Afganistan'da Şiddet Olayları: 7 Ölü, 9 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Şiddet Olayları: 7 Ölü, 9 Yaralı

Afganistan\'da Şiddet Olayları: 7 Ölü, 9 Yaralı

Afganistan’ın Host, Helmand ve Kandahar vilayetlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 7 kişi hayatını kaybetti Son 24 saatte 14 militan öldürüldü.

14.04.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın Host, Helmand ve Kandahar vilayetlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 7 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi da yaralandı.

Host kentinde kalabalık bir pazar yerinde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Host Emniyet Amiri Fezullah Ezet, patlamada ölen ve yaralananların sivil olduğunu belirterek, olaydan Taliban'ı sorumlu tuttu. Olayda yaralananların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Hemand ve Kandahar kentlerinde ise Taliban tarafından birkaç gün önce kaçırılan 6 inşaat çalışanı ölü bulundu. Yerel makamlar, ölenlerin 4'ünün Helmand'dan, 2'sinin de Kandahar'dan kaçırıldığını ifade ederek, onların devlet tarafından yürütülen projelerde çalıştıkları için öldürüldüğünü kaydetti.

-Son 24 saatte 14 militan öldürüldü-

Öte yandan, Afgan güçleri tarafından başkent Kabil, Nangarhar, Kandahar, Vardak, Logar ve Helmand kentlerinde son 24 saatte Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonlarda, 14 militan öldürüldü, 6'sı da yaralandı.

İçişleri Bakanlığı, 20 militanın da yakalandığı operasyonlarda, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiğini açıkladı. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Şiddet Olayları: 7 Ölü, 9 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement