Ahmet Aydın: ''İsrail, orada savaş suçu işliyor'' - - Son Dakika
Politika

Ahmet Aydın: ''İsrail, orada savaş suçu işliyor'' -

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İsrail, orada savaş suçu işliyor" dedi.

31.07.2014 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İsrail, orada savaş suçu işliyor" dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve AK Parti milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan ve Salih Fırat ile kentte devam eden kamu yatırımlarını inceleyen Aydın, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in terörist uygulamalarla sivil, çocuk, yaşlı demeden Gazze'ye bomba yağdırdığını ve insanları katlettiğini belirterek, "Özellikle şunu ifade etmek isterim ki savaşta bile işleyen kurallar vardır. Savaşın bile bir hukuku vardır. Savaşta bile mahzun insanlara, çocuklara, kadınlara, yaşlılara, hastalara dokunulmaz. Savaşta bile camiler, hastaneler, ibadetler bombalanmaz. İsrail, orada savaş suçu işliyor" diye konuştu.

İsrail'in, uluslararası toplumun sessizliğinden cesaret aldığını ve bu yüzden Gazze'ye saldırılarına devam ettiğini belirten Aydın, " Birleşmiş Milletler'in varlık nedeni, Güvenlik Konseyi'nin varlık nedeni nedir? Arap Birliği ne yapıyor? Avrupa Bilirliği, NATO ne iş görüyor?" dedi.

Aydın, şunları söyledi:

"Böylesine dramatik durumda bile bir ülkenin milleti, halkı katledilirken eğer duyarsız kalıyorlarsa hatta sesiz kalmanın da ötesinde bir kısım destekler veriliyorsa kusura bakmayın Birleşmiş Milletler'i lağvetmek gerekir. Bu şekilde Birleşmiş Milletler'den bahsedilemez. Birleşememiş milletler, maalesef Suriye'de Birleşmiş Milletler olarak birleşemedi, Filistin'de birleşemedi, Mısır'da birleşemedi. Acı bir tablo. Bütün dünyayı duyarlılığa davet ediyorum. İsrail, Filistin'de, Gazze'de uygulamış olduğu terörist uygulamayı, katliama varan vahşi saldırılarını durdurmadığı müddetçe, kendi alanına çekilmediği sürece ve Gazze'deki abluka kaldırılmadığı müddetçe, İsrail ile hiçbir zaman ilişkilerimiz normale dönmeyecektir. Sıfır seviyesinde ilişkiler böyle kalacaktır."

- Cumhurbaşkanı seçimi

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Aydın, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı vatandaşların yaklaşık 40 yıldır tanıdığını ve güvendiğini söyledi.

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken İstanbul'u nasıl değiştirdiğini herkesin bildiğini dile getiren Aydın, "12 yıllık Başbakanlık sürecinde Türkiye'de yapılamaz denen pek çok reforma imza attı. Türkiye'yi adeta küresel güç konumuna getirdi. Dolayısıyla Başbakan, basit vaatlerle bir yerlere gidecek Başbakan değil. Günü geldiğinde olabilecek şeyler için tamamen düğmeye basar, direkt yapar" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesinin ardından birçok CHP'linin buna karşı çıktığını dile getiren Aydın, bu CHP'lilerin, İhsanoğlu'nun çatı aday olacağından haberlerinin dahi olmadığını iddia etti.

Aydın, şöyle konuştu:

"Şimdi şöyle bir şey var, bir defa Ekmeleddin İhsanoğlu ciddi bir kişilik bulanımı yaşıyor. Ben sormak istiyorum hani diyor ya biz çatı adayız, arkamızda 9-10 parti var. Yani bir defa bu çatı tek başına Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısını dahi kapatamadı ki diğer partileri kapatması zaten mümkün değil. Bu olsa olsa çatı adaydan öte çete aday olabilir. Bir çetenin adayı ve CHP'ye ve MHP'ye dikta edilen bir proje adayıdır. Bu aday, toplum mühendisliği harikası adayıdır. Şimdi ben soruyorum Ekmeleddin İhsanoğlu'na, kardeşim senin dünya görüşün nedir, fikri görüşün nedir, siyasi düşüncen nedir? Sağcı mısın, solcu musun? Sağına bakıyor sağcı oluyor, soluna bakıyor solcu oluyor. Önüne bakıyor ilerici oluyor, arkasına bakıyor yobaz oluyor. Böylesine bir aday. Kişilik bulanımı yaşayan, akşam başka sabah başka. Kılıçdaroğlu'na yakışır tarzda bir aday. İkide bir fikir değiştiriyor."

Ahmet Aydın: \'\'İsrail, orada savaş suçu işliyor\'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ahmet Aydın: ''İsrail, orada savaş suçu işliyor'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement