Ağır Yaralanan Alman Turist Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Ağır Yaralanan Alman Turist Hayatını Kaybetti

Ağır Yaralanan Alman Turist Hayatını Kaybetti

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki deniz paraşütü(parasailing) kazasında ağır yaralanan 82 yaşındaki Alman turist Josef Kühn, hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti.

17.09.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki deniz paraşütü

(parasailing) kazasında ağır yaralanan 82 yaşındaki Alman turist Josef Kühn, hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Gündoğdu mahallesi Aktaş mevkisinde Salı günü başlayan fırtına nedeniyle aynı anda meydana gelen iki ayrı deniz paraşütü kazasında 2'si ağır 4 Alman turist yaralandı, yaralılardan 2'si Özel Bilgi, diğer 2'si Side Anadolu Hastanesi'ne kaldırılarak Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alındı. Özel Bilgi Hastanesine kaldırılan Alman Josef Kühn (82), yapılan tüm müdahalelere rağmen gece hayatını kaybetti. Alman turistin cenazesi sabah erken saatlerde Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Side Özel Bilgi Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Abdülhalim Demiral, kazanın ardından ambulansla hastanelerine getirilen 2 Alman turistin durumlarının ağır olması üzerine yoğun bakım ünitesine alındığını belirterek şöyle konuştu: "Paraşüt ipinin kopması sonucu yaralanan 2 Alman dün saat 14: 00 civarında hastanemiz acil servisine getirildi. İkisinin de genel durumları oldukça kötüydü. Biri 82 diğeri 74 yaşında. İkisinin de genel durumu kötü. Oldukça fazla yaralanma, akciğerlerinde ezilme mevcuttu. Josef Kühn ismindeki hastamızı yapılan bütün müdahalelere rağmen bu sabaha karşı kaybettik. Kaburgalarında çok sayıda kırık vardı. Kürek kemiği kırıktı. Leğen kemiğinde kırık vardı. Kalça kemiğinde kırık vardı. Akciğerlerinde ezilme ve akciğeri içerisinde kanama mevcuttu. Diğer hastamızın genel durumu kötü. Akciğerinde ezilme var. Bacağında kırık vardı, ameliyat edildi. Şu an genel durumu geldiğine göre daha iyi hala yoğun bakımda takip edilmekte. Muhtemelen bir kaç gün sonra yatarak ülkesine gönderebileceğiz."

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Diğer kazanın ardından Side Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan Roman Matz (27) ve Antje Cohn (30) tedavilerine hastanenin yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor. Yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavisi sürdürülen Roman Matz'ın kafasında büyük bir kesi, yine çene ve dudağında kesi, vücudunun birçok yerinde ezilme ve çürük bulunduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Antje Cohn'ın ise sürüklenmeden dolayı yüzünden ayağına kadar ön tarafında derisinin kalktığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

"KURALA UYMAYANLAR CEZASINI ÇEKER"

Su sporları yapacak olanlara uyması gereken kuralların 22-02-2014 tarihinde su üstü sportif turizm kurulu tarafından belirlendiğini belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "16-09-2014 tarihinde saat 14: 00 sıralarında Gündoğdu mahallesinde Teke ve Rüya Parasiling işletmelere ait teknelerde paraşütlerle hareket halindeyken fırtınanın da etkisiyle kaza oldu. Kazada 4 Alman vatandaşı düştü. İkisi Bilgi Hastanesi'ne diğer ikisi Side Anadolu Hastanesi'ne yatırıldı. Bilgi Hastanesi'nde yatan Josef Kühn isimli şahıs vefat etti. Durum Cumhuriyet Savcılığı'na intikal etmiştir. Savcılığın talimatı üzerine jandarma gereken her tür tedbiri işlemleri yapacaktır. Ayrıca, idare olarak da 22.02.2014 tarihinde su üstü sportif turizm kurulu olarak su sporları yapacak olanlara uyması gereken kurallar toplantıda karar olarak çıkarıldı ve ilgililere tebligat yapıldı. Buna uymayanlar varsa idari olarak tespiti yapılıp yasal işlemler yapılacaktır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağır Yaralanan Alman Turist Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement