Ağılındaki 28 Küçükbaş Hayvan Çalındı - Son Dakika
Güncel

Ağılındaki 28 Küçükbaş Hayvan Çalındı

Ağılındaki 28 Küçükbaş Hayvan Çalındı

Çanakkale'de bir ağıldan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınan 34 küçükbaş hayvandan 6'sı, sahibi tarafından ormanlık alanda bulundu.

22.01.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de bir ağıldan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınan 34 küçükbaş hayvandan 6'sı, sahibi tarafından ormanlık alanda bulundu. Bulunanlar arasındaki küçük bir kuzu annesini ememediği için bir gün sonra açlıktan telef oldu. Kredi borcuyla aldığı hayvanları çalınan 70 yaşındaki Tahsin Denli, perişan olduklarını söyledi.

İşçi emeklisi Tahsin Denli, 20 yıl önce, emekli maaşına katkı olsun diye Çanakkale'ye bağlı Güzelyalı Köyü'nde adaklık ve kurbanlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladı. Yıllardan bu yana besicilik yapanr Denli, son olarak satın aldığı küçükbaş hayvanlar, yem ve diğer giderleri için, bankaya yaklaşık 70 bin TL borçlandı. Yaşlı adam, 34 küçükbaş hayvanının geçen salı günü sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınmasıyla yıkıldı.

ANNESİ ÇALINAN YAVRU AÇLIKTAN ÖLDÜ

Sabah küçükbaş hayvanlarına yem ve su vermek için ağıla gittiğinde hayvanlarının yerinde olmadığını gören Denli, şoke oldu. Durumu jandarmaya bildiren Denli, yakınları ile gün boyunca Güzelyalı başta olmak üzere ormanlık alanda sürüsünü aradı. Akşama doğru Denli ormanlık alanda, çalınan 34 küçükbaş hayvanından 4'ü yavru 6'sını buldu. Bulduğu kuzular arasındaki yeni doğanlardan birinin annesinin de çalınmış olması nedeniyle Denli, yavrunun başka bir koyunu emmesini sağlamaya çalıştı. Ancak yavru kuzu emmedi. Bu defa denli kuzuyu kendisi süt verip, beslemek istedi. Ancak, kuzu onu da kabul etmedi. Bir gece ağılda kalan küçük kuzu, ertesi sabah telef oldu. Hırsızlar, sadece yaşlı adamın geçim kaynağını değil, aynı zamanda bir yavrunun yaşam hakkını da çalmış oldu. Denli üzüntüsünün yavru kuzunun telef olmasıyla bir kat daha arttığını söyledi.

JANDARMA HAYVAN HIRSIZLARINI ARIYOR

Soruşturma başlatılırken, jandarma Denli'nin evinin yakınındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerden 2 kişinin olay günü saat 03.15 sıralarında Denli'nin evine doğru gittikleri tespit edildi. Küçükbaş hayvanların ağıldan çıkarılıp ormanlık alana götürüldüğü ve burada bir araca yüklenerek kaçırıldığı tahmin edilirken, 6 hayvanın ise hırsız veya hırsızların elinden kaçarak kurtulduğu sanılıyor. Jandarma, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

70 BİN TL KREDİ BORCUM VAR

20 yıldır adaklık ve kurbanlık olarak küçükbaş hayvan büyütüp satarak geçimini sağladığını belirten Tahsin Denli, geceyarısı uyuduğunu anlatırken şöyle devam etti:

"Sabah hayvanları yemlemek için ağıla gittiğimde, yerinde olmadıklarını gördüm. Güzelyalı'yı dolaştık. Aradık, taradık ancak hayvanlarımı bulamadık. Bölgedeki güvenlik kameraları incelendi. Ben kendim emekliyim. Bankaya bu hayvanlardan dolayı 70 bin TL borcum var. Bunlarla geçimimi sağlıyorum. Oğluma da sanayide yeni dükkan açmıştık. Onun için de masraf yaptık. İşçi emeklisiyim. 1050 TL maaş alıyorum. Kredi çektim. Kesintiden sonra elime 450 TL kalıyor. İnanır mısınız cebimizde ekmek almaya para kalmadı. Perişan olduk. Kuzular büyüdü, yetişti, önümüzdeki günlerde birkaç tanesini satıp, harçlık yaparız derken başımıza bu hadise geldi."

Denli, en çok da koyunlardan birinin yavrusunun telef olmasına üzüldüğünü belirtirken, "Zavallı yavru, biraz da olay anında hırpalanmış. Bunlar 2 kardeşti, biri annesiyle gitmiş. Bu garip annesiz kalınca açlıktan öldü" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağılındaki 28 Küçükbaş Hayvan Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement