyin göçü artıyor. Vasıfsız göç gelmeye devam ediyor. İzmir'de alt yapı sorunları devam ediyor. İzmir çevrecilik, yeşil alan, toplu taşımacılık bakımından gittikçe büyüyen ve yönetilemeyen bir şehir haline geldi" diye konuştu.

İzmirlinin sokakta, şehrin bu kadar geri kalmasını kabullenemediğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu; "Gittiğimiz yerlerde her 10 kişiden 8 tanesi, 'İzmir koca bir köy oldu kurtarın' diyor. Bende diyorum ki ben kurtarıcı değilim. İzmir, 9 Eylül 1922'de kurtarıldı. İktisat Kongresi burada yapıldı. İlk ihracat İzmir'de yapıldı. Türkiye'nin ilk fuarcılık hareketi burada başladı. Birçok ilkleri var. Ama şuanda ilkler şehri olarak anılmıyor. Yağmur yağınca sele giden şehir olarak anılıyor, depreme dayanıksız evleriyle, körfezdeki kirlilikle anılıyor. Bu bir kere sonuç. İzmir son 10 yılda beklenen yerel kalkınmayı gösteremiyor. Türkiye'nin diğer yerlerinde olan gelişmeler İzmir'de olmuyor. Olmayınca ne oluyor,'işsizlik' ve 'beyin göçü' artıyor. Vasıfsız göç gelmeye devam ediyor. İzmir'de alt yapı sorunları sürdürülebilir olmaya devam ediyor. İzmir çevrecilik, yeşil alan, toplu taşımacılık bakımından gittikçe büyüyen ve yönetilemeyen bir şehir haline geldi. Dolayısıyla İzmir'e bir bakış açısı gerekiyor. Sorunları dile getirenlere bağırıp çağırabilirsiniz biz 'İzmirliyiz yaparız' diyebilirsiniz eyvallah. Ama ortada bir gerçek var. İzmirli sokakta, şehrin bu kadar geri kalmasını kabullenemiyor. Her 10 kişiden gittiğimiz yerlerde 8 tanesi diyor ki İzmir koca bir köy oldu kurtarın. Bende diyorum ki ben kurtarıcı değilim. İzmir, 9 Eylül 1922'de kurtarıldı. Cumhuriyet burada ilan edildi. İktisat kongresi burada yapıldı. İlk ihracat İzmir'de yapıldı. Türkiye'nin ilk fuarcılık hareketi burada başladı. İlk iktisat kongresi burada yapıldı. Birçok ilkleri var. Ama şuanda ilkler şehri olarak alınmıyor. Yağmur yağınca sele giden şehir olarak anılıyor, depreme dayanıksız evleriyle, körfezdeki kirlilikle anılıyor."

İzmir'de deniz ulaşımının yeterince yapılmadığına vurgu yapan Binali Yıldırım, deniz ulaşımının da geliştirip güçlendireceklerini kaydetti. Nüfusun yoğun olduğu, Buca, otogar, Dokuz eylül üniversitesi bütün bu alanı kapsayacak projeler yapacaklarını belirten Yıldırım, "Daha sonra batıya doğru Güzelbahçe, Narlıdere tramvay projesiyle yaygınlaştıracağız. İZKARAY'la birlikte bağlantı yapılacak. Tek bir konu kalıyor, kuzeye Kaklıç da yeni bir hava alanı yapacağız. O meydanı da İzmirlilerin hizmetine koyacağız ki kuzey trafiği yoğunluk oluşturmasın" dedi.

İzmir'de en önemli konuların başında otopark sorunu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şunları kaydetti; "12 bin 350 otopark olacak diye bir hesaplama yaptım. Evet toplamda böyle olacak. Ağırlıklı olarak katlı otopark yapacağız. Uygun olan yerlerde yer altında, uygun olmayan yerlerde yer üstü olacak. İzmir'de kapalı otopark sayısı 2 bin 300. Son 10 yılda yapılmış bin 500'ün altında. Toplam otopark ihtiyacı 11 bin. Geriye kalan otoparklar, okulların bahçeleri, yolların kenarlar, otoyol viyadüklerinin altı. Boş bulunan alanlardaki yerler otopark yapılan yerler olmuş. İzmir'de bugüne kadar yapılan kapalı otopark miktarı 5 bin 300 iken biz Adnan Menderes havalimanına yaptığımız otoparkın kapasitesi 5 bin 700. Bunu da İzmirlilerin takdirine sunuyorum. Son 10 yılda 750 bin araç artışı oldu. Otopark için İzmir'de paralar toplanıyor. Ruhsat almak için ne yapıyorsunuz. Belediyeye otopark parası veriyorsunuz. Biz otopark için verilen parayla otopark yapacağız. Onu faize koyup para kazanmayacağız. Şu anda böyle yapıyorlar. Evlerin altına otopark yapılıyor mu?

Binali Yıldırım, sokağın sesinin değişimden yana olduğunu, İzmirlinin yaşadığı sıkıntıların artık kader denilemeyeceğini anladığını şu sözlerle anlattı: "İzmir'de bir değişim olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü 2 aylık saha çalışmaları sonucunda sokağın sesinin değişimden yana olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu da bizim heyecanımızı arttırıyor. Ben bu hedef için son güne, son ana kadar çabalarımı sürdüreceğim. İnşallah İzmir için en hayırlısı olur."

İzmir için oluşturulan 'Hayat İzmir' projelerini dokuz ana başlık altında çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Ekonomide 261 proje, ulaşımda 196 proje, ekolojide 179 proje, kentselde 142 proje, sağlıkta 75 proje, kültür sanatta 210 proje, sosyal projelerde 220 proje, engelsiz projelerde 96 proje teknolojide 35 proje. Bunları topladığınızda 1414 proje oluşuyor. Mühendisler, çevreciler, peyzaj mimarları, antropologlar, sanat tarihi uzmanlarından oluşan 77 kişilik bir ekip ile ciddi bir çalışma yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Projelerin oluşmasında 1,5 yıllık bir emek var. İlçe ilçe İzmir'in merkezinde bu çalışmalar devam etti. Farklı demokratik yapılardan 40 bin civarında örneklemeler yapıldı ve İzmir'in ön plana çıkmış sorunları, İzmir'i yerelde, çok yönlü kalkındıracak üçüncü bir yaklaşım olduğu ortaya çıktı. Bu şekilde başladık ve Hayat İzmir; Yüzyılın Şehircilik Hareketi doğmuş oldu" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım, Yüreklere Su Serpti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement