AİHM'de Türkiye Davası - Son Dakika
Güncel

AİHM'de Türkiye Davası

PARİS (AA) – Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Mehmet Yaman isimli vatandaşın gözaltındayken kötü muamele gördüğü şikayetiyle yaptığı başvuruda Türkiye'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti.

24.02.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PARİS (AA) – Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Mehmet Yaman isimli vatandaşın gözaltındayken kötü muamele gördüğü şikayetiyle yaptığı başvuruda Türkiye'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti.

AİHM, kötü muamele şikayetiyle ilgili "Türkiye'nin etkili bir soruşturma yapmayarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3. maddesini ihlal ettiği" kararına vardı.

AİHM kararı gereği Türkiye, Yaman'a mahkeme masrafları da içinde olmak üzere 14 bin 500 avro ödeyecek.

Şu anda Aydın'da yaşayan 1953 doğumlu Yaman, 2000 yılında Milas'ta inşaat işçisi olarak çalışırken, işyerinde iki grup arasında çıkan kavga sonucu polis tarafından gözaltına alınmıştı. Yaman, kendisine kötü muamele eden polis memuru hakkında açtığı davaların sonuçsuz kalması üzerine 2007 yılında AİHM'ye başvurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AİHM'de Türkiye Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı
    10:34 Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı

    Van'da aç kalan 2 tilki, İpekyolu ve Bahçesaray kırsalındaki yerleşim yerlerin yakınlarında yiyecek aradı. Kış mevsimin etkili olduğu kentte en çok kar yağışı Bahçesaray ve İpekyolu kırsalında yaşandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı kentte aç kalan tilkiler, yerleşim yerlerine yakın alanlara inip yiyecek arıyor.

  • Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor
    10:33 Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor

    Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi, Islahiye Köyü'ndeki Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlıyor. Proje, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.30'da gerçekleştirilecek ve kayıtlar online olarak alınmaktadır.

  • Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı
    10:33 Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından halkın teveccühüyle belediye başkanlığı görevine başlayan Ali Kemal Derin yeni dönemde kendisine yardımcılık görevini üstlenecek isimleri de belirledi. Buna göre Belediye Meclis üyeleri Aziz Solmaz ve İrfan Güleç, başkan yardımcılığı görevlerine atandı.

  • İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı
    10:32 İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı

    İstanbul'dan Sakarya'nın Erenler ilçesine gelen ve taktıkları kar maskeleri ile kurşunladıkları oto galerinin sahibini üç farklı yerinden yaralayan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayda kullanılan silahlar ve maskeler ile birlikte kaçan şüpheliler, Kocaeli'de yakalanarak adliyeye sevk edildi.

  • Selçuk Belediye Meclisi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi
    10:31 Selçuk Belediye Meclisi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi

    Selçuk Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında Esnaf Masası kurulması talebi gündeme alındı. Ayrıca, diğer komisyon üyeleri de belirlendi.


Advertisement