AK Parti Banaz ve Sivaslı'da Kongreler Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Banaz ve Sivaslı'da Kongreler Tamamlandı

AK Parti Banaz ve Sivaslı\'da Kongreler Tamamlandı

Uşak AK Parti’nin 5’inci olağan kongre programı kapsamında, Sivaslı ve Banaz İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri seçimle yeniden belirlendi.

15.11.2014 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak AK Parti'nin 5'inci olağan kongre programı kapsamında, Sivaslı ve Banaz İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri seçimle yeniden belirlendi. Kongrelerin teşkilata güç katacağını belirten İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin kongre sürecinin ardından 2015 genel seçimi hazırlıklarının artacağını belirtti.

BANAZ VE SİVASLI KONGRELERİ TAMAMLANDI

Uşak AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları'nda 5'inci olağan kongre dönemi başladı. Banaz ve Sivaslı'da mevcut ilçe başkanları değişti. İlçe kongrelerine; AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve partililer katıldı. Banaz ilçe kongresinin Divan Başkanlığına İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar üstlenirken, Sivaslı'da ise Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar, oturum yöneticiliği yaptı. Her iki ilçe kongresinde de adayların belirlenmesi için 400'er delege olduğu kaydedildi. Banaz ve Sivaslı'da yapılan kongreler sonucunda ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri değişti. Banaz'da, Mehmet Uğur'un yeniden aday olmadığı kongreye tek liste ile giren Süleyman Aydın, göreve geldi. Tekrar aday olmayan Sivaslı AK Parti İlçe Başkanı İsmail Kaya da, tek listenin çıktığı kongre sonucunda, görevi Yaşar Bozkır'a devretti.

DÜĞÜN HAVASINDA GÖREV DEĞİŞİMİ OLUYOR

Teşkilatlardaki değişimin Uşak için büyük önem taşıdığını belirten AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, "Teşkilatçılık önemli bir bayrak yarışı demektir. İki önemli ilçemizde bayrağı yeni arkadaşlarımız devraldı. Eski başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, düğün havasında görevi devrediyorlar. Bu gelenek, AK Parti'de var ve diğer siyasi partiler bundan mahrumlar. Birlik ve beraberliğe önem veren ve hep birlikte yeni Uşak ve yeni Türkiye'nin inşası için çalışan teşkilatlarımıza da böylesine bir yaklaşım yakışırdı. Teşkilatlarımız, kongrelerin ardından daha da güçlenecek ve 2015 genel seçimlerinden de başarıyla çıkacaktır" dedi.

İLÇE BAŞKANLARINDAN BİRLİK MESAJI

Banaz İlçe Başkanlığına seçilen Süleyman Aydın, yeni dönemde partisinin birlik ve bütünlük içinde olmasını sağlayacaklarını ifade etti. Banaz'ın 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerin ardından, ak kadrolar tarafından yönetilmeye başlandığını dile getiren Süleyman Aydın, "Banaz'ın sorunlarını çözmek için daha çok çalışacağız. İlçemizde termal turizmin gelişmesi ve Hamamboğazı'nın istenen seviyede kullanılması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Sivaslı İlçe Başkanı Yaşar Bozkır ise, 30 Mart yerel seçimlerinde istenen sonucu alamadıklarını dile getirerek, "Buna rağmen yılmadan çalışacağız ve 2015 genel seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız" şeklinde konuştu. Öte yandan kongrelere katılım yüzde 50 civarında olduğu ve kesin sonuçların 17 Kasım 2014 Pazartesi günü belli olacağı bildirildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Banaz ve Sivaslı'da Kongreler Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement