Afşin Belediyesi'nden Anlamlı Hizmet - Son Dakika
Yerel

Afşin Belediyesi'nden Anlamlı Hizmet

Afşin Belediyesi\'nden Anlamlı Hizmet

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde belediye yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerini kurduğu ekiple temizliyor.

20.05.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde belediye yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerini kurduğu ekiple temizliyor.

Afşin Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 30 yardıma muhtaç yalnız ve kendisine bakacak kimsesi bulunmayan; devlete ait veya özel herhangi bir bakımevinde kalmayan vatandaşların yaşadıkları evlere yönelik bir çalışma yapıldı. İlk olarak Yeşil Evler ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan yardıma muhtaç yalnız yaşayan yaşlıların evlerinde belediye görevlileri tarafından bahar temizliği yapıldı.

Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusrat Karataş, fen hizmetlerinin yanında kültürel ve sosyal faaliyetlere imkanları ölçüsünde önem verdiklerini belirterek, "Bugünkü ev ziyaretimizin sebebi ise sosyal faaliyetler çerçevesinde mağdur olan, yalnız yaşayan kendi işini görme noktasında bile zorluk çeken vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Kış bitti bahara girdik. Bu vatandaşlarımız temizliklerini yapamamışlar kış boyunca genel temizliklerini yapacağız, varsa başka ihtiyaçlarını onlarında tespitini yapıyoruz o nokta da yardımcı olmak için çalışıyoruz. Özellikle Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Büyüklerimize hizmet etmek bizim ahlaki görevlerimizdendir. Bu düşünce ve hareketle 30 kadar evi mağdur ve işini yapamayan vatandaşlarımızın evini ziyaret ediyor, ekip olarak bu evlerin temizliğini yaptırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların dünden bugüne kültür değerlerini, örf ve adetleri yarına taşımayı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şunları kaydetti:

"Ömürlerinin çoğunu vatanına ve milletine hizmet ederek geçirmiş vatandaşlarımıza sahip çıkmak, yaşlılık dönemlerinde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlamak için onların sorunlarına çözüm yolu bulmak millet olarak hepimizin yapması gereken insani bir görevdir. Bu manada yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan yaşlı teyzelerimizin, amcalarımızın evlerini temizliyoruz. İnşallah bu hizmetimizi sürekli ve arttırarak sürdürme hedefindeyiz çünkü bu bizim düşkün ve kimsesiz vatandaşlarımıza insani ve ahlaki görevimizdir." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afşin Belediyesi'nden Anlamlı Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement