Ağrı'da "2014 Yılı At Yarışları" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da "2014 Yılı At Yarışları" Yapıldı

Ağrı\'da "2014 Yılı At Yarışları" Yapıldı

Ağrı Valiliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ağrı Atlı Spor Kulübü tarafından "2014 Yılı At Yarışları" düzenlendi.

30.08.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valiliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ağrı Atlı Spor Kulübü tarafından "2014 Yılı At Yarışları" düzenlendi.

Ağrı Valiliği öncülüğünde TRT Park'ta düzenlenen at yarışlarına Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Vali Yardımcıları Rasim Belge ve Taner Tengir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Çetin ile çok sayıda kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Tekinarslan, yarışların düzenlendiği alana at üzerinde geldi. Tekinarslan'ın binicilikteki yeteneği halk tarafından ayakta alkışlandı. Yoğun bir halk katılımının gerçekleştiği yarışlarda 6 kategoride safkan Arap atları yarıştı.

İkinci kez Ağrı Atlı Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde geleneksel yöresel at yarışı düzenlendiğini belirten Kulüp Başkanı Hüsamettin Aydın, "Gördüğünüz gibi burada çok güzel bir ambiyans var. Bu ikinci yıldır kulübümüzün ev sahipliğinde geleneksel yöresel at yarışı yapılmaktadır. Buradaki arkadaşlar hepsi amatör. Geçen yıl 20-25 at yarışırken, bu yıl 46 tane at yarışıyor. Tabi burada Valiliğin çok büyük bir desteği var. Nakdi imkan olarak, saha olarak. Burayı kulübümüze tahsis etti sayın valimiz. Bizim üyelerimiz var, biniş ekiplerimiz var. Tabi biz engel atlamaya yönelikte öğrencilerimizi çalıştırmaktayız. Yöremiz için harika bir şey. Değişik bir anlam ifade ediyor Ağrılılar için at, çünkü atı çok seviyorlar. Bizde onların bu sevgilerine ortak oluyoruz. Güzel bir şölen şuanda yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

At yarışlarının binlerce yıllık bir gelenek olduğunu ifade eden Vali Tekinarslan ise, "Bütün milletimizin Zafer Bayramı'nın kutlu olmasını diliyorum. At yarışları binlerce yıllık geleneğimiz. Ağrı'da daha önceleri olan ancak 25-30 yıldır unutulmaya yüz tutan ata sporumuz biniciliği canlandırmak için öncelikle bir kulüp oluşturduk. Sonra TRT Genel Müdürlüğü'nden bu araziyi satın aldık ve ciddi ölçüde iyi bir kadro ile burada binicilik eğitimi vermeye başladık. Her yaştan insanlarımız sizlerin de gördüğü gibi hem binicilik eğitimi almak üzere hem de ata sporumuza yönelik yaptığımız çeşitli yarışları centilmence mücadeleleri izlemeye geliyorlar. Ağrı için çok güzel bir gün, memleketimiz için çok güzel bir gün. Ellerinde 3 aylık bebeğiyle gelen genç kardeşlerimizden, 80-90 yaşında dedelerimize kadar binicilik sporuna, ata sporuna bu kadar yoğun ilgi olduğunu görmekten de büyük bir mutluluk, keyif duyuyoruz. Aynı zamanda yetiştiriciliğinin de ilimizde özellikle de Patnos'ta ve il merkezimizde ciddi bir alt yapısı var. Bu yarışların bizim burada binicilik sektörüne göstereceğimiz ilginin ve katkının da aynı zamanda at yetiştiriciliğine ve bunun ekonomisine de katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz yarışlar ikinci yarışlar. İnşallah Ekim ayına doğru bu yarışların ikinci turunu da düzenlemeyi arzu ediyoruz" dedi.

Yarışlar sonunda dereceye giren jokeylere Vali Tekinarslan tarafından ödülleri verildi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da '2014 Yılı At Yarışları' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Gümrük Kaçağı Elektronik Eşyalar Ele Geçirildi
    12:01 Edirne'de Gümrük Kaçağı Elektronik Eşyalar Ele Geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, Kocasinan Mahallesi'nde durdurulan bir araçta gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.


Advertisement