AK Parti Altındağ İlçe Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Altındağ İlçe Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "AK Parti kadroları dimdik ayakta ve 2015'e hazırlanıyor.

09.11.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti kadroları dimdik ayakta ve 2015'e hazırlanıyor. Diğer partiler kış uykusuna yatmışken, kendi aralarında ihtilaflarla uğraşırken, kim istifa etti, niçin istifa etti tartışmaları yaşarken, acaba başka kimler istifa edecek diye neredeyse istifa toto oynarken AK Parti kadroları coşku içinde şölen gibi kongreler yapıyor" dedi.

Davutoğlu, partisinin Altındağ ilçe kongresindeki konuşmasında, Altındağ deyince akla bu toprakların maneviyatı Taceddin-i Veli ve Hacı Bayramı-ı Veli ile bu topraklarda istiklalin ve milli iradenin sembolü olan ilk milli meclisin geldiğini belirtti.

Hacı Bayram-ı Veli'nin burada maneviyatın tohumlarını attığını ifade eden Davutoğlu, 23 Nisan 1920 günü Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının da Ankara'yı yeni bir devletin başkenti yapmak üzere Hacı Bayram-ı Veli'den meclis binasına yürüdüklerini anlattı.

"Bu topraklarda maneviyatımızın, inancımızın tohumunu eken her ulu erene selam olsun. Bu topraklarda, Altındağ'da, İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy'a selam olsun" diyen Davutoğlu, Akif'in "Allah, bu milleti bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın" sözünü hatırlattı.

Davutoğlu, "Hiç merak etme ey yüce Mehmet Akif. Bu topraklarda bundan sonra ebediyete kadar sadece senin yazdığın İstiklal Marşı ve o marşa ilham veren al bayrak olacak" ifadesini kullandı.

Bugün Altındağ'dan önce birkaç programa daha katıldığını ve her yerde büyük bir heyecan ve büyük bir coşkuyla karşılaştığını kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

"AK Parti kadroları dimdik ayakta ve 2015'e hazırlanıyor. Diğer partiler kış uykusuna yatmışken, kendi aralarında ihtilaflarla uğraşırken, kim istifa etti, niçin istifa etti tartışmaları yaşarken, acaba başka kimler istifa edecek diye neredeyse istifa toto oynarken AK Parti kadroları coşku içinde şölen gibi kongreler yapıyor. Daha il kongreleri başlamadı ama ilçe kongrelerimiz bile il kongreleri gibi coşkulu ve heyecanla geçiyor. Bütün kongrelerimize katılan tüm AK Partilere selam ediyorum."

Altındağlıları özellikle selamladığını dile getiren Davutoğlu, Altındağ'ın her zaman AK Parti'yi desteklediğini, partileri gibi hep yüzlerini ak çıkardıklarını vurguladı.

-"Altındağ'a yüzde 70'ten aşağısı yakışmaz"-

Davutoğlu, Altındağ'da yerel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 64-66 oy oranına ulaştıklarını hatırlatarak "Madem ki maneviyatımızın merkezi Altındağ'dır, madem ki istiklalimizin merkezi Altındağ'dır, Altındağ'a yüzde 70'ten aşağısı yakışmaz. Ondan yukarısı Allah kerim" dedi.

Mamak ile Altındağ'ın kaderini birbirine bağlayan iki hususiyet olduğunu anlatan Davutoğlu, Altındağ'ın bir farkı olduğuna dikkati çekti. Davutoğlu, Mamak'ın Anadolu'dan gelen insanlarla Anadolu ile Ankara'nın birleşmesine zemin teşkil ettiğini, aynı şekilde Altındağ'ın da çok ciddi bir iç göç ve buna bağlı olarak gecekondulaşma yaşadığını kaydetti.

Mamak'ın Ankara'nın merkezinde olmadığını, daha sonra geliştiğini ancak Altındağ'ın Ankara'nın tarihi merkezi olarak gecekondulaşma yaşadığını, Altındağ'ın çok ciddi bir restorasyona ihtiyacı olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Aynı şekilde Mamak Cezaevi, Altındağ'da Ulucanlar Cezaevi vardı. Her iki cezaevi de her iki ilçemize hiç hatırlanmaması gereken bir mazi bıraktı. Şimdi AK Parti ne yaptı? Şimdi AK Parti'nin siyaset felsefesinin de iki özelliğini burada zikredeceğim. AK Parti gecekondulaşmaya ya da bir şehirde iki farklı hayat tarzına, şehrin bir kesiminin konfor içinde olduğu, diğer kesiminin altyapı eksikliği dolayısıyla temiz su bile elde edemediği geçmişi kökten temizledi. Mamak'ta çöplük kalktı ve tarih oldu. Altındağ'da da gecekondulaşma alanları kentsel dönüşümle değişti ve Altındağ kendi tarihiyle tekrar buluştu. Ben değerli başkanımıza Veysel Bey'e teşekkür ediyorum, Hamamönü'ndeki restorasyon dolayısıyla."

-"İman tohumunun bir eseridir"-

Davutoğlu, "Kıyasen söylüyorum, nasıl Fatih semti, Suriçi İstanbul'un tarihi kimliğinin merkeziyse Altındağ'da Ankara'nın tarihi kimliğinin merkezidir" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, "Hacı Bayram-ı Veli Cami'nin etrafındaki güzel çalışmalar Osmanlı, Selçuklu birikimini ve bizim o tarihi mimari eserlerimizi ortaya çıkaran çalışmalar cumhuriyetimizin doğduğu meclise doğru da yayılır ve Ulusu'da kapsar. Biz istiyoruz ki Altındağ'a gelen herkes Türkiye'de Selçuklu-Osmanlı- Türkiye Cumhuriyeti çizgisinin ayak izlerini her yerde görsün" diye konuştu.

Altındağ'ın hem manevi hem de maddi şifa olduğunu ifade eden Davutoğlu, bir hatırasını da anlattı:

"Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı eski Emevi İmamı Muaz el Hatip, Ankara'yı ziyaret ettiğinde iki sene önce birlikte Hacı Bayram-ı Veli'ye gittik. Çilehaneye girdik ki ben her zaman o çilehanede çok manevi dersler almışımdır. Ne zaman gitsek ziyaret ederiz, Muaz el Hatip'in gözlerinden yaşlar döküldü. Dedi ki:  ben yüksek lisans tezimi Akşemsettin üzerine yapmıştım. Dedim ki:  şurası Akşemsettin'in hocasıyla çilehaneye girdiği yer. Dedi ki:  benim dedemi Sultan Abdülhamit Şam'a 'manen sahip ol' diye göndermiş. Şimdi tarih döndü geldi, giden el Hatip'in torunu Muaz el Hatip, Akşemsettin'in huzuruna geldi. Bunu niye zikrediyorum biliyor musunuz? Hiçbir şey tesadüf değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkentinin Ankara olması da tesadüf değildir ve Hacı Bayram-ı Veli'nin Anadolu topraklarına ektiği tohumun bir eseridir. İman tohumunun bir eseridir."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Altındağ İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement