AİHM'in Cemevi Kararı İbb Meclisine Taşındı - Son Dakika
Güncel

AİHM'in Cemevi Kararı İbb Meclisine Taşındı

AİHM\'in Cemevi Kararı İbb Meclisine Taşındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li üyeleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'nin Cemevlerine 'ayrımcılık' yaptığına hükmettiği kararını meclise taşıdı.

10.12.2014 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li üyeleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'nin Cemevlerine 'ayrımcılık' yaptığına hükmettiği kararını meclise taşıdı. AİHM, Cem Vakfı'nın camilere, kiliselere, sinagoglara uygulanan elektrik faturasından muaf tutma talebinin Türk mahkemeleri tarafından olumsuz karşılanmasını karara bağlamış, Türkiye'nin cemevlerine yönelik 'ayrımcılık yasağını' ihlal ettiğine hükmetmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bulunan CHP'li üyeler Cemevlerine"ayrımcılık yapıldığı ve cemevlerinin de diğer ibadethaneler gibi hukuki olarak tanınması gerektiği" kararını emsal gösterdi. CHP adına söz alan Seyit Ali Aydoğmuş, AİHM kararlarının iç hukuka uygulanması gerektiğinin altını çizerek, Cemevleri'ne kesilen su parasının alınıp alınmayacağını ve geçmişe dönük borçların silinip silinmeyeceğine ilişkin soru önergesi verdi. Aydoğmuş, önergesinde şu ifadelere yer verdi, "Bu kararın uygulanması ile İstanbul'da bulunan camii, sinagog, kilise gibi ibadethanelere uygulanan su ücreti uygulamama kararınız diğer inanç ibadethaneleri içinde geçerli olacak mıdır? Bu vesile ile cem evlerinden alınan su parası ve geçmiş borçları silmeyi düşünüyor musunuz? Uygulamanın adil olabilmesi adına İBB'nin Türkiye'ye şamil olması için AİHM kararları doğrultusunda bir adım atılması ve tüm inanç ibadethanelerinden su ücreti alınmaması konusunda bir ilke imza atmayı düşünüyor musunuz?" - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AİHM'in Cemevi Kararı İbb Meclisine Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement