AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin seçim beyannamesiyle ilgili, "Eğer Kılıçdaroğlu bu dediklerini yapsa önümüzdeki yıl bütçe açığı tekrar yüzde 10,8'e çıkar. Neden Kemal Derviş ile görüştü biliyor musunuz? Biliyor ki bu politikalar uygulansa Türkiye tekrar IMF'ye borçlu olacak" dedi.

21.04.2015 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin seçim beyannamesiyle ilgili, "Eğer Kılıçdaroğlu bu dediklerini yapsa önümüzdeki yıl bütçe açığı tekrar yüzde 10,8'e çıkar. Neden Kemal Derviş ile görüştü biliyor musunuz? Biliyor ki bu politikalar uygulansa Türkiye tekrar IMF'ye borçlu olacak" dedi.

Davutoğlu, partisinin Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, açıklanan seçim beyannamelerinin iki farklı zihniyeti ortaya koyduğunu belirterek, kendilerinin yapmayacakları şeyi vadetmediğini söyledi.

AK Parti'nin vadettiği şeyleri kesinlikle yapacağının altını çizen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Onun için kampanyamızın temel sloganlarından biri tam da Kılıçdaroğlu'na ve diğerlerine cevap olacak şekilde. 'Onlar konuşur, AK Parti yapar.' Kılıçdaroğlu beyanname açıkladı. Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor, HDP bugün daha daha da hızlı uçmaya karar verdi. Ben Kılıçdaroğlu'na detaylı cevap vermeyeceğim. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e meydan okudu, Maliye Bakanımız da meydan okumayı kabul etti. Önce O'nun hesap sınavından bir geçsin, sonra milletin ve bizim huzurumuza, siyaset sınavına onu alırız. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nu Maliye Bakanımıza ve Melih Beye havale ediyoruz. Bakalım ne diyecek."

-"Bize her yer Anadolu'dur, bize her yer Türkiye'dir"

Tandoğan Meydanı'nın adını Anadolu Meydanı olarak değiştirmesi dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ni kutlayan Davutoğlu, söz konusu değişikliğin geç kalmış bir adım olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Çarıklıları, çarşaflıları Kızılay'a sokmayacağız" diyen zihniyetin Ankara'da tamamıyla tarihe havale edildiğini ifade ederek, "Artık her yer Anadolu Meydanı'dır, her yer Trakya Meydanı'dır. Kızılay da Anadolu Meydanı'dır. Tandoğan Meydanı da Taksim de Sultanahmet de. Bize her yer Anadolu'dur, bize her yer Türkiye'dir" dedi.

Cumartesi gününden itibaren seçim mitinglerine başlayacaklarını bildiren Davutoğlu, Hakkari'den Edirne'ye kadar her mitingde "Bize her yer Türkiye" diyeceklerini vurguladı.

-"CHP bu memlekette iktidar olamaz"

Davutoğlu, Toroslar'da palavracılar için "Aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim" şeklindeki Silifke Türküsü'nün söylendiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu, 'aslı yok yaylası'ndan türküler söylüyor. Eğer dediklerini yapacak olsa, o 'aslı yok yaylası'ndaki bulamadığı kaynaklar var ya, Türkiye'ye sadece bir yılda 150 milyar ek bütçe yükü getirecek. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz devraldığımızda bunların zihniyetini taşıyan, yani eski Türkiye'nin zihniyetini taşıyanlar bize yüzde 10,8 bütçe açığı devretmişlerdi. Kemal, şimdi hayal oyunlarıyla oynuyor ama vakti bol o oyunlarla bir müddet daha oyalanır. Eğer Kılıçdaroğlu bu dediklerini yapsa önümüzdeki yıl bütçe açığı tekrar yüzde 10,8'e çıkar. Neden Kemal Derviş ile görüştü biliyor musunuz? Biliyor ki bu politikalar uygulansa Türkiye tekrar IMF'ye borçlu olacak. Şimdiden hazırlık yapıyor ama hazırlığa gerek yok. Neden biliyor musunuz? Çünkü Kılıçdaroğlu hiçbir zaman bu memlekette iktidar olamaz, CHP bu memlekette iktidar olamaz. Onun için 'yüzde 35' diyor. Ulaşabileceği en yüksek yer yüzde 35."

Birinci parti olmamaları halinde kendisinin emaneti devredeceğini ama Kılıçdaroğlu'nun bunu aynı inançta söyleyemeyeceğini belirten Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ekonomide palavra vaatler peşinde olduğu gibi siyasette de sözlerinde durmadığını söyledi.

-"Bu vaatler vatandaşı yıkar, bitirir ve IMF'ye mecbur eder"

Ekonomi yazarlarını ve medyayı da eleştiren Davutoğlu, "Emeklilere zam yaptığımızda, çalışan kadınlara bir takım haklar, esnafa sıfır faizli kredi verdiğimizde, KOSGEB üzerinden KOBİ'lere kredi sağladığımızda bu kesim 'bütçe disiplini kayıp mı oluyor' diyerek yaygara koparıyor. Biz bütçe disiplininden milim taviz vermeden esnafımıza, çiftçimize, memurumuza, işçimize ve KOBİ'lerimize de sahip çıktık, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim sözümüz söz, vaadimiz en kısa sürede gerçekleşecek bir hakikattir" dedi.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun kendince, bütün bu dengeleri sarsan bir paket açıkladığını ama söz konusu medyanın bu sefer, "Vatandaşa dokunan vaatler" dediğini vurguladı.

"Bu vaatler, bu mantık, bu zihniyet vatandaşa dokundu mu vatandaşı yıkar, bitirir ve IMF'ye mecbur eder" diyen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz 2002'de iktidara gelirken verdiğimiz sözü şimdi tekrar Ankaralılar ve millet huzurunda söylüyoruz. Bir daha bu ülkeyi ne IMF'ye mecbur edeceğiz ne darbelere ve vesayetlere terk edeceğiz. Onun için aziz Ankaralılar, bugün sizden ricamız, Ankara'da bir demokrasi destanı yazarak, inşallah 32 milletvekili adayımıza sahip çıkmanızdır. Soruyorum, 32 milletvekili adayımıza da sahip çıkmaya var mısınız? İnşallah en az 20 milletvekili göndermeye var mısınız? Daha da ilerisine daha da öncü ufuklara yürümeye var mısınız? 7 Haziran'da bir destan yazmaya var mısınız? Siz varsanız biz de varız, millet de var. Allah yolumuzu hayreylesin. Bu yolda gayret sarf eden bütün teşkilat mensuplarımıza gayretlerinde yardım eylesin, emeklerini zayi etmesin. Allah'a emanet olun, Allah yar ve yardımcımız olsun."

Notlar

Davutoğlu, konuşması sırasında "Hoca burada Feto nerede" şeklindeki slogan üzerine, "Gerçek hocalar bu topraklarda doğar bu topraklarda ölür. Hacı Bayram Veli gibi. Ağlarsa bu topraklarda ağlar, yaşarsa bu topraklarda yaşar, ölürse bu topraklarda ölür. Rabbimizden niyazımız bizi de bu topraklarda ebediyete intikal ettirsin. Yoksa ne Amerika'da ne herhangi bir yerde kurtuluşa vesile olmaz" dedi.

Aday tanıtım toplantısının yapıldığı Ankara Atatürk Spor Salonu'ndaki afişlerde "Kurucu Genel Başkan" olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da resmi yer aldı.

Adaylar isimleri tek tek okunarak, kürsüye davet edildi. Davutoğlu adaylarla fotoğraf çektirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement