Ağustos Sıcağına Sanat Molası - Son Dakika
Yerel

Ağustos Sıcağına Sanat Molası

Ağustos Sıcağına Sanat Molası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayının ilk haftasında İzmirli sanatseverleri birbirinden güzel sanat etkinlikleriyle buluşturacak.

02.08.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayının ilk haftasında İzmirli sanatseverleri birbirinden güzel sanat etkinlikleriyle buluşturacak. Büyükşehir'in farklı seçenekleri, her yaş grubundan İzmirlilerin yine büyük ilgisini çekecek.

ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO

İlk haftanın sanat takviminde, önce çocuk tiyatrosu var. İlk olarak 5 Ağustos Salı günü Kültürpark İzmir Sanat'ta sahnelenecek Tombul Prenses ve Üç Sıska Adam adlı çocuk oyunu, 12-17 ve 23 Ağustos tarihlerinde 11.00 ve 14.00 saatlerinde tekrarlanacak. Emel Bala Gürel'in yazıp yönettiği oyunun müzikleri İdil Sivritepe'ye, sahne tasarım ise Onur Kaya Erk'e ait. Tiyatro oyununun biletleri sadece 1 TL.

AŞIK VEYSEL'DE KARADENİZ RÜZGARI ESECEK

Bornova Rekreasyon Alanı'ndaki 5 bin kişilik Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen Aşık Veysel Sanat Günleri'nde sahne sırası Grup Karmate'nin. Karadeniz müziğinin güçlü temsilcisi, yaz akşamlarının vazgeçilmezlerinden biri haline gelen ücretsiz konser dizisi kapsamında 6 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21.00'de hayranlarıyla buluşacak.

YILDIZLAR ALTINDA FİLM KEYFİ

İzmirli sanatseverler, sanat dolu hafta programı çerçevesinde yıldızlar altında film de izleyebilecek. Tarihi Havagazı Fabrikası Çim Konserleri'nde 6 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00'de Bisikletli Çocuk adlı film gösterilecek. Filmin yönetmeni Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne. Orijinal adı Le Gamin Au Vélo olan 2011 yapımı filmde başrolleri Cécile de France, Thomas Doret, Jérémie Renier paylaşıyor. Belçikalı yapımcı, yönetmen ve senarist Dardenne kardeşlerin filmi, 2011 Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle birlikte büyük ödülü paylaşmıştı. Filmde, babasının bir yetimhaneye terk ettiği 12 yaşındaki Cyril'in babasını bulmaya çalışırken başına gelenler konu ediliyor.

PERŞEMBE KLASİĞİNDE EYLEM AKTAŞ

İzmir yaz gecelerinin perşembe klasiği haline gelen 'Çim Konserleri'nde bu hafta sevilen sanatçı Eylem Aktaş sahne alacak. Seslendirdiği dizi müzikleriyle gönüllerde taht kuran Aktaş, 7 Ağustos Perşembe akşamı saat 21.00'de ücretsiz konserle sevenleriyle bir araya gelecek.

BİR KONSER DE KENT ORKESTRASI'NDAN

Ağustos ayının ilk haftasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da bir konser verecek. Şefliğini Hüseyin Çebi'nin yaptığı Kent Orkestrası'nın konseri 7 Ağustos Perşembe akşamı Güzelbahçe Yalı Mahallesi gece pazar yerinde gerçekleşecek. Saat 21.00'de başlayacak konserde Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Funda Öncü, Tülay Şen, Bahar Pamukçu, Şenay Gömdemir, İpek Kaletaş, Ebra Göndeş, Müge Ökten, Esi Taviloğlu, Cevher Doğan solist olarak sahne alacak. Konserin orkestra düzenlemeleri ise Zafer Çebi'ye ait. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağustos Sıcağına Sanat Molası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement