AİHM'de Rusya Davası - Son Dakika
Güncel

AİHM'de Rusya Davası

AİHM\'de Rusya Davası

AİHM'in büyük dairesi, metal kafes içinde yargılama şikayetiyle açılan davada Rusya'yı 16 bin avro tazminata mahkum etti.

17.07.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) 17 yargıçtan oluşan temyiz niteliğindeki büyük dairesi, metal kafes içinde yargılama yapılan Aleksandr Svinarenko et Valentin Slyadnev'in yaptığı başvuruda Rusya'yı haksız buldu.

AİHM'in ilgili dairesi, Svinarenko et Slyadnev'in başvurusuyla ilgili olarak Rusya'nın haksız olduğuna hükmetti. Büyük daire, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) işkenceyi ve insanlık dışı, onur kırıcı cezayı yasaklayan 3. maddesinin ihlal edildiğine" karar verdi.

Karar gereği Rusya, her başvuru sahibine 10'ar bin avro maddi tazminat, mahkeme masrafları için Svinarenko'ya 2 bin avro ve Slyadnev'e 4 bin avro ödeyecek.

Başvuru sahipleri, herhangi bir gerekçe gösterilmeden mahkeme huzuruna bir metal kafes içerisinde çıkarıldıkları şikayetiyle 2008'de AİHM'e dava açmıştı. AİHM, 11 Aralık 2012 tarihli kararı ile başvuranların maddi tazminat talebini reddetmiş ve her başvurana manevi tazminata karşılık olarak 7 bin 500 avro ödenmesine karar vermişti.

Mahkeme, şikayet konusu muamelenin başvuranların kendi gözlerinde ve toplumun gözünde küçük düşürdüğü ve başvuranlarda keder ve aşağılanma duygusu oluşturduğundan, aşağılayıcı bir muamele teşkil ettiğine hükmetmişti. Rusya'nın talebi üzerine dava 29 Nisan 2013'te Büyük Daire'ye gönderilmişti. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AİHM'de Rusya Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekillerine Seçim Bölgesinde Kalma Talimatı
    17:37 CHP Milletvekillerine Seçim Bölgesinde Kalma Talimatı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Pazar günü tüm CHP milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde bulunması talimatını verdi. CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen yazıda, milletvekillerine seçim günü çalışmalarını seçim bölgelerinde tamamlamaları gerektiği belirtildi.

  • Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi
    17:36 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, REFAHYOL Hükümeti döneminde yapılan işlemleri gündeme getirerek, bugünkü hataların örtülmeye çalışıldığını söyledi. Kaya, iktidarın İsrail ile ticaret konusundaki tutumunu eleştirerek, REFAHYOL Hükümeti dönemindeki İsrail ilişkilerini hatırlattı ve bugünkü yanlışlarına dikkat çekti.

  • Mehmet Tosun, Bodrum'da saha gezilerini sıklaştırdı
    17:36 Mehmet Tosun, Bodrum'da saha gezilerini sıklaştırdı

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, seçime sayılı günler kala saha gezilerini sıklaştırdı. Tosun, emlak vergileri ve imar sorunlarına çözüm getireceğini söyledi.

  • Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
    17:35 Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu ve AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret etti. Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtan Bakan Özhaseki, Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldıktan sonra Tavşanlı ilçesine doğru yola çıktı.

  • Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti
    17:35 Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde çay ocağında oturduğu esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda ağır yaralanan kişi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek
    17:35 Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavi gören ve trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları, ailesinin bağış kararıyla 5 kişiye nakledilecek. Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş başkanlığındaki heyet tarafından çıkarılan kalp, sağ ve sol böbrek, karaciğer ve kornealar, İstanbul ve İzmir'de nakil bekleyen hastalara gönderildi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, organ nakli konusunda ailelerin duyarlı olmasının önemine vurgu yaptı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.


Advertisement