AK Parti Adana İl Yönetimi İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Adana İl Yönetimi İstifa Etti

AK Parti Adana İl Yönetimi İstifa Etti

Yerel seçimler için adaylar belirlenirken görüşlerinin dikkate alınmadığını savunan AK Parti Adana İl Başkanlığı, topluca istifa ettiğini açıkladı.

20.01.2014 13:30  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından Ak Parti İl Başkanlığı görevini bırakan Ziyaeddin Yağcı'nın ardından 50 kişilik yönetim kurulu da istifa etti.

"GÖRÜŞLERİMİZİ DİKKATE ALMADILAR"

16 Ocak'ta Adana'nın 15 ilçe belediye başkan adayının AK Parti Genel Merkezi'nce açıklanmasından sonra İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, adaylar belirlenirken il teşkilatının görüşlerinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle istifa etti. Ziyaeddin Yağcı'nın ayrılmasından sonra bu görevi vekaleten Siyasi ve Hukuk işleri Başkanı Fatma Gül Demet Sarı yürütürken, Ak Parti Genel Merkezi, 22'nci Dönem Manisa Milletvekili İsmail Bilen'i Adana Koordinatörü olarak görevlendirdi.

5 İSİM ARASINDAN ATAMA BEKLENİYOR

İsmail Bilen, Ziyaeddin Yağcı'nın ekibiyle toplantı yapıp, topluca istifalarının istendiğini bildirdi. Bunun üzerine 50 kişilik yönetim kurulu istifa dilekçelerini partiye ulaştırdı. Ak Parti kulislerinde il başkanı olarak kimin atanacağı tartışılırken, Fikret Yeni, Faruk Bozkurt, Hasan Aydın, Sıtkı Cengil ve Faruk Aytek'in isimlerinin geçtiği öğrenildi. Tüzük gereği, atanacak yeni il başkanı, kendi yönetim kurulunu oluşturup, 2015 mayıs ayında yapılacak olağan kongreye kadar yetkili olacak.

KİMLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERİLDİ?

Abdullah Torun'un Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edildiği Ak Parti'de, 6 ilçe belediye başkanı yeniden aday gösterilmişti. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Demokrat Parti'den seçilip daha sonra Ak Parti'ye geçen İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse, yeniden seçilmek için sandık yarışına girmişti. Çukurova'da Cüneyt Karaaslan, Ceyhan'da Alemdar Öztürk, Karataş'ta Sinan Gül, Saimbeyli'de Mustafa Uyanık, Aladağ'da Mustafa Akgedik, Feke'de Cuma İş, Karaisalı'da Yusuf İyi, Pozantı'da Ramazan Demir, Tufanbeyli'de Remzi Ergül diğer belediye başkan adayları olmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Adana İl Yönetimi İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ayhan Özdemir: İstifa edenleri MHP ye bekliyoruz. 92 33 Yanıtla YOLCUDUR ABBAS: Hiç gereği yok kardeşim,MHP nin böyle takla güvercinleriyle işi olmaz, bunların daimi yerleri Ayk.Kut.Partisidir.... 0 0
  • ALİ DAĞAŞAN: 17 ARALIKTAN SONRA AKP DE DURANLARIN HALİ ATEŞTE ISINAN TAVAYA KONAN TEREYAĞI MİSALİ ZAMAN GEÇTİKÇE SİYASİ ETİKETLERİ ZARAR GÖRÜR..YANLIŞI GÖRÜP ÜSTÜNÜ ÖRTMEK SİYASİ EDEBE YAKIŞMAZ.SİYASİ EDEP YANLIŞ YAPANI YARGIYA BIRAKIP, YAPANIN YANINA KAR BIRAKMAMALI...EĞER YARGIDA TEMİZLENİRSE AMENNA.YOKSA BU GÜN AKP DEYİNCE AKLA RÜŞVET VE HIRSIZLIK GELİYOR.HIRSIZ OLARAK ANILMAK İSTEMEYEN ADANA GİBİ TEMİZE ÇIKAR..ARTIK ZENGİN VE İKTİDARIN HIRSIZLIĞI BİLE NERDE İSE SİMİT ÇALMANIN GÖLGESİNDE KALIR OLDU... 55 20 Yanıtla
  • Ak Partili: Adana'da il teşkilatının yanında seyhan ve çukurova yönetimlerinide alın bu seyhan yüreğir ve büyükşehir belediye başkan adayınlarınıda değiştirin yoksa Adana içler acısı 16 9 Yanıtla
  • ABİ: YİNEDE AKP 4 5 Yanıtla
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement