Afganistanlılar Pakistan'ı protesto etti - - Son Dakika
Güncel

Afganistanlılar Pakistan'ı protesto etti -

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Pakistan'ı protesto eden bir grup, İslamabad yönetiminden Afganistan'a yönelik roket atışlarına son vermesini talep etti.

18.09.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Pakistan'ı protesto eden bir grup, İslamabad yönetiminden Afganistan'a yönelik roket atışlarına son vermesini talep etti.

Pakistan'ın Kabil Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık, Taliban örgütüne operasyon düzenleyen Pakistan ordusunun Afganistan'ın sınırdaki Kunar ve Nuristan kentlerine roket saldırılarının durdurulmasını ve Pakistan tarafından iki ülke arasındaki sınırda kazılan hendeğin doldurulması istedi.

Yaklaşık iki saat süren protesto eyleminde göstericiler "Çocuklarımızı öldürmeyin", "Pakistan, ülkemizde barışın sağlanmasına izin ver" gibi sloganlar attı.

Göstericilerden Rafi Tabee, AA'ya yaptığı açıklamada, "İsteklerimiz kabul edilmezse Afganistan'ın diğer kentlerinde de çok daha büyük gösteriler düzenleyeceğiz. Gösterilerle bir sonuca varmazsak kendi imkanlarımızla Kunar ve Nuristan kentine Pakistan'ın roket saldırılarına karşı duracağız" dedi.

Afganistan'ın Kunar kentine Pakistan'ın roket saldırılarının yıllardır devam ettiğini ve bu saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü belirten Tabee, iki ülke arasındaki bu sorunun önce diplomasi ile çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Protestoculardan Akahil Nayab ise Pakistan'ın roket saldırılarına karşı Afgan hükümetinin de ayni şekilde karşılık vermesi gerektiğini savundu. Nayab, saldırıları sona erdirmenin tek yolunun askeri tepki vermek olduğunu öne sürdü.

Pakistan, dört yıldır beri Afganistan'ın Kunar ve Nuristan kentlerine her gün onlarca roket ve füze saldırısı düzenliyor. Afgan yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu saldırılarda onlarca kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce aile yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı.

Pakistan yetkilileri ise Afganistan topraklarına roket atıldığını reddediyor ve Taliban militanlarına karşı kendi toprakları içinde operasyon düzenlediğini belirtiyor.

Afganistanlılar Pakistan\'ı protesto etti -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistanlılar Pakistan'ı protesto etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi
    11:11 Adıyaman'da Ailesinden Kaçan Genç Kız Polis Tarafından Teslim Edildi

    Adıyaman'da, ailesinden kaçarak ağır hasarlı bina içerisinde yaşamaya çalışan genç kız, polis ekiplerince ailesine teslim edildi. Vatandaşların şüphelenmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, genç kızın ailesiyle tartıştığını ve evden kaçarak ağır hasarlı binada yaşamaya çalıştığını tespit etti. Polis ve sağlık ekipleri tarafından ikna edilen genç kız, daha sonra ailesine teslim edildi.

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu
    11:11 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Öğrencilerle İftarda Buluştu

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, MEDEM üyesi öğrencilerle bir araya gelerek iftar programında birlikte vakit geçirdi. Rektör Özölçer, öğrencilerle sohbet ederek talep ve isteklerini dinledi ve Ramazan'ın huzurunu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:11 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı. Hayrabolu, Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda yapılan aramalarda, 1003 sentetik ecza, 20 gram sentetik uyarıcı, 58 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve 50 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi
    11:11 Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ikamette yaptıkları aramada 127 bin 295 adet kaçak ilaç buldu. Bir şüpheli tutuklandı.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.

  • Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı
    11:10 Adana'da kadın, erkek arkadaşının yardımıyla araç çaldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bir kadın, erkek arkadaşının yardımıyla sokakta park halinde bulunan hafif ticari aracı çaldı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda, kadının erkek arkadaşı ve 8 yaşındaki oğlu aracı itekledi.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
    11:10 Antalya'da Kafe Ortakları Arasında Çıkan Kavgada 25 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

    Antalya'da bir kafenin iki ortağı arasındaki alacak verecek meselesinde çıkan kavgada silah, bıçak ve sopa kullanıldı. Olayda 4 kişi ağır yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

  • Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
    11:09 Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Karamürsel ilçesinde Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da katıldığı bir iftar programında bir araya geldi. Programda ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. Dernek Başkanı Onur Açık, ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beşiktaş sevdalılarına teşekkür etti.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.


Advertisement