Ahşap Çin Matbaası 600 Yıl Sonra Şişli'de - Son Dakika
Güncel

Ahşap Çin Matbaası 600 Yıl Sonra Şişli'de

Ahşap Çin Matbaası 600 Yıl Sonra Şişli\'de

Şişli Belediyesi tarafından organize edilen ‘Ahşap Festivali’ dünyanın dört bir yanından gelen ahşap sanatçılarını bir araya getirdi.

28.03.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediyesi tarafından organize edilen 'Ahşap Festivali' dünyanın dört bir yanından gelen ahşap sanatçılarını bir araya getirdi. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde en çok dikkat çeken eser ise 600 yıllık ahşap Çin Matbaası oldu.

Şişli Belediyesi, dünyanın 50 farklı ülkesinden gelen sanatçıları bir araya getirdi. 2 gün sürecek olan 'Ahşap Festivali' kapsamında bir araya gelen sanatçılar yöresel müzikleri, yemekleri ve danslarını sanatseverler için sergiledi. Nişantaşı Sanat Parkı'nda gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu. Genç yaşlı birçok vatandaşın ilgi gösterdiği festivalde 600 yıllık Çin matbaası ve ahşaptan yapılan enstrümanlar dikkat çekti. Çocuklar ahşap oyuncaklara ilgi gösterirken ebeveynleri ise farklı ülkelerin dünya mutfağından lezzetleri tattı. Parkın ortasında oluşturulan alanda birbirinden farklı ülkelerin dans gösterileri gerçekleştirildi.

600 YILLIK MATBAA MAKİNESİNE YOĞUN İLGİ

Festivalin en çok ilgi göreni ise 600 yıllık Çin Matbaa makinesi oldu. Makine, el emeği ahşap harflerin bir araya getirilerek özel kağıda mürekkep ile baskı yapılması sonucu oluşturuluyor.

600 yıllık geleneği yaşattıklarını kaydeden zanaatçı Funig Zou, "Bu eski dönemlerde kitap yapmak için kullanılan bir sistem. Çok eski bir teknik ve geleneksel sistem. Dünya'nın her yerinde sergi yapılıyor. Bizde bu sergilerde bu sistemi anlatmak için geldik. Baskı için özel bir kağıdı kullanıyoruz. Bu kağıt mürekkebi emen ve uzun yıllar saklayan bir kağıttır" dedi.

EL EMEĞİ DOĞAL TARAKLAR DİKKAT ÇEKTİ

El emeği ile ağaçlardan yapılan doğal saç tarakları da festivalin dikkat çeken bir diğer standı oldu. Ahşap sanatçısı Jin Songqun, 50 yılı aşkın süredir bu işi yaptığını belirterek, "Kullanmak amaçlı ve süs amaçlı olarak bu tarakları yapıyoruz. Doğal ve ahşaptan yapılma bu tarakları kendi ellerimizle boyuyoruz" ifadesini kullandı.

BAŞKAN İNÖNÜ'DEN FESTİVALE TAM NOT

Festival alanını gezen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, alandaki çalışmaları beğendiğini söyleyerek, "Her şey çok güzel, mesela şu anda Moğolistan'dan bir grup şarkı söylüyor. Aç olan vatandaşlar içinde dünya mutfağı stantlarımız var. Burada olan insanlar bugün hakikaten güzel bir festival yaşıyorlar. Bu festivali düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Festivalin koordinatörü Şişli Belediyesi Sanat Danışmanı Ezgi Öz Baysal, "Bütün alt yapıyı Şişli Belediyesi sağladı. Bu festival Odunpazarı'nda başladı. Türkiye'de ilk defa yapılıyor. İstanbul'da Şişli Belediyesi organize ediyor. Dünyanın 50 farklı yerinden gelen sanatçılar, burada hem ahşap oyma hem farklı hat sanatları hem de müzikler icra ediyorlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahşap Çin Matbaası 600 Yıl Sonra Şişli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı
    18:55 Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı

    Tekirdağ Kapaklı ilçesinde gece saatinde işten çıkan gençler, ramazan davulcusuna denk gelmesiyle birlikte davul eşliğinde oynadı. Gençlerin oyununa katılan davulcuyla ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız
    18:55 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadıklarını, yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirtti. Fidan, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.


Advertisement