Afyonkarahisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

27.08.2015 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kazanıldığı toprakların evlatları olarak, Büyük Taarruzun 93. yıl dönümünü aynı coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti.

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ifade eden Çoban, "Binbir zorluklarla kurduğumuz Cumhuriyeti, çağdaş, muasır devletler düzeyine çıkarma ve demokrasiyle taçlandırma idealine bağlı kalma irademiz ne yazıkki içte ve dıştaki hain işbirlikçiler nazarında zaaf gibi algılanmaktadır. Her fırsatta kendilerine sağlanan demokratik imkanları, sosyal düzeni bozma amacıyla suistimal etmektedirler" dedi.

Kocatepe ve Dumlupınar'da Kürdü, Lazı ve Çerkezi ile düşmanı yendiklerini anımsatan Çoban, şunları anlattı:

"İngilizi, Fransızı ve Yunanı bu topraklardan kovduğumuz ruha sahip çıkıp, kardeşliğimizi pekiştirmek, inadına kardeşlik türküleri söylemek var ya da etnik kimlik ve mezhepçilik taassubu peşinde koşarak, bu dış güçlere maşa ve piyon olmak, Irak ve Suriye'ye benzemek var. İkinci seçeneği ihanet ya da cehaletle benimseyenler şunu bilmelidir ki sizin gibi soysuzlar tarih boyunca vardı, millet olarak sizi iyi bilir, kolay tanırız. Bu toprakların her karışında sizlere karşı verilen mücadelenin aziz hatıraları var. Bu hatıralardan aldığımız güç ve feraset sayesinde Allah'ın izniyle milletimiz her türlü fitne ve musibeti bertaraf edecektir"

Çoban, Başkumandanlık Meydan Muharebesi'nin Başkumandanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in kendilerinin omuzlarında yükseleceğini ifade ederek, "Sizler ebedi istirahatgahınızda rahat uyuyunuz, emanetiniz başımızın tacıdır, kanımız ve canımız pahasına aziz vatanımıza hizmet, namus borcumuzdur" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı gösterileri yaptı. Gösteriler, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Halil Ürün ve Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement