AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "AK Parti bütün şehirleri gülistan yapacak" "3. havaalanı açıldığı zaman İstanbul bambaşka olacak, dünyanın ticaret merkezi olacak"

17.12.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "AK Parti bütün şehirleri gülistan yapacak" dedi.

Eroğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde çöp, hava kirliliği, su sıkıntısı gibi pek çok sorunla karşılaştığını aktardı.

İstanbul'un sorunlarını büyük düşünerek ve projeler hazırlayarak çözdüklerini aktaran Eroğlu, şehrin bugün dünyada örnek gösterilen bir seviyeye yükseldiğini dile getirdi.

AK Partili belediyelerin örnek projeler ve hizmetler ortaya koyduklarını vurgulayan Eroğlu, "Bütün belediye başkanlarımız, destan yazıyor. Bazen hangi belediyenin hangi partide olduğunu bilemiyorsunuz. Bütün Türkiye'yi dolaşırken geçtiğimde 'burada muhalefet partisinin belediye başkanı var' belli yollar berbat, çöp toplanmamış vesaire... Tertemiz bir ilçe gördüğüm zaman, 'buraya AK Parti'nin eli değmiş' diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Belediyelerin estetiğe dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Eroğlu, "Meydanı olmayan şehir olamaz" diyerek, şehirlerin caddeleriyle, meydanlarıyla anıldığını belirtti.

"Sakin şehir" kavramına da dikkati çeken Eroğlu, "Sakin şehir, huzurdur. Biz de mutlaka ruhu olan, huzurlu olan şehirler inşa etmek zorundayız. O bakımdan tarihi eserlerin ihyası son derece önemlidir. Çeşmeler, köprüler, bunların ihya edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Düşüncesi taş olanın şehri taştan olur ama gönlünde aşk olanın şehri gülistan olur" şeklinde bir sözün nakledildiğini dile getiren Eroğlu, "AK Parti bütün şehirleri gülistan yapacak" dedi.

İstanbul'un dünyada marka şehir olduğunu söyleyen Eroğlu, "3. havaalanı açıldığı zaman İstanbul bambaşka olacak, dünyanın ticaret merkezi olacak. Napolyon'un sözü de gerçekleşecek. Napolyon ne diyor: (Dünya tek devlet olsa onun baş şehri dünyanın incisi İstanbul olurdu)" değerlendirmesinde bulundu.

Ağaçlandırma çalışmaları

Ağaçlandırma konusuna da büyük önem verdiklerini aktaran Eroğlu, belediyelerin istedikleri ağaç fidanını sağlayacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

İstanbul'daki ağaçlandırma çalışmalarına değinen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Allah aşkına İstanbul'un eski hallerini hatırlarsanız, İstanbul'da ağaç yoktu, ağaç. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız 'İstanbul'da niye ağaçlandırma yapamamışlar' diye sormuştu. Dedim ki, 'İnsanlara su verememişler ki ağaçlara su versinler.' Biz de Ağaç ve Peyzaj Anonim Şirketi diye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şirket kurduk. İstanbul'un her tarafı ağaçlanıyor. 18 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Yeşil alanlar, parklar, bahçeler, sahil düzenlemeleri yoktu. İstanbul gerçekten yeşillendi. Özellikle Taksim'de yolun yeraltına alınması sebebiyle biraz da kaldırımın insanlar rahat yürüsün diye 4-5 tane ağaç, o da ağaç değil çalı türü kesildi, diğerleri de taşındı. Toplamı 10-12 bile değil. Bunun için kıyameti kopardılar. O zaman diyordum ki 'Ey Geziciler! 3-5 tane ağaç için kıyameti koparmayın. Biz 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. 'Gelin birlikte fidanı toprakla buluşturalım' dediğim zaman hiç kimse gelmedi. O zaman bana, 'Mesele fidan meselesi değil, Sayın Bakanım anlamadınız mı?' dediler. Anladık ama anlamayanlara anlatmak için bunu söylüyorum."

Yalova'da asırlık çınarların kesildiğini dile getiren Eroğlu, ancak hiç kimsenin gürültü çıkarmadığını belirtti.

"Büyük yatırımlar yapacağız"

Eroğlu, İstanbul Anadolu Yakası'nda 8 bin 670 dekar büyüklüğünde, Central Park ve Hyde Park'tan çok daha büyük bir park kuracaklarını anlatarak, "ağaç kesiyorlar" şeklindeki haberlere itibar edilmemesini söyledi.

Yatırımların devam edeceğini vurgulayan Eroğlu, "Dün akşam bütçemiz geçti, Allah'a şükür. 13,5 milyar liralık toplam bütçeyle, büyük yatırımlar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, hafriyat döküm yerleri, hayvan barınakları gibi yerler için kendilerinin belediyelere yer tahsis edebileceğini kaydederek, belediye başkanlarından büyük hedefler ve projeler ortaya koymalarını istedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement