Ağca: Papa'nın Hayatı 5 Lira Etmez - Son Dakika
Güncel

Ağca: Papa'nın Hayatı 5 Lira Etmez

Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikast girişimi ile dünya gündemine oturan Mehmet Ali Ağca, "Bir kurşun 10 lira, Papa'nın hayatı 5 lira etmez." dedi.

27.11.2014 15:44  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 1979'da gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile tanınan, 1981'de ise Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminin ardından uluslararası kamuoyunda ün yapan Ağca, Papa Francesco'nun 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili açıklama yaptı.

Grand Cevahir Hotel'de düzenlediği basın toplantısına siyah takım elbisesi ve kapalı alanda kullandığı güneş gözlüğü ile gelen Mehmet Ali Ağca, İncil'den örnekler verdiği açıklamalarında, "Papa şeytanın elçisidir" dedi.

"ALLAH BELANIZI VERSİN"

Ağca, Papa Francesco'nun iki günlük Türkiye ziyareti ile ilgili değerlendirmesinde, "Yarın Vatikan firavunu gelecek, Ortadoğu firavunlarıyla, dünya firavunlarıyla ne konuşacağız. Bırakın siyaset masalları. Hakikat yoksa huzur yoktur, barış yoktur, hiçbir şey yoktur. Tek hakikat var; La ilahe İllallah ve Allahu ekber. Bakalım firavunlar yarın birbirlerine ne söyleyecekler. 'La ilahe İllallah ve Allahu ekber' diyecekler mi? Yoksa bir heykele mi tapacaklar? Allah belanızı versin. Bu yol cehennem yoludur. İki Allah, üç Allah diyen, Allah'ın oğlu var diyen asla cennete adım atamayacak. Bunu söyleyeceksin Papa'ya. Söyleyemiyorsan kafirsin. Papa denilen firavunu dinliyorsunuz; beni dinleyin. Papa sizi cehenneme götürüyor. Vatikan cehennemin kapısıdır. Papa şeytanın elçisidir. Ne zaman Allahu ekber diyecek, ben Vatikan'ın hizmetçisi olurum. Benim şahsi bir problemim yok kimseyle" açıklamasında bulundu.

"ALLAH'IN EN BÜYÜK DÜŞMANI"

Konuşmasında sık sık Papa'yı eleştiren ve onun bir Yahudi olduğunu iddia eden Ağca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi yarın Papa Francesco geliyor. Kim bu adam biliyor musunuz? Papa Francesco Yahudi. Ailesi Yahudi. Bütün insanlar eşit insanlık onuruna sahiptir. Kimseyi suçlamıyorum; ırkçı değilim. Nazizmi de faşizmi de lanetliyorum. Papa'nın, Vatikan'ın şovlarına aldırış etmeyin. Bunlar basit şeyler. Papa basit bir adam ve şu anda Allah'ın en büyük düşmanı. Çünkü şirk günahının sözcüsü. Şeytanın temsilcisi. Ve sözlerimde hakiki insanlık onuruna evrensel vicdana aykırı hiçbir şey yok."

"GÖRÜŞSE NE OLUR GÖRÜŞMESE NE"

Ağca, bir gazetecinin "Türkiye'yi ziyaret edecek Papa Francesco ile görüşme istediğinize ne tür yanıt verildi?" şeklindeki sorusuna, "Hayır hiç cevap gelmedi. Çünkü Vatikan ikiyüzlülüğün merkezidir. Papa'ya da hoşgeldin diyorum. Papa ile görüşsem de ona aynı şeyleri söyleyecektim. Görüşse ne olur, görüşmese ne olur" diye yanıt verdi.

"PAPA'NIN HAYATI 5 LİRA ETMEZ"

"Papa sizin görüşme talebinizi kabul ederse, sizce Papa'nın sizden korkmak için bir sebebi var mı?" sorusuna ise, "Papa ile görüşmeyeceğim. Bu saatten sonra Papa ile görüşmeyeceğim. Kendisi davet etse de görüşmeyeceğim. Papa'nın korkması hikayesine gelince; bakın arkadaşlar Papa bir hiç. Bir kurşun 10 lira, Papa'nın hayatı 5 lira etmez. Allah katında Papa'nın hayatı beş lira etmez" cevabını verdi.

Yaklaşık 1 saat süren konuşmasında bol su tüketen Ağca, 'La İlahe İllallah ve Allahe ekber' diye başladığı basın açıklamasını, aynı sözlerle son verdi.

Ağca, Papa 2. Jean Paul'e suikast girişimi nedeniyle İtalya'da 19 yıl cezaevinde kalmış, 13 Haziran 2000'de dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi'nin affını onaylamasıyla Türkiye'ye iade edilmişti.

Ağca: Papa\'nın Hayatı 5 Lira Etmez
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağca: Papa'nın Hayatı 5 Lira Etmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Garip : Ulan Şerefsiz para için adam öldür sonra lailahe illallah hade kış 8 29 Yanıtla
  • .......: Biri tutsun bu manyağı burnuna kan kokusu gelmiş yine 20 16 Yanıtla
  • Atılkan : Adam gibi adamsın Ağca 19 14 Yanıtla
  • İNANAN: ALLAHUEKBER . . . LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH. . . . ADAM DOĞRU SÖYLEMİŞ BU SEFER PAPA TEKBİR VE SALAVAT GETİRMEDEN CENNETE GİREMEZ KAFİR OLARAK CEHENNEMDE KALIR. 26 6 Yanıtla
  • bilgin: en doğrusunu söylemiş papa neymiş doğrudur şeytanın görüneni ağça sizi kutluyorum 30 2 Yanıtla
  • ŞIRNAKKLI: HE ZATEN SENİN Kİ PAHA BİÇİLEMEZ. . . 18 6 Yanıtla
  • Meto: Sacmalamis. Konusmalari bir lira etmez. 17 6 Yanıtla
  • PAPANIN ELİNİ YALADIĞI GÜNLERİ UNUTMUŞ: ADAMIN ELİNİ YALAYIP YUTTUĞU GÜNLERİ UNUTTU İYİCE KAYIŞI KOPARMIŞ YAKINDA BUNU BİLİM ADAMI DİYE ÇIKARTIR BİRİLERİ HALKIN KARŞISINA , BÖYLE KUKLALARI KULLANIP KULLANIP ATTILAR KENARA 16 3 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: İKİSİDE SİYONİZMİN KUKLASI NE VARKİ 7 10 Yanıtla
  • osman ayvaz: Papaya denk geldinde affetti seni acaba ortadoğuda yapsaydın bunu gözlük takacak kafa kalırmıydı 8 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Down Sendromlu Bilal Büyük, Malatya'da gönüllü muhtarlık için sahaya çıktı
    12:32 Down Sendromlu Bilal Büyük, Malatya'da gönüllü muhtarlık için sahaya çıktı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçim sürecinde muhtar adayı olamasa da gönüllü muhtarlık için çalışmalara başladı. Mahalle halkı da Bilal'in bu hayaline tam destek veriyor.

  • Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği araştırma kiti dünya genelinde ihraç ediliyor
    12:32 Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği araştırma kiti dünya genelinde ihraç ediliyor

    Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği yerli araştırma kiti, dünyanın 20'den fazla ülkesine ihraç ediliyor. Erel, araştırma kitlerinin uluslararası alanda geniş bir kullanım sahasına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk malı araştırma kitlerinin yurt dışında kullanılmasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

  • Kütahya'da Kumar Oynatan Kıraathane 30 Gün Süreyle Kapatıldı
    12:32 Kütahya'da Kumar Oynatan Kıraathane 30 Gün Süreyle Kapatıldı

    Kütahya'da Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan denetimlerde kumar oynattığı tespit edilen kıraathane, Valilik kararıyla 30 gün süreyle faaliyetten men edildi ve mühürlendi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak
    12:30 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'basın merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçime ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarına hizmet verecek ve seçim sonuçlarına dair verileri sağlayacak. Ayrıca, basın merkezlerinde sergi ve röportajlar da gerçekleştirilecek.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle çıkan yangın, hızla yayılarak bitişikteki traktöre de sıçradı. Mengen Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi
    12:30 MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenciler için Sıtkı Koçman Spor Tesisleri Futbol Sahasında iftar programı düzenledi. Programa üniversite yöneticileri, kaymakam, müftü ve çok sayıda öğrenci katıldı. MSKÜ'de eğitim gören öğrencilerin bütçelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin iftar yemeği Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni etti.

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement