Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğine ait araçların geçtiği güzergahta düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.

26.02.2015 13:08  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ait araçların geçtiği güzergahta düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bu sabah Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ait iki resmi aracın geçtikleri güzergahta bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu, Afganistan'daki NATO Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'ın güvenliğinden sorumlu bir piyade uzman çavuşun şehit olduğu, bir piyade uzman çavuşun ise yaralandığı belirtildi. Yaralı uzman çavuşun NATO'ya ait bir helikopterle tedavi için Bagram Üssü'ne nakledildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehidimize Allah'tan rahmet, aile efradına ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralı uzman çavuşumuzun en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Afgan makamlarının saldırı sonrasında gösterdikleri ilgi ve dayanışmayı takdirle karşılıyor, saldırının sorumlularının bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement