Afganistan'daki Sel Felaketinde Tika Yardım Elini Uzattı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'daki Sel Felaketinde Tika Yardım Elini Uzattı

Afganistan\'daki Sel Felaketinde Tika Yardım Elini Uzattı

Afganistan’ın Celalabad kentinde 35 kişinin hayatını kaybettiği onlarca yerleşim yerini etkileyen sel felaketinin ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 40 aileye çadır ve gıda paketlerinden oluşan acil yardım malzemeleri dağıttı.

26.03.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın Celalabad kentinde 35 kişinin hayatını kaybettiği onlarca yerleşim yerini etkileyen sel felaketinin ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 40 aileye çadır ve gıda paketlerinden oluşan acil yardım malzemeleri dağıttı.

Afganistan'ın ekonomik açıdan zor durumda olan Celalabad şehrinde geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinde 35 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık bin 500 ev hasar görmüştü. Felaketin ardından yerleşim yerleri zarar gören insanlar, Nangerhar (Celalabad) vilayetinin Beshut ilçesi Zengui köyüne sığınmışlardı. Celalabad Milletvekili Muhammed Yusuf Sabır tarafından TİKA'ya iletilen yardım talebi TİKA tarafından çok hızlı bir şekilde değerlendirilerek, öncelikle 40 ailenin ihtiyacı olan çadır ve temel gıda malzemelerinden oluşan paketler hazırlandı. 160 kişinin konaklayabileceği dörder kişilik 4x4 metre genişliğinde ve 1,80 cm yüksekliğindeki çadırlar temin edildi. Yardımların dağıtımı, Celalabad Milletvekili Muhammed Yusuf Sabır, Celalabad Doğal Afet Müdürü Abdulvahap Şehzat, Kuçiler Müdürü Gurzeng Koçi, Bölge Kuçi Amiri Albay Muhammed Enver Kuçi, Doğu Kuçiler Şura üyeleri ve TİKA yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistan'daki Sel Felaketinde Tika Yardım Elini Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ziyayi: Bir aydır aynı haberi tekrar tekrar veriyorsunuz. 0 0 Yanıtla

Advertisement