Ağbaba CHP'de 'Kardeş Belediyeler Projesi'ni Başlattı - Son Dakika
Güncel

Ağbaba CHP'de 'Kardeş Belediyeler Projesi'ni Başlattı

Ağbaba CHP\'de \'Kardeş Belediyeler Projesi\'ni Başlattı

'batıdan doğuya Kardeş Belediyeler Projesi' kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet Adıyaman'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

21.10.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'batıdan doğuya Kardeş Belediyeler Projesi' kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet Adıyaman'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

CHP, Farklı kültürlerin buluşmasını ve toplumsal barışa katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin doğusuyla batısını bir araya getirmeyi amaçlayan 'Kardeş Belediyeler Projesi' Adıyaman'da başlatıldı.

Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, CHP Milletvekilleri Umut Oran, İdris Yıldız, Parti Meclisi Üyesi Ahmet Ertuğrul, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Bursa Nilüfer Belediye Başkan Vekili Yalçın Işıkyıldız ila Adıyaman'a gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adıyaman'da kardeş belediyeleri buluşturarak büyük önem verilen projeyi başlattı.

Adıyaman il ve merkez ilçe danışma kurulu toplantısında bir araya gelen kardeş belediye başkanları yapacakları ortak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, Veli Ağbaba'nın mimarı olduğu kardeş belediyeler projesinin, Adıyaman'daki 6 belediyede nefes aldıracağını belirterek, "Bu belediyelerimizin maddi imkanları zayıf. Batıdan doğuya 'Kardeş Projeler' kapsamında kardeşlik temelleri atılıyor. Bu projenin mimarı Sayın Veli Ağbaba ve kardeş belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin en başarılı belediyelerinin CHP'li belediyeler olduğunu belirterek, ilk metroyu, ilk halk ekmeği, ilk kent meydanlarını CHP'li belediyelerin getirdiğini belirterek, "Avrupa, dünyaya örnek olacak projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projeleri tüm Türkiye'ye de anlatacağız. Bazı belediyelerimiz az gelişmiş. Bazıları daha fazla gelişmiş. Bu belediyelerimiz arasında kardeşlik köprüsü kuruyoruz. Belediyeciliği asfalta dokunmak olarak değil, ruha dokunmak olarak görüyoruz. Belediye başkanlarımızın arkasında iktidar gücü yok ama, onların arkasında CHP var. Belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız, onlarla sürekli temas içerisinde olacağız" diye konuştu.

Toplumsal barışı "kardeş belediyecilik" modeli ile tesis edeceklerini vurgulayan Ağbaba, ömründe deniz görmemiş Adıyaman'daki çocukları İzmir'e götüreceklerini, İzmirlileri Adıyaman'a getireceklerini anlattı. Ağbaba, "Kardeş belediyecilik uygulamalarını her şeyden önce bir fikir, vizyon birliği olarak geliştirmeye çalışıyoruz. Belediyelerimiz arasındaki eşgüdüm ve koordinasyonu artırmak ve belediye hizmetlerimizde ortaklık ve standartlaşma yaratmak ana hedefimiz" dedi.

Dışişleri eski Bakanı Murat Karayalçın da projenin başarılı sonuçlar vereceğini savundu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da projeye destek verdi. Başkan Priştina, "Örf ve adetlerimiz gereği paylaşmayı seviyoruz. Partimizi yerelde iktidara getireceğiz" dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, "Biz kardeşliği belediyelerimiz ile başlatalım istedik" diye konuştu. Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Terhan projenin başarılı olacağını ve olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek, paylaşımın önemine değindi.

Bursa Nilüfer Belediyesi başkan vekili Yalçın Işıkyıldız ise Nilüfer Belediyesi olarak Adıyaman'da bir kardeş belediyemiz olması bizleri çok mutlu etti. Gerekli desteği vermeye hazırız" dedi.

İŞTE KARDEŞ BELEDİYELER

Proje kapsamında, Bursa Nilüfer Belediyesi ile Adıyaman Tut Belediyesi, İzmir Karabağlar Belediyesi ile Harmanlı ve Şambayat Belediyeleri, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Çakırhöyük Belediyesi, İzmir Buca Belediyesi ile Kesmetepe Belediyesi, Mersin Mezitli Belediyesi ile Yaylakonak Belediyesi kardeş belediye oldu. Heyet ilk olarak Harmanlı Belediyesi'ne giderek burada Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci tarafından karşılandı. Daha sonra, Şambayat Belediyesi'de Başkan Nejdet Arıcı'yı, Çakırhöyük Belediyesi'nde Başkan Mitkat Çetin'i, Kesmetepe Belediyesi'nde Başkan Vakkas Açar'ı, Tut Belediyesi'nde Başkan Cemal Avcı'yı ve Yaylakonak Belediyesi'nde Başkan Hasan Karakaya'yı makamlarında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağbaba CHP'de 'Kardeş Belediyeler Projesi'ni Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement