Ağırlayacak Yerimiz, Paylaşacak Ekmeğimiz Var" - Son Dakika
Yerel

Ağırlayacak Yerimiz, Paylaşacak Ekmeğimiz Var"

Ağırlayacak Yerimiz, Paylaşacak Ekmeğimiz Var"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Doğu Türkistan’dan gelen muhacirlere kucak açtıklarını belirterek "Bütün Doğu Türkistan Kayseri’ye gelse ağırlayacak yerimiz, paylaşacak ekmeğimiz var" dedi.

30.06.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Doğu Türkistan'dan gelen muhacirlere kucak açtıklarını belirterek "Bütün Doğu Türkistan Kayseri'ye gelse ağırlayacak yerimiz, paylaşacak ekmeğimiz var" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İftar Buluşmaları adı altında gerçekleştirilen program kapsamında Zümrüt Mahallesi'ndeki dernek binasında Doğu Türkistanlı vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çelik, geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistan'da yaşanan katliamdan dolayı içlerinin buruk olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli sosyal gruplarla ve şehrimizin misafirleri olarak gördüğümüz kardeş topluluklarla iftar sofralarında buluşmaya devam ediyoruz. Üç gün önce Kuzey Irak'tan gelen Türkmen kardeşlerimizle bir iftar sofrasında buluşmuştuk. Bugün de artık etle tırnak gibi olduğumuz Doğu Türkistanlı kardeşlerimizle bir aradayız. Tabi içimiz biraz buruk. Çin'in geçtiğimiz günlerde orada yaşayan kardeşlerimizi şehit etmesiyle birlikte içimizi hüzün kapladı. Adeta lokmalarımız boğazımıza düğümlendi. Ben buradan öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve Doğu Türkistan ailesine sabırlar niyaz ediyorum. Rabbim tez zamanda, orada yaşayan kardeşlerimize kurtuluş nasip etsin. Bu zulmü yapan Çin' de, şu mübarek günlerde verdiği huzursuzluğun katbekat fazlasını kendi içinde yaşasın" diye konuştu.

"KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK"

Doğu Türkistan'dan gelecek insanlara kapılarının he zaman açık olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, ekmeklerini paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, "Doğu Türkistan'dan yıllar önce gelen kardeşlerimizle artık ayrılmaz bir parça olduk. Karşılıklı muhabbet ortamında en küçük bir huzursuzluğa meydan vermeden yıllardır birlikte yaşıyoruz. Biz sizlerden razıyız, inşallah sizler de bizden razısınızdır. Bununla birlikte geçtiğimiz aylarda bir grup Doğu Türkistanlı kardeşimiz daha şehrimize geldi. Hiç tereddüt etmeden onlara da kapılarımızı açtık. Bütün Doğu Türkistan Kayseri'ye gelse ağırlayacak yerimiz, paylaşacak ekmeğimiz olduğunu buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz bu iftar da zaten bunun küçük bir numunesi. Bundan sonra da inşallah hep birlikte, yan yana gönül gönüle olmaya devam edeceğiz" dedi.

"BÜTÜN DÜNYA SUSKUN"

Programda konuşan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk de Çin'de yaşanan son olaylara dikkat çekerek, "Devletimizin ve milletimizin gölgesi altında, huzur içerisinde, namus ve iffetinden emin, din ve vicdan hürriyetini özgürce yaşayarak Ramazanımızı idrak ediyoruz. Ama Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin ne namus ve can güvenliği var ne de dinini yaşama imkanı. Ramazan'da oruç tutmak yasaklanarak İslam'a karşı bir savaş başlatılmış durumda. Orada yaşayan kardeşlerimize bir bedel ödetiliyor. Ama bütün bu zulümlere karşı insanlık suskun, dünya suskun, medeniyet beşiği olarak adlandırılan Batı suskun ve üzülerek söylüyorum, İslam dünyası suskun. Çin'in bu vahşetini nefretle kınıyor ve insanlığı bu zülme karşı 'dur' demeye davet ediyoruz. Bu zulme karşı tek adaletli ses çıkartan Türkiye ve Türk halkıdır. İnşallah İslam dünyası ve Müslümanlar bir gün uyanır da yeryüzünde adalet tecelli eder" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağırlayacak Yerimiz, Paylaşacak Ekmeğimiz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement