Başbakan, PKK'nın Eylemsizlik Planına Cevap Verdi: Nereye Çekilirlerse Çekilsinler - Son Dakika
Güncel

Başbakan, PKK'nın Eylemsizlik Planına Cevap Verdi: Nereye Çekilirlerse Çekilsinler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'nın eylemsizlik kararı alma planıyla ilgili "Nereye çekilirlerse çekilsinler." dedi. Erdoğan ve Akdoğan da PKK'ya tepki göstermişti.

10.10.2015 00:07  Güncelleme: 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Davutoğlu, PKK'nın eylemsizlik kararı alacağı yönündeki sorulara "Nereye çekilirlerse çekilsinler." diyerek çözüm sürecine vurgu yaptı. Davutoğlu, "Bakın ne diyorlar 'ateşkes'. Ateşkes bizim hiç bir zaman kullandığımız bir jargon değil. Eylemsizlikten kasıt hendek kazmakta dahil mi, mayın yerleştirmekte dahil mi? Bu konudaki kararlılığımızdan kimse şüphe etmesin. Son terörist silahını bırakana kadar operasyonlar devam edecek." dedi.

ERDOĞAN VE AKDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da PKK yönetiminin 11 Ekim'de ateşkes sinyali vermesini yorumlayan Akdoğan "Buna karnımız tok" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin "Çatışmasızlık' diye bir ifadeyle halkı kandırabileceklerini zannediyorlar. İktidarı ve şahsımı suçlamaya kalkıyorlar. Milletimizin, 1 Kasım'da demokrasi mekanizmasını çalıştıracağına, ferasetini ortaya koyacağına, ülkemiz üzerinde oluşturmaya çalışılan karabulutları dağıtacağına inanıyorum." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından dikkat çekici bölümler şöyle;

ŞİKE DAVASI...

Bu hukuki bir meseledir. Bir dava söz konusu. Dolayısıyla hukuki süreçlerle ilgili olarak yorumları hukuk mantığı içinde tutmak gerekiyor. Dolayısıyla herhangi bir yorum katmak ve bizim açımızdan yorum yapmak doğru olmaz. Bu hukuki dava ile en azından bir çerçevede dışardan hukuka bir müdahale iddiası varsa sistem içinde aksayan hususlar varsa da sistemin ekseninde düzenlenir. Bunu hukuki bir karar olarak değerlendirmek gerekir. Basın özgürlüğü konusunda herkesin dürüst olması lazım. Düşünce özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini her zaman söylemişimdir. Bir gün bir açıklamaya öylesine üzülmüştüm ki bir siyasi lider başbakan eleştirenleri 'Bunlar mağaralardan beslenen yarasalar'' diye bir ifade kullanmıştı. Bende yarasaları severiz diye cevap vermiştim. İşte o zamanlar herkes düşünce özgürlüğünün nasıl ayaklar altına alındığını bilirler. Bu anlamda basın özgürlüğünün hakaret etmeden baskı yapmadan sağlanması bizim hedefimizdir.

PKK'NIN EYLEMSİZLİK PLANI KONUSU

Devletin ve hükümetin bu anlamda tutumu açıktır. Türkiye'de meşru emniyet güçleri dışında kimsenin silah barındırma hakkı olamaz. Kamu düzenini her yerde sağlayacağız. Kimse geçici bir aldatmanın peşinde olmasın. Biz bu kararı kolay almadık. Günlerce aylarca biz bunların çözüm sürecine saygı duymasını bekledik.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Şunu bilsinler biz çözüm süreci iradesini devreye sokarken de çok dürüst ve samimi bir ilişkinin kararını verdik. Bakın ne diyorlar 'ateşkes'. Ateşkes bizim hiç bir zaman kullandığımız bir jargon değil. Eylemsizlikten kasıt hendek kazmakta dahil mi, mayın yerleştirmekte dahil mi?. Çatışmasızlık dedikleri hendekler, mayınlar duracak. Bu konudaki kararlılığımızdan kimse şüphe etmesin. Hiç bir şekilde tereddüt etmeyeceğiz. Son terörist silahını bırakana kadar operasyonlar devam edecek. Çıkacaklar ve diyecekler ki, ''Silahlı mücadele denilen yöntem bitmiştir, böyle bir yöntemin karşılığı kalmamıştır. Her türlü silahı teslim ediyoruz. Hiç bir terörist artık Türkiye topraklarında barınmayacak. Türkiye topraklarından çekiliyoruz.'' Nereye çekilirlerse çekilsinler. Nasıl bir sürecin oluşacağını konuşabiliriz.

"BARIŞ TÜRKÜLERİ SÖYLEDİLER"

7 Haziran'dan önce barış türküleri söylediler, 7 Haziran'dan sonra ayaklanmaktan bahsettiler. Birinci hedef Kuzey Irak'taki hedeflerin imha edilmesiydi. 458 hedef 3 gün içinde vuruldu. Mühimmat ve, silah kaynaklarına darbe vuruldu. 'Mezarlık yıkıldı' diyerek iki HDP'li Bakan istifa etti. Sorular mı orada doçkalar var mı, teröristler var mı? 2 binin çok üzerine giden kayıplar. Özellikle Dağlıca'da meydan okudular. O tepelere askerimiz çıktı ve 'biz buradayız' mesajı verdi. Bunların eylemsizlikten kastı seçime kadar. O zamana kadar operasyonlar dursun istiyorlar. Terör niyetiyle eline taş dahi alamazsın.

"BAHÇELİ'YE 'ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ' DEDİM, 'CHP İLE GÖRÜŞÜN' DEDİ"

Irak ve Suriye'de DAEŞ'in yükselmesinden sonra kendilerine ortam aradılar. Zannettiler ki Türkiye'de bir yönetim boşluğu var. Bir nefes alacak kadar vaktim olsa dahi görevimi yaparım. HDP neden Bakanlarını çekti, Bahçeli'ye 'zor dönemden geçiyoruz' dedim

CİZRE'DE SÜRÜKLENEN CESET KONUSU

Cizre'deki o görüntüler kabul edilemez. Yapılması da yanlış, çekilmesi ve yayınlanması da. Kimse yanlış muamele yapılamaz. Bir tarafta halkı mayınlarla öldüren terör örgütü var ama buna rağmen güvenlik güçlerimize leke atılmaya çalışıyor. Diyarbakır annelerinin acılarının dinmesi için her şeyi yapacağız. Zorla kaçırılan çocuklar bunlar. Bizim için hiç bir değişen durum yoktur. Şuanda da kanaatimiz Suriye'deki ılımlı muhalefetin desteklenmesidir. Ilımlı muhalefetin desteklenmesi lazım. Bizim Rusya'ya itirazlarımız hem hava sahasının ihlalleri hem de ılımlı muhalefete müdahalelerle ilgili. Türkiye Rusya ilişkileri bizim çok değer verdiğimiz ilişkilerdir. Yoğun enerji ilişkimizde Almanya ile yarış halinde en fazla ticaret yaptığımız en fazla turist çektiğimiz ülkeden bahsediyoruz. Rusya Türkiye ilişkileri bizim için çok önemli.

RUSYA'NIN TÜRK SINIRINI İHLAL ETMESİ

Türkiye'den Rusya'nın güvenliğine zarar getirecek bir tutum söz konusu olmadı. Ama görüş ayrılıklarımız oldu. Ukrayna ve Kırım konularında mesela. Rusya'nın bir kere bizim çıkarlarımızı ve güvenliğimizi dikkate almasını bekleriz. Bu konularda müsamaha etmemiz söz konusu olamaz. Verilen bilgilerden ikna olmadık. Eğer Rusya buraya teröre karşı gelmişse zaten bir koalisyon var bizde bu koalisyonun içindeyiz ama hedef DAEŞ değil. Bir hata tekrar tekrar gündeme geliyorsa bunu bizim kabul etmemiz doğru değil. Umut ederiz ki bu tür olaylar onların da bize söylediği gibi tekrar olmayacaktır."

"PROJE GETİREN GENCİMİZE 50 BİN+100 BİN LİRA"

Başka ülkelerde görünmeyen bir model ortaya koyduk. Gençlerle ilgili işsizlik konusu tüm dünyanın sorunu. Nüfusumuz dinamik ve bunu durdurmak da istemiyoruz. Almanya gibi olmak istemeyiz. Gençlerin önünde iki yol var. Ya kendi iş kuracak ya da bir yere işe girecek. Kendi iş kuracaksa 50 bin lira can suyu vereceğiz. Geri ödemek yok. Riski ne, o parayı genç kullanamayabilir. İkna edici bir proje hazırlanırsa, neden o para kullanılmasın? Eğer 50 binin üzerine yetmiyor denirse de 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz.

Başbakan, PKK\'nın Eylemsizlik Planına Cevap Verdi: Nereye Çekilirlerse Çekilsinler

Son Dakika Güncel Başbakan, PKK'nın Eylemsizlik Planına Cevap Verdi: Nereye Çekilirlerse Çekilsinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • göktuğ: küçük enişte saray beslemesi yandaş tv de la fonten den masallar anlatıyor 30 82 Yanıtla
  • Anti sempatizan: Son teröristin silah bırakması ne demek yaaa. Silahı bıraktım derse dünyanın en masum insanı olacak değil mi? Siz de az değilsiniz. Terörist eylemini yapacak sonra silah bıraktım diyecek siz de affedeceksiniz. Bunu son 2 sene yaptınız kime fayda sağladı düşündünüz mü? 108 1 Yanıtla
  • hakki: Pkk takipsizlik karari alsada vurmaya devam oylar akp ye. 63 43 Yanıtla
  • azra cCc: yalanlara karnimiz tok akpnin aldi nefes bile yalan 26 78 Yanıtla
  • insan : akıllı olun chp ye oy verin. 23 77 Yanıtla
  • Tit: Boş konuşuyor boş 26 69 Yanıtla
  • kör: Savaşla iktidar olacak kanda boğulacaksınız 29 52 Yanıtla
  • Adıyaman: Akıllı olun oylar Hdp ye. 5 76 Yanıtla
  • ..: oylar. HDP 13 62 Yanıtla
  • celik: AKP babam benim 37 34 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Sultanlar Ligi finalinde karşı karşıya
    11:50 Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Sultanlar Ligi finalinde karşı karşıya

    Sultanlar Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe ile Eczacıbaşı yarın şampiyonluk için sahaya çıkacak. İki takım arasında gerçekleşecek olan final maçı büyük bir heyecanla bekleniyor.

  • Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi: Tanzanya, Doğu ve Güney Afrika pazarı için geçiş noktası
    11:49 Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi: Tanzanya, Doğu ve Güney Afrika pazarı için geçiş noktası

    Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, Tanzanya'nın birçok alanda yatırım imkanı sunduğunu belirterek bu ülkenin, Doğu ve Güney Afrika pazarı için geçiş noktası olduğunu söyledi.

  • Hanönü Belediyesi Park ve Bahçelerde Bakım Çalışması Başlattı
    11:49 Hanönü Belediyesi Park ve Bahçelerde Bakım Çalışması Başlattı

    Hanönü Belediye Başkanlığı, ilçedeki park ve bahçelerde bakım çalışması başlattı. Belediye personeli tarafından ağaçlar budanırken, çimler biçilip çiçeklerin bakımı yapıldı. Belediye Başkanı Metin Yamalı, daha güzel bir Hanönü için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, 'Her bakımdan ilçemizi örnek bir ilçe yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Personelimizle daha güzel bir Hanönü için gece gündüz demeden çalışıyoruz.' dedi.

  • Adıyaman'da Jandarma Tarafından Uyuşturucu Operasyonu
    11:48 Adıyaman'da Jandarma Tarafından Uyuşturucu Operasyonu

    Adıyaman'da jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada 213 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'da 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Yakalandı
    11:48 Samsun'da 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Yakalandı

    Samsun'da, hakkında 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Ş, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. E.Ş'nin üzerinde yapılan aramada 21 sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Miniklere Trafik Eğitimi Veriliyor
    11:47 Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Miniklere Trafik Eğitimi Veriliyor

    Haliliye Belediyesi, minyatür bir şehrin canlandırıldığı çocuk trafik eğitim parkında düzenlenen eğitimler ile miniklere trafik ışıklarını, levhalarını ve kurallarını öğretmeye devam ediyor. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklara trafik bilinci aşılanıyor.

  • Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor
    11:46 Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor

    Kahramanmaraş'ta bulunan bir yolda iki günde bir trafik kazası meydana geliyor. Bölge esnafı, kazaların sürücü hataları ya da yolun durumuyla ilgili olduğunu belirtiyor. Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu üzerinde sık sık trafik kazaları yaşanıyor. Esnaf, sürücülerin hızlı seyir halindeyken virajlarda kaza yaptığını ve yolun dar olmasının da kazalara neden olduğunu ifade ediyor. Esnaf, önlem alınması gerektiğini vurgulayarak trafik kontrolünün artırılmasını talep ediyor.

  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.


Advertisement