AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçecek.

27.08.2014 09:17  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de bugün tarihi bir gün yaşanıyor. AK Parti'nin Ankara Arena'da gerçekleştirilen birinci olağanüstü kongresinde kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisine veda edecek. Kongreye 3 bin kişi çağrıldı. 1020 otobüsle 40 bin kişi Ankara’ya getirildi. Salona giremeyen partililer dışarıda izdiham oluşturdu.

## 147186##

DAVUTOĞLU SALONA GİRİŞ YAPTI

AK Parti'de tek genel başkan adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte saat 10:00'dan bir kaç dakika önce salona giriş yaptı.

ERDOĞAN PARTİLİLERE SESLENDİ

Başbakan Erdoğan ve seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara Arena'nın girişinde partililere seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"1. Olağanüstü kurultayımızda böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içinde en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra inşallah birinci olağanüstü genel kurulumuzu Ankara'nın en büyük salonunda yapacağız. Orada sizlere çok daha detaylı bir şekilde hitap edeceğim.

"ASLA BİR VEDA DEĞİLDİR"

Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir. Sadece bir isim değişikliğidir. Asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatihadır. Yeni bir açılıştır, milattır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Şu anda 40 bine varan 81 vilayetten buraya gelen siz değerli kardeşlerim bir şeyi ortaya koydunuz. Biriz yeniyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz hep birlikte Türkiye'yiz...

"BÖYLE DEVAM EDECEĞİZ"

Misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik ama biz 77 milyonu sevdik, kucakladık, ayırt etmedik. 780 bin km karelik vatanımıza hizmet götürdük. Aynı şekilde bu hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Edirne'den Hakkari'ye Sinop'tan Hatay'a hep birlikte inşallah ihya oldu, inşa oldu; inşa olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet dedik. Böyle devam edeceğiz.

"CUMA GÜNÜ GERÇEKLEŞMİŞ OLUR"

Ortak adayımız Ahmet Davutoğlu Bey'dir. Eminim tam ittifakla Ahmet Davutoğlu seçilecektir. Süratle yarın yemin törenini yaptıktan sonra devir teslim töreninden sonra da kendilerine inşallah kabineyi kurma görevini vereceğiz ve cuma günü de büyük ihtimalle yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır. Sizlerden ayrılmıyorum. Bu kardeşinize hakkınızı helal eder misiniz? Ben de size hakkımı helal ediyorum."

TÜM NOTLAR ALINDI

Salon girişinde partililere kısa bir konuşma yapan Erdoğan, eşiyle birlikte kongre salonuna giriş yaptı. Erdoğan ve eşi partilileri kırmızı karanfil atarak selamladı. Partilileri selamlayan Erdoğan, eşi ile platforma yürürken delegeler için ayrılmış bölümden çeşitli notlar iletildi. Erdoğan çifti de tüm notları aldı.

GÖREV DAVUTOĞLU'NA DEVREDİLECEK

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün Genel Başkanlık görevini, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Başkan olarak belirlediği Ahmet Davutoğlu'na devredecek.


Yoğunluk nedeniyle salona alınamayan bazı partililer hüngür hüngür ağladı.

KONGRE'NİN RENGİ: TURKUAZ

AK Parti olağanüstü Kongresi'nin hakim rengi turkuaz. "Hep birlikte yeni Türkiye" sloganıyla düzenlenen Kongre'de Ankara Arena turkuaz renk hakimiyetiyle düzenlenmiş durumda. Daha kongre resmen başlamadan, sabah erken saatlerden itibaren AK Partililer Kongre salonunu doldurdu. Kongre'nin resmi açılışı yapılmadan tribünler tamamen doluydu.

SALONDA DEV AFİŞ

Kongre salonu süslemesinde, Erdoğan'ın yanısıra bugünkü Kongre'de Genel Başkan seçilmesi beklenen Ahmet Davutoğlu'nun da dev fotoğrafları yer aldı. Kongre salonunun en görünen yerlerinden birinde de, Davutoğlu ve Erdoğan'ın birlikte olduğu, üzerinde "yolunuz yolumuz" yazılı olan afiş yer aldı.

DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • cs: türkiye başhırsızını seçiyor D: 18 34 Yanıtla
  • yakup: koyun sürü şu toplan mis 25 15 Yanıtla
  • pasamm: allahıım herseyın hayırlısı yarrabbım sen yenı seçıleçek olan AHMET DAVUTOGLU basbakanımızı mahcum etme kuvvet guc ver yarrabbım yolun açık olsun KISA ADAM. . . . . 23 8 Yanıtla
  • F.ALIKLI: ADAM GİBİ ADAM, KORKMAYON LAN NERONLAR, ABDULHAMİT GİBİ ADAM GELİYOR, 9 19 Yanıtla
  • cevdet: ALLAH cc kongre salonunu başınıza yıkar inşa ALLAH. 8 13 Yanıtla cevdet: lan alman soytarısı sen almanyada yan gelip yatarken buraların çilesini biz çekiyoruz soytarı 0 0
  • BİRBİLEN: Üzerinde bu kadar ciddi şaibeler suçlamalar varken ve bu şaibeler karşısında kendini aklamaya çalışmayan hatta bunun için tüm yolları kapayan bir liderin. Başbakanlıkta sonrada cumhurbaşkanlığında kalması ve halkın yaklaşık yüzde 52 sinin hala bu insanı desteklemesi o kadar şaibeyi görmesden gelmesi hele hele milletin adamı diye naralar atması sadece türkiye de olabilir sanırım. Allah sonumuzu hayredesin ülkemizin insanlarımızın geleceği ile çok ama çok büyük endişelerim var. . Çocuklarım nasıl bir türkiye de büyüyecekler. Neyin doğru neyin yalnış , neyin haram neyin helal olduğunu, ahlakı nasıl anlatacağım onlara. . . 13 6 Yanıtla BİRBİLEN: Hala bu yazdıklarıma itiraz eden. Herşeyi görmezden gelen insanların çokluğuna şaşıyorum. Ben olsam ve desteklemekten başka çarem olmasa ki benim için bu çok zor. Babam olsa arkasında durmam. En azından susarım başımı önüme eğerim. Kimseye karşı hesap zorunluluğum olmasa da yüce allahımıza karşı vicdanıma karşı bir sorumluluğumun olduğunun bilincindeyim. Allah hiçbir zaman doğru yoldan ayırmasın allah hiçbirzaman namerde muhtaç etmesin. Para için mevkii için koltuk için veya başka çıkarlarım için kişiliğimi vicdanımı elimden almasın. . . Bu günleri göstermesin bana yarabbim. 0 0
  • mustafa: neyin kongresi anlamadin yoksa kücük enistemi geldi uzun adam oldu kisa adam bu kadar basit. 10 9 Yanıtla
  • pasamm: hos geldın KISA ADAM adana yuregır ak partı gençlık kolları 9 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement