Ağrı'da "Zafer Koşusu" - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "Zafer Koşusu"

Ağrı'da, Valilik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla "Zafer Koşusu" yapıldı.

30.08.2014 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da, Valilik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla "Zafer Koşusu" yapıldı.

TRT Park Alanı'nda, 5 kategoride gerçekleştirilen yarışlarda dereceye girenler kupalarla ödüllendirildi.

Vali Mehmet Tekinarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zafer Kupası At Yarışları" düzenlediklerini bildirdi.

Biniciliğin binlerce yıllık bir gelenek olduğunu vurgulayan Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Ağrı'da da daha öncesi olan ama 25-30 yıldır unutulmaya yüz tutan ata sporu biniciliği canlandırmak için öncelikle kulüp oluşturduk. Daha sonra TRT Genel Müdürlüğünden bu araziyi satın aldıktan sonra burada binicilik eğitimi vermeye başladık. Her yaştan insanlarımız hem binicilik eğitimi almak üzere hem de burada ata sporuna ilişkin yaptığımız koşu ve yarışları izlemeye geliyor. Ağrı için çok güzel bir gün. Elinde 3 aylık bebeği ile gelen genç kardeşlerimizden 90 yaşındaki dedelerimize kadar binicilik sporuna, ata sporuna bu kadar yoğun ilgi olduğunu görmekten de büyük bir keyif duyuyorum. Bu yarışların at yetiştiriciliğine de katkı sunacağına inanıyoruz. Doğu Anadolu'nun sonra Türkiye'nin bu bölgedeki at yarışları merkezi olmasını ümit ediyoruz. Buna ilişkin çeşitli çabalarımız da var." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 'Zafer Koşusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement