Afyonkarahisar'da 54 Gezi Eylemcisi Yargılanmaya Başlandı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da 54 Gezi Eylemcisi Yargılanmaya Başlandı

Afyonkarahisar\'da 54 Gezi Eylemcisi Yargılanmaya Başlandı

İstanbul Taksim'de yaşanan Gezi Parkı eylemleri sürecinde Afyonkarahisar'da yaptıkları protesto gösterileri ile eylemlere destek veren 54 kişinin yargılanmasına başlandı.

15.10.2014 19:41  Güncelleme: 08:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Taksim'de yaşanan "Gezi Parkı" eylemleri sürecinde Afyonkarahisar'da yaptıkları protesto gösterileri ile eylemlere destek veren 54 kişinin yargılanmasına başlandı.

1. Asliye Ceza Mahkemesinde başlayan ve dava dosyasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş'ın da bulunduğu 54 sanıktan 35'i bugün hakim karşısına çıktı. CHP İl Teşkilatı Parti yöneticileri, sendika başkanları ve öğrencilerden oluşan 54 kişilik dava sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Sanık avukatlarından edinilen bilgilerde sanıkların toplamda 8 olay ile birlikte 1 Haziran 2014 günü gece eyleminde yaşanan arbede sırasında 4 polisin ciddi olmayan, tıbbı müdahale gerektiren olaydan dolayı yargılandıkları belirtildi. Duruşmada sanıklar kendilerine yönlendirilen suçlamaları kabul etmezken birçoğu da demokratik haklarını kullandıklarını ve bu hakları aşmadıklarını belirttiler. Duruşma yaklaşık 4 saat sürerken, sanıkların ifadelerinin alındığı durulma 3 Mart 2015 tarihine ertelendi.

"DEMOKRATİK HAKLARIMIZI KULLANMAYA ÇALIŞTIK""

Mahkeme sonrası adliye çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yapan sanıklardan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, kendilerine yöneltilen suçlamaları kesinlikle kabul etmediklerini ve sadece demokratik haklarını kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Davada yargılanan bir başka sanık Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mustafa Altınkaya ise, "Boşu boşuna devletin ışığını, lambasını, suyunu israf ediyorlar. Gerek olmayan bir şey. Türkiye'nin her yerinde zaten bu davalar sonuçlandı. Hepsine takipsizlik kararı, beraatlar verildi. Bu da aynı şekilde sonuçlanacaktır" dedi.

3 Mart 2015 ertelenen davada CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş'ın dokunulmazlığı olduğu için dosyasının ayrıldığı belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da 54 Gezi Eylemcisi Yargılanmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement