Afganistan'da Sandıkların Yüzde 49.67'si Açıldı - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da Sandıkların Yüzde 49.67'si Açıldı

Afganistan\'da Sandıkların Yüzde 49.67\'si Açıldı

Afganistan’da geçtiğimiz haftalarda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası sandıkların yüzde 49.67’sinin açıldığı bildirildi.

20.04.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da geçtiğimiz haftalarda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası sandıkların yüzde 49.67'sinin açıldığı bildirildi. Afganistan seçim komisyondan yapılan açıklamada eski Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah'ın yüzde 44.4 ile ilk sırada bulunduğu ifade edildi.

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada 31 bölgede yapılan seçimler sonrası sandıkların yarısına yakınının açıldığı ve Abdullah Abdullah'ın seçimi önde götürdüğü bildirildi. Abdullah'ın ardından ikinci sırada yüzde 33.2 oy alan eski Maliye bakanı Eşref Gani geliyor. Listede üçüncü sırada ise yüzde 10.4 ile eski Dışişleri Bakanı Zalmay Rassoul yer alıyor. Seçim komisyonu başkanı Ahmet Yusuf Nuristani açıklanan sonuçlar sonrası yaptığı açıklamada, "Paylaştığımız rakamlarda kısmi değişiklikler olabilir" dedi.

Afganistan'da cumhurbaşkanı olacak ismin seçimlerden zaferle ayrılması için en az yüzde 50 oy alması gerekiyor. Seçimde herhangi bir adayın yüzde 50 oy alamaması durumundaysa en yüksek oy alan 2 aday 14 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçiminin ardından belirlenecek. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afganistan'da Sandıkların Yüzde 49.67'si Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement