Ahmet Nur Çebi Yeni Sezonla ilgili Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika
Spor

Ahmet Nur Çebi Yeni Sezonla ilgili Açıklamalarda Bulundu

Ahmet Nur Çebi Yeni Sezonla ilgili Açıklamalarda Bulundu

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, verdiği röportajda isimlerin belli olduğunu ve en iyilerin geleceğini haber verdi.

24.08.2014 14:40  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte o özel röportajdan öne çıkanlar;

Beşiktaş’ı bugünlere getiren Süleyman Seba’dır

-Efsane başkan Süleyman Seba’nın son döneminde de hep yanındaydınız. Beşiktaş’a dair neleri söylüyordu? Neleri paylaşıyordu son zamanlarında?

Süleyman Abinin son söyledikleri de çok önemli ama zaten çalıştığı görev sürecinde söyledikleri bence hepsi önemliydi. Süleyman Abi, Beşiktaş’ı bugün bu hale getiren. Bu alt yapı tesislerini. Şu anda ki mevcut Beşiktaş’ın elinde bulunan gayrimenkulleri Beşiktaş’a kazandıran ama her şeyden önce ona bir duruş kazandıran, Beşiktaş’ın mütevaziliğini örnek olarak insanlara, topluma yansıtan, dürüst olmayı, şerefli olmayı, her şeyi hakkı ile elde etmeyi kendisine amaç edinmiş, prensip edinmiş bir başkandı. Bunları zaten kendisi mesaj olarak zaten Beşiktaş camiasına verdi. Ben söylüyorum. Bende böyle bir camianın şu an ikinci başkanlığını yapıyor olmaktan onur duyuyorum. Çünkü benim camiam bütün özellikleri şu anda taşıyor.

Seba’nın ismini stada verilmesi için Vodafone ile görüşeceğiz

-Süleyman Seba’nın isminin stada verilmesi konuşuluyor. Sayın Fikret Orman sponsor ile anlaşma sağlanırsa bunun gerçekleşebileceğini ifade etti. Sizin bu konuda bir çalışmanız var mı? Süleyman Seba’nın ismi Vodafone Arena’ya verilebilir mi?

Süleyman Seba çok özel bir adamdı. Sadece Beşiktaş için değil. Cenazesinde Trabzonspor’undan, Fenerbahçe, Eskişehir ve Galatasaray dahil hepsi bütün yöneticiler, eski yöneticiler ve mevcut yöneticiler ve taraftarları oradaydılar. Bu konuda Vodafone Arena ile ilgili Vodafone ile imzalanmış Beşiktaş kulübünün bir sözleşmesi var. Dolayısıyla bu hak bizim elimizde değil. Ancak biz kesinlikle bu konuda kendilerine müracaat edeceğiz. Bunun çok özel olduğunu ve hatta daha çok yakışacağını, camianın buna çok daha büyük saygı duyacağını ifade ederek bunu değiştirmelerini isteyeceğiz. Eklemelerini isteyeceğiz yanına. Vodafone yabancı menşeli bir şirket. Bizi ne kadar anlayacaklar bilemiyorum. Anlarlar inşallah. Bu konuda her hangi bir söz veremeyiz çünkü taraf biz değiliz. Bağlı bir sözleşmemiz var. Ümit ediyorum ki inşallah Vodafone yönetim kurulu da bunu kabul eder.

İnşaat yavaşladı diyenler dönüp Galatasaray ve Fenerbahçe’nin stadına baksınlar

-Stat ne zaman bitecek? Beşiktaş maddi sıkıntı yaşadığı için, nakit sıkıntısı içinde olduğu ve inşaatın yavaşladığına dair iddialar var?

İnşaat olabildiğince hızlı gidiyor. Maddi sorunları uygun olmayan kulüp mü var? Sonuç itibari ile Galatasaray stadının TT Arena’nın bitiş süresine dönüp baksınlar. Dönsünler Fenerbahçe stadının, kendi imkanları ile yapılmış bir stattır. Ne kadar sürede ve ne kadar yavaş ve parça parça yapıldığını görsünler. Statta şu anda maddi sorunlar vardır. Kulüplerde vardır ama bu stadın yürümesine engelleyecek şekilde değildir. Stat şu anda zaten inşaatına devam ediyor. Stadın içinde bulunduğu fiziki konumu itibariyle iki tane müteahhit çalışabiliyor. İkisi de son sürat çalışıyorlar. Demirleri her gün emrettikleri saatte müteahitlerin ellerinde. Çimentosu ellerinde, betonu ellerinde. Bence bir sorun yok. Baştan beri bu stat için çok şey söylendi. Yapamazlar, müsaadeyi alamazlar, yıkamazlar, böyle bir şey olamaz şeklinde söylemler çok oldu. Ona rağmen hepsi oldu. Şimdi de diyorlar ki maddi sorunlar bitmez. Geçmişteki laflar dedikoduydu. Bu da dedikodu ibaret.

Sezon bitmeden bir maç bile olsa yeni statta oynamak istiyoruz

-Son bitiş tarihi ne zaman?

Şubat, Mart ayını çok başkanın hedeflediğini biliyorum. Arzu ettiğini biliyorum. Ancak benim kafamdaki tarih Ağustos seneye. Bu benim şahsi görüşüm. Ama ben Fikret Bey kadar tekniği bilmem. Benimde bir hedef koyduğum, Mayıs’ta sezon bitmeden bir maç kapatmadan sezonu stadı açmak gibi bir arzu içerisindeyim. Elimden geldiği kadar da stada katkı vermeye çalışıyorum. İhale komisyonunda başkanlığını yapıyorum orada. İhalelerin zaten %90’ı bitti. Bundan sonra iç, ince iş dediğimiz kısımlara başlıyoruz.Orası da en keyifli kısmı olacak herhalde.

Zor kısmı. Ama görüntü ortaya daha keyifli çıkacak. İcraatı zor.

Borçlar arttı deniliyor, paranın nereye harcandığını telaffuz eden yok

Geçtiğimiz hafta divan kurulunda Beşiktaş’ın borçları açıklandı. 702 milyon TL net borç. Alacaklar düştüğünde 595 milyon TL gibi bir para çıkıyor ortaya. Ciddi bir rakam. Bu borçların kapatılmasına yönelik sizin ve yönetimin çalışmaları olacak mı?

Biz geldiğimizden bir süre sonra borçları çok aşağıya çektik. En önemli şey borçları kontrol edebilmekti. Darmadağın olmuş bir kurum vardı ortada. Çok şükür geldik. Bütün borçlularla oturduk. Alacaklılarla oturduk. Kendimize bir ödeme planı çıkardık. Şu saatte Beşiktaş’ın kapısını çalan bir icra memuru yok çok şükür. Geldiğimiz sene avukat ile uğraşıyorduk. Bunlar bitti. Bunlar olumlu bir gelişmedir. Borçlar yapılandırıldı. Daha uygun vadelere yayıldı. Beşiktaş’ın yayılmış olan o vadelere borçları ödeyebileceği şekilde gelirler planlandı. Bunlar ödeniyor. Borçların artmasının ana nedenlerinden bir tanesi, Beşiktaş’ın borcunun büyük bir kısmının futbolcular dahil, banka kredileri dahil Dolar ve Euro üzerinden ve 60-70 trilyon bir kur farkı yediğimizi iyi biliyorum. Onun dışında bir 75-80 milyon TL’de stada para harcadık. Bunları kimse koymuyor. Sadece borçlar arttı. Borçlar arttı ama bunun karşılığında da şunlar oldu, bunlar oldu diyen yok. Onlar maalesef konuşulmuyor. Beşiktaş’ta bazı bir kesim var. Stat bitmez, stat yapılmaz. Borçlar artıyor şeklinde ifadeleri var ama nafile konuşuyorlar. Sonuçta Beşiktaş iyi yolda.

Beşiktaş’ın siyasetini Başkan idare eder

Baş tacı yapmamız gereken isimleri divandan ihraç ettik. Divan kurulundan ihraç edilen 283 kişi var. Aralarında Yıldırım Demirören, Nevzat Demir, Hasan Arat gibi isimlerinde bulunduğu. İhraç edilen üyelerin divan kuruluna tekrar dönmesi mümkün mü? Bunun için yönetimin bir çalışması var mı? Bir de neden böyle oldu?

Ben kulübün pek bu tüzük, dernek ve siyaset gibi konuların içerisine maalesef girme şansı bulamadım. Yoğunluğundan dolayı. Zaten Beşiktaş'ın siyasetini başkanı idare eder. Ama benim aldığım duyumlar ve sorduğum da tabii ki Beşiktaş'ın yöneticisiyim. Hemen anında sordum ve öğrenmeye çalıştığım da olayın oluş şekli şu; genel kurul var. Genel kurul biliyorsunuz kulüplerin patronudur aslında. Biz onların vekiliyiz. Orada Atıf Keçeci diye bir beyefendinin vermiş olduğu bir önerge tam kongrenin dağılma saatinde çok az kişi ile bir kalabalık içerisinde bu geçmiş vaziyette.

Bence verilen o önergenin de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. İyi tetkit edilmesi lazım. Sonuç itibari ile olmuş. Ve de böyle bir karar verilmiş. Genel kurul vermiş kararı. Divan kuruluna 3 toplantı üst üste girmeyenlerin divan kurulu üyelikleri son bulur şeklinde. Olayın gelişim şekli bu. Katılıyor muyum? Hayır katılmıyorum. Çünkü divan kurulu üyeliği, bir yönetim kurulu üyeliği veya divan kurulu başkanı ve onun yönetim kurulu değil bu. Dolayısıyla onların katılmalarını çok zorlayıcı olmanın bir anlamı yok. Divan kurulu demek 25-30 senesini dolduran kişiler demektir. Onlar bizim için onur kaynağı olan kişilerdir. Onları oradan nasıl gönderirsiniz? Başınıza taç yapmanız gereken kişileri toplantıya mecbur kılıyorsunuz. Gelmediyseniz gidin diyorsunuz. Buna katılmıyorum. Çok çabuk ve süratle değiştireceğiz. İlk tüzükte, genel kurulun önüne bir tüzük çalışmamız vardı. Onun önüne bunu koyarak bir af ve uygulama şeklinin değişmesi şeklinde yönetim kurulunun görüşü var şu an için.

Atıf keçeci ortalığı karıştırmayı sever niye böyle yaptığını ona sormak lazım

Tüzükteki yanlışlık süratla düzeltilecek

Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, herkes tarafından bu işin tek sorumlusu ilan edildi. Karadeniz’in üzerine çok gidildiğini düşünüyor musunuz?

Biz bir aileyiz. Sonuçta Yalçın Bey’de bizim divan kurulu başkanımız. O da bizim ailemizin bir ferdi. Bu bir hata olabilir. Bunu biz tüzük geçerken, tüzüğe bu girerken dikkat etmeliydik. Yalçın Bey bu uygulamayı yaparken dikkat etmeliydi. Dolayısıyla birbirimizi suçlamak yerine sorunu çözmemiz lazım. Çünkü Yalçın Bey’in de bundan üzüldüğünü biliyorum. Ben bu uygulamayı mecburen yaptım diyor. Dolayısıyla herkes Fikret Orman’ında, Ahmet Çebi’nin de üzgün olduğunu biliyor. O kişiler benim için az evvel ifade ettim. Bizim için onur üyeleridir. Yıllarını veren insanlar divan kurulu üyesi olabiliyorlar. Dolayısıyla bu tüzükte bunun geçmiş olması yanlışlık olmuş. Bence süratle düzeltilecektir. Hiç merak etmesin Beşiktaşlı, onur duyduğu, geçmişte 30 yıl camiasına hizmet etmiş, içinde bulunmuş kişileri unutmaz. Böyle bir şey olması söz konusu değil. Yalnız bir Atıf keçecimiz var bizim. Bu tür şeyleri çok sever. Karıştırmayı çok sever. Neden yapmış niçin yapmış onu da bir bulup sorarsanız bende cevabını alırsam çok mutlu olurum.

Yıldırım Demirören’in açıklamaları abartılı ateşle benzin dökmesinin anlamı yok

Yıldırım Demirören’in de bir açıklaması oldu. Peş peşe ihraç edilen üyeler teker teker açıklama yapmaya başladı. Süleyman “Seba’nın cenazesinde inanılmaz bir birlik vardı Beşiktaş’ta. Bütün eski başkanlar, yöneticiler bir araya geldi ama bu olay sonrasında yine kavga katlanarak gidecek. Bunun adı intihardır dedi.”

Abartılı olmuş. Sonuç itibariyle az evvel dediğim gibi, biz bir aileyiz. Biz bunların altından kalkarız. Bir yanlışlık veya bir hata olmuşsa o hata süratle düzeltilir. Bunu düzeltilmemesi konusunda ısrarcı olursak bir çatışma ortamı yaratılmış olur. Biz böyle bir çatışma ortamı istemiyoruz ki. Zaten de doğruda bulmuyoruz. Çok süratli düzelteceğimizi de söylüyoruz. Olmuş bir hatanın üzerine süratle bu şekilde, bir laf vardır. Ateşe benzin dökmenin bir anlamı yoktur. Durun kardeşim halledeceğiz. Bizde kabul ediyoruz bir hata var. Zaten de kabul etmiyoruz 30 yıldır bir Beşiktaşlıysan buradan gönderemezsin diyoruz. Bitmiştir konu. Çözülecek. Herkes bir 3-5 ay sabretmesi lazım. Bu kadar abartılmasının arkasında yine o stat bitmez, o stat yapılmaz. Beşiktaş’ın borçları arttı diyen aynı kesim bunlar. Hiç değişmez.

Fikret Orman’a çok direndim ama “sana ihtiyacımız var abi” dedi

-Yaşananlardan yoruldunuz mu?

Ben iki buçuk yıldır çok yorgunum. Bunu kabul ediyorum. Futbolun başına gelirken isteklide gelmedim. Çünkü orada iki buçuk yıl içerisinde oturttuğum bir düzen vardı. Tam bir rahat edeceğimi düşündüm. Fakat başkan ısrarla, abi buralar oturdu, biz buralara getiririz, Ümraniye’nin sana ihtiyacı var, futbol takımlarının ihtiyacı var. Oraya gidersen bana çok katkı verirsin dedi. Ben 2-3 ay baya direndim gitmek istemedim. Sonuç itibariyle o ikisi yine benim üzerimde kaldı. Üzerine bir de futbol eklendi. Bir de transfer dönemi. Yorgunluk var.

-Arsenal bir daha Beşiktaş’ı bu kadar şanssız bulabilecek mi?

Arsenal maçında oynadığı futbolla kazanması gereken taraf Beşiktaş’tı. O maça dair neler söylemek istersiniz? Beşiktaş bir daha Arsenal’i böyle yakalayabilir mi?

O gün Beşiktaş çok şanssızdı. Arsenal acaba bir daha Beşiktaş’ı bu kadar şanssız bulabilecek mi? Ben hayata böyle bakmak istiyorum. Slaven Bilic takımına bu sene daha bir hakim vaziyette. Tabi ki geçmiş yılın, ilk senenin arkasından edindiği tecrübe ona katkı sağladı. Takımda artık arkadaşlık ve bir ruh var açık söyleyeyim. Bunu oluşturmak 1 ayımı aldı. Bunun çok daha uzun bir süre olması gerekiyordu. Ama çocuklarımda çok hevesliydiler. Onlarda arkadaş olup birbirine tutkulu olmaya. Önce arkadaş olmaya karar verdik. Sonra birbirimize güvendik. Sonra kendimize güvendik. Sonra amacı belirledik ve şimdi oraya doğru koşuyoruz.

İngiliz basını bile Beşiktaş’ı motive etti. Beşiktaş önemlidir dedi. Fakat Türk basını, Türk futbol veya spor basını yerden yere vuruyor. Arsenal çok büyük, Beşiktaş bunu halledemez. Morale ihtiyacı olan bir camiaya tam tersini veriyorsunuz. Bunun arkasında nasıl bir şey var? Kasıt mı var dedim. Elenebiliriz ama o gün Beşiktaş, Arsenal’i yenebilirdi. Ben Londra’da kendimizi çok şanslı görüyorum. Şanslı demiyorum, çok şanslı görüyorum. Çünkü bu çocuklara inanıyorum ben, güveniyorum.

Bilic “Bende insanım haksızlığı kaldıramadım” dedi. Ama dikkat etmesi lazımdı. Takımı yalnız bırakması kötü oldu

Bilic’in cezasının kalkacağından umudum yok

Rövanş maçında Bilic Hoca takımın başında olamayacak. Şu anda UEFA’nın verdiği 1 maçlık ceza var. Sizin bu cezaya bir itirazınız olacak mı? Eğer Bilic Hoca takımın başında olamazsa bu takımı nasıl etkiler?

Bilic hocanın çatının üzerinde olması önemli bir mihenk taşı. Ancak kötü oldu. Dürüst konuşayım, açık konuşayım, lafı gevelemeden kötü oldu. Ben dün ofiste bizim Slaven ile sohbet ettim. Neden yaptın bunu dedim. Ben bir insanım dedi. Dayanamadım dedi. Bu haksızlıkları kaldıramıyorum ben dedi. Zaten kendisinden de özür diledim. Ben ceza geleceğini zannetmiyorum dedi. Maalesef o çıktı ofisten bir iki saat sonra ceza geldi. İtirazımızı yapıyoruz. Zannediyorum Cuma günü sayın Bilic savunmasını verecek. Kalkacağından çok umudum yok cezasının. Cezamızı çekeceğiz. Ama dikkat etmek lazım. Sen bir hocasın. Bende bunu söyledim kendisine. Bunların olmaması lazım.

Futbolcuları çok seviyorum ama ben işadamıyım aramda mesafe var

Az önce ifade ettiğiniz gibi takımda o arkadaşlık o dostluk havası gözle görülür bir şekilde ortaya çıkıyor. Siz böyle futbolcularla birebir diyaloglarda bulunuyor musunuz? Onları motive ediyor musunuz?

Ben kendilerini sevdiğimi kendilerine hissettirdim. Ama aramda mesafe var. Bir de aramda Mete Vardar diye A takımdan sorumlu bir yönetici arkadaşım var. Kendisinden çok anormal faydalanıyoruz. Futbolcularda kendisini bir abi olarak görmeye başladılar. Bu da bana büyük rahatlık veriyor. Ama ben sadece hissettirttim sadece mesafeliyim. Bu benim tarzım. Ben bir iş adamıyım. Bu benim tarzım. Bunu kelimelerle anlatamam.

Önder Özen futbolun başına geçmem için defalarca yanıma geldi

-Önder Özen döneminde futbolcularla Önder Özen arasında bir kopukluk mu vardı? Ne eksikti o zaman?

Önder Bey’in 1 senesi geçti burada. Bir yıllar çok uzun süreler değil. Zannediyorum, eğer bir eksiklik var ise Önder Özen bunu önümüzdeki sene kapatabilecekti. Onunda gayretli ve istekli olduğunu, Beşiktaş’ın başarısı için mücadele ettiğini biliyorum. Ancak ayrılışı ile ilgilide çokta dedikodular oldu. Bunu bana da bağlayanlar oldu. Ben buradan ifade etmek istiyorum ki Önder Özen benim futbolun başına geçmem için defalarca yanıma gelmiştir. Başımızda olmanız bizi pozitif etkileyecektir demiştir. Önder doğruyu gördü. Pozitif etkilendi. Ben Önder ile hiçbir sorun yaşamadım. Açık söylüyorum. Buradan tüm kamuoyuna söylüyorum hiçbir sorun yaşamadım. Ben Önder ile de devam ederdim. Ben herkes ile çalışırım Beşiktaş için. Ben adam seçmem. Benim tarzım vardır. Herkes buna uymak zorundadır. Önder Bey’in yaşadığı istifa sorunu tamimiyle geçmişten gelen, kaynaklanan sorunlarla ilgili. Bunun benim şahsımla hiçbir alakası yok. Bunu da buradan kamuoyuna bildirmek istiyorum.

Önder Özen gider yerine Mete Vardar gelir Beşiktaş büyük bir kulüp yoluna devam eder

-Sizinle bir ilgisi olmadığını söylediniz. Sorun neydi?

Geçmişten gelen sorunlar. Ben geçmişe, geldiğim gün itibariyle hiç bakmadım. Bakmakta istemiyorum. Konuşmakta istemiyorum. Bunlar zaten bizim ailevi sorunlarımız. Hiç kimse kimseye evinizdeki şey nedir diye soramaz. Genel anlamıyla çalışabileceğim bir arkadaştı. Beşiktaş’a hizmet etti. Bu sene daha da faydalı olabilecekti. Keşke kalsaydı. Ama olmadı. Sonuç itibariyle Beşiktaş koca kulüp. Yoluna devam eder. Önder Özen gider Mete Vardar gelir. Yerine bir başkası gelir. Biz kurumsal yapıda ısrarcıyız. Bir başkası gelecek buraya. Ama Önder Özen Beyefendide hocamızla kurumsal yapıya ilk adım attığımız ilk hocamız oldu. Belki bu da onun bir talihsizliğiydi. Bilemiyorum.

Mustafa Denizli de başka bir isimde Önder Özen’i yerine gelebilir

-Düşündüğünüz başka isimler var mı? Mustafa Denizli’nin ismi geçti. Birçok isim geçti. Önder Özen’in yerine geçecek isim ne zaman netleşir? Yakın vadede planladığınız bir şey mi bu?

Böyle bir mecburiyet yok. Size noterden ihtarname çekerler 30 gün içerisinde kirayı yatır, yatırmazsan tahliye. Biz böyle bir durumda değiliz. Ben ne zaman uygun görürsem, uygun kişiyi bulursam o zaman bunların içerisinde saydığınız isimler olabilir. Hiç aklınıza gelmeyen benim aklıma gelen başka isimlerde var. Ben onlarla oturacağım, konuşacağım. Önce bir ihtiyacı belirleyeceğim. Nerelerde hata yaptık. Geçmişten ders çıkartmam lazım. Benim özelim. Kamu ile paylaşmayacağım bunları ama onları inceledikten sonra en doğru ismi bulmak istiyorum. O gelgitler hoş olmuyor. İstifalar, yeni birilerinin gelmesi. Süreklilik çok önemli.

Bazı yöneticiler Yalçın transferini onaylamadı Önder Özen bu nedenle istifa etmiş olabilir

En son Yalçın Ayhan olayında İngiltere kampına çağrılıp, geri döndürülmüştü. Sonra menajeri bir açıklama yaptı. Bu konu ile ilgili Beşiktaş’a dava açacağını. Hakkını hukuki yollarla arayacağını ifade etti. Böyle bir şey geldi mi? Size ulaştı mı? Herhangi bir dava söz konusu mu?

Ben o transferin hiçbir noktasını bilmiyorum. Ben uçaktan Yalçın’ın indiğini Mete Vardar’dan öğrendim. Ben bunu Önder Özen’e söylediğimde efendim sizden evvel başlamış ve bizim anlaşma yaptığımız bir futbolcuydu dedi. Öyle mi dedim bende. Hayırlı olsun dedim. Ama maalesef sayın başkanın benden evvel ki yöneticilerimizin bazılarının onaylamadığı, istemediği, Beşiktaş için uygun görmediği bir transfer olması nedeniyle Önder Özen’e bu transferin olamayacağı ifade edildi. Sanıyorum Önder Özen’de bu nedenden dolayı istifa etti.

Taraftarın beklediği bir sağ bek ve on numara var. İki isim geçiyor bu iki mevki için. Bryan Ruiz ve Martin Linnes. Çok konuşuluyor. Doğruluğu nedir? Sizin düşündüğünüz isimler var mı?

Bu konuda konuşmak istemiyorum. Çünkü ben bir Ronaldinho olayı yaşadım. Maalesef onları bir daha yaşamak istemiyorum. Transfer yalnız iki tane. Bir sağ bek, bir on numara bu kulübe gelecek. Beşiktaş futbol takımında.

Çok iyi bir sağ bek ve 10 numara alacağız

-Ne zaman gelecek?

Bu hafta olmasa önümüzdeki hafta. Transfer bitmeden gelecek. Çok iyileri gelecek. Buradan müjde verebilirim Beşiktaş taraftarlarına. Keyif alacakları iki tane futbolcu buraya gelecek. İsimler benim kafamda. Belki yarın.

Şimdi Ronaldinho Beşiktaş’ı istiyor ama ona ihtiyacımız yok

Ronaldinho transferini bitiremeyen Ahmet Nur Çebi’nin Demba Ba’yı bitirdiğini kimse konuşmuyor

Taraftarın keyifle izlediği bir isimde Demba Ba. Futboluyla olsun kişiliğiyle olsun örnek bir futbolcu. Ronaldinho transferinde yaşanan sıkıntılardan sonra Demba Ba transferi nasıl gerçekleşti?

Ronaldinho ile ilgili çokta konuşmamak lazım ama halen abisi burada ve benimle görüşüp Beşiktaş’a futbolcunun gelmeyi çok istediğini söyledi. Bende bunun artık hiçbir zaman olmayacağını. Beşiktaş’ın kendisine geçen sene ihtiyacı olduğunu. Bu sene artık ihtiyacı kalmadığını söyledim. Çünkü artık bizde çok iyi bir on numarayı bitirmek üzereyiz. Dolayısıyla ihtiyacımız yok. Ve o gün konuştuğumuz ücretlerin yarısına bile gelmiyor bugün hazır olduğunu ifade etti ama maalesef bitti.

Şimdi bir Demba Ba transferi yapıldı. O gün Ronaldinho’yu bitiremeyen Ahmet Nur Çebi’nin bugünde Demba Ba’yı bitirdiğini kimse telaffuz etmiyor. Herkesin konuştuğu şu. Ronaldinho, Ahmet Nur Çebi beceremedi. Şunu yapamadı. Bunu yapamadı. Transfer. Her transfer çektiğim şu. Adı üstünde transfer görüşmesi. Görüşüyorsunuz. Anlaşamayabilirsiniz. Demba Ba ile ilgili gerçekten çok mücadele verdik. Sayın başkan kulübü ile çok uğraştı. Ama özellikle ben topçuyu ikna etmek adına çok özel emekler verdim. Kendisinin Umre’de dönüşünü bekledim Londra’da. Oruç tutuyordu, Allah kabul etsin. Sahur vaktine kadar bu işi bitirelim dedim. Söyledim bir daha söylüyorum. Sahurdan evvel el sıkıştık ve Demba Ba’yı buraya getirdik. Çok ta keyifli bir karakteri var. Beşiktaş’a yakışıyor. Bizlere yakışıyor. İnşallah daha iyi olacak. Demba Ba bu.

Bir de Gökhan Töre transferini yaptık. Gökhan geçen sene sıkıntılar yaşayan çocuğumuzdu. Şimdi o benim oğlum gibi. Biz onunla el sıkıştık. Sarıldık. Çok daha yukarıya doğru çıkacağına söz verdi. Onun transferi de çok zor oldu. Demba Ba transferinde istenilen rakam 11.5 milyon Euro’dan biz 6.5’a bitirdik. Bugün artık bunları konuşabiliriz. 7.5 milyon Euro’ydu Gökhan Töre’yi de 4.5’a bitirdik. Gökhan iki nokta küsurun üzerinde fazla paralar istiyordu. Onu 1.5, 1.600’e çektik. Demba Ba’nın istediği ücret 3.800’dü onu 2.750’ye çektik. Hem onları getirdik, hem de Beşiktaş’ı menfaatine bileceği rakamlar olsun dedim. Mücadele, alın teri verildi. Gökhan’dan ben bu sene mesela çok umutluyum. Herkes Demba Ba’yı seyretmekten keyif aldığını söylüyor. Ben Gökhan’ın da seyretmekten keyif alacağımıza inanıyorum. Mustafa Pekdemek bana göre sıfır transfer. Ben bakıyorum Demba Ba, Mustafa Pekdemek benim için aynı. Belki benim için öyle. Bilmiyorum. Hepsini çocuklarım gibi görüyorum. Tolgası, Velisi, Atibası, Oğuzhan’ı, Olcay’ı, Mustafa Pekdemek. Kerim Frei geliyor arkadan. Çok genç bir çocuk. Göreceksiniz. O da çok iyi gelecek. Cenk. Müthiş çocuklar var. Onlar benim çocuklarım ve çok iyi olacaklar.

Gökhan Töre transfer pazarlığında bizi biraz yordu ona kızdım

Gökhan Töre’yi konuşmuşken basında haberler çıktı. İmza atma sırasında Gökhan Töre’yi azarladığınıza dair.

Şimdi ben hem onun başkanıyım orada. Onun ötesinde biz onunla baba oğul anlaşması yaptık. Dolayısıyla belki de o baba oğul anlaşmasının akabinde öyle bir havaya girmiş olabilirim. Ama ben çocuklarımı azarlamam. Mümkün değil. Onlar bir de çok saygın çocuklar. Camia için çok değerli çocuklar. Biz onlara öyle davranamayız. Ama biraz kızmış olabilirim. Pazarlıkta biri çok yormuştur. Olabilir. Biraz pazarlığın nazında da vardır bu iş. Öyledir. Öteki türlü mümkün değil.

Messi’yi de getirsek taraftar kabullenmek zorunda

-Demba Ba’ya dönecek olursak Beşiktaş ile ilgili taraftarla ilgili azıcık kafasında bir şeyler oluşmuştur. Konuştuğunuzda neler söylüyor mesela? Beşiktaş için taraftar için neler söylüyor?

Bir defa burada çok mutlu yaşayacağını artık kabul etmiş. Önce acabaları bitmiş kafasında. Beşiktaş taraftarına zaten Demba ba değil kimi getir, Messi’yi getirseniz getirin kabullenmek zorunda büyüklüğünü. Hiperaktif bir taraftarımız var. Herkes keyif alır. Ben alıyorum. Dolayısıyla taraftarda keyif alıyordur.

Gökhan Balıkesir’e, Holosko Ç.Rize’ye gidebilir

Gelenler kadar gidenlerde, gidecek olan isimler de merak ediliyor. Holosko ve Gökhan Süzen kadro dışı kaldı. Gökhan Süzen’in Balıkesir’e, Holosko’nun da Ç.Rize’ye gideceği konuşuluyor. Bu iki kulüpten size böyle bir teklif geldi mi?

Başka kulüplerden de var. Şartlar uygun olursa evet. Hangisi Beşiktaş’a katkı verecekse, hangi kulüp maddi anlamda onlar futbolcularımızı alıp, gidebilirler bu isimleri. Doğrudur.

Fenerbahçe-Galatasaray maçları beni ilgilendirmiyor

Pazartesi Fenerbahçe ile Galatasaray Süper Kupa için karşı karşıya gelecekler. Manisa’da. Soma’da hayatını kaybedenlerin aileleri için. Geliri oraya bağışlanacak. Nasıl bir maç olur?

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın maçları beni hiç ilgilendirmiyor. Hiçbir şekilde ilgilenmiyorum. Ancak Soma olması nedeniyle maça gidecek kişilere biraz daha fazla stadı doldurup, Soma’da ki şehitlerimize katkı vermelerini çok isterim, arzu ederim. Başka türlü bir ilgim yok, Soma’nın dışında maçla.

Fenerbahçe’yi yedeklerimizle yendik büyük keyifdi

Yine Soma yararına bir turnuva da yer aldı yakın zamanda Beşiktaş ve şampiyon oldu

Beşiktaş’ın büyüklüğü zaten orada başlamıştı kendini göstermeye. Çokta abartmak istemiyorum tabi. Evet geçen senelere göre iyiyiz daha da iyi olacağız. Ama o maç beni çok ümitlendirmişti. Fenerbahçe’yi yedeklerinizle yeniyorsunuz. Arkasından Chelsea, Fenerbahçe’yi 2-0 yeniyor ve siz çıkıp o Chelsea’yi 1-0 yeniyorsunuz. Büyük keyifti. Allah yaşattı bana. Keyifliydi. Başka söyleyecek bir şeyim yok bu konuda.

Bu sene şampiyon olacağız 2. ‘lik hayalimiz yok

-Beşiktaş bu sene nerede bitirirse başarı olur Beşiktaş için?

Beşiktaş şampiyon olacak bu sene. Ben çocuklarıma onu söyledim. Hayal bile etmeyin ikinciliği dedim. Amaç koydum, söyledim konuşmanın başında da size. Amacımız şampiyon olmak. Başka bir şey düşünmeyin dedim ve de olacak.

Dördüncü yıldızı Galatasaray ve Fenerbahçe’ye taktırmayız

-Beşiktaş Vodafone Arena’ya şampiyon olarak mı gidecek? İlk maçını şampiyon olarak mı oynayacak?

Tabi ki. Hedefimiz o. Ben başka bir şey düşünmek istemiyorum. Ama bu futboldur sonuçta. Üç tane sonuç var. Galibiyet, mağlubiyet. Mücadele edeceğiz. Ama ben bu sene Beşiktaş’ı çok fazla şanslı görüyorum. Başımıza büyük kazalar, belalar, sakatlıklar gelmezse tabi. Geçen sene Galatasaray maçında yaşadığımız, 4 maç sahamız kapandı. Çok sakatlarımız oldu. İnşallah bu tür aksilikler olmazsa, Allah’ta yanımızda olursa Beşiktaş’ta bu sene şampiyon. Dördüncü yıldızı Galatasaray ve Fenerbahçe’ye taktırtmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Trtspor

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ahmet Nur Çebi Yeni Sezonla ilgili Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Çocuk Festivali düzenliyor
    09:10 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Çocuk Festivali düzenliyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Çocuk Festivali'nde çocuklara spor, kültür, sanat ve eğlence dolu bir dizi etkinlik sunacak. Festival kapsamında konserler, dans gösterileri, çocuk atölyeleri, çocuk koşusu ve çocuk bisiklet şenliği gibi etkinlikler düzenlenecek. Festival, Mersin'in dört bir yanında coşkuyla kutlanacak ve yurtdışından 14 ülkeden 350 çocuk katılım sağlayacak.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor
    08:51 Hasketbol Spor Kulübü, Adana deplasmanında galibiyet arıyor

    Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde Kayseri'yi temsil eden Hasketbol Spor Kulübü, Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji Spor ile yapacağı deplasman maçında galibiyet arıyor. Kulüp Başkanı Hasan Aksoyak, genç ve yetenekli bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirterek, eksik kadrolarına rağmen en iyi performansı sergileyerek galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

  • BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu
    08:49 BAL 11. Grup 23. Hafta Maçlarının Hakemleri Belli Oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta oynanacak 23. hafta maçlarının hakemlerini açıkladı. Hacılar Erciyesspor - 12 Bingölspor maçını Özer Özden yönetecek. Yozgat Bozokspor'un Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maçta ise Şahin Berker düdük çalacak. Diğer maçlarda ise Cem Eray Eşmekaya ve Zülküf Ali Öncel görev yapacak.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement