Afganistan'da Puli Sokhta Darulaman Sarayı Arası Yolu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da Puli Sokhta Darulaman Sarayı Arası Yolu Hizmete Açıldı

Afganistan\'da Puli Sokhta Darulaman Sarayı Arası Yolu Hizmete Açıldı

Afganistan’ın yeniden imarı kapsamında, başkent Kabil’in şehir içi yollarının iyileştirilmesi çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Puli Sokhta Darulaman Sarayı arası yolu hizmete açıldı.

19.10.2014 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın yeniden imarı kapsamında, başkent Kabil'in şehir içi yollarının iyileştirilmesi çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Puli Sokhta Darulaman Sarayı arası yolu hizmete açıldı.

Afganistan için büyük önem taşıyan proje düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Afganistan Ekonomi Bakanlığı Vekili Abdül Hadi Argandival, Afganistan İcra Bakanı Yardımcısı Muhammed Muhakkık, Afganistan Milletvekili Seyid Enver Saadat, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Rahman Nurdun, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, TİKA yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Afganistan Ekonomi Bakanlığı Vekili Abdül Hadi Argandival törende yaptığı açıklamada, böylesi bir projenin açılışında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, "Dün ben bu caddeden geçtim. Afganistan'ın böyle bir caddeye sahip olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Desteklerinden dolayı Türkiye ve TİKA'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Afganistan İcra Bakanı Yardımcısı Muhammed Muhakkık ise, Afganistan ile Türkiye'nin arasındaki dostluğa vurgu yaparak, söz konusu projenin hayata geçirilmesinde desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Afganistan Milletvekili Seyid Enver Saadat da projenin Kabil için önemine değinerek, desteklerinden dolayı TİKA'ya minnettar olduklarını dile getirdi.

TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, iki ülkelere arasındaki tarihi bağlara değinerek, açılışı yapılan söz konusu projeyi hayata geçirebilmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Afganistan'a yönelik birçok alanda projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Nurdun, TİKA'nın Afganistan'a yönelik faaliyetlerinin devam edeceğini kaydetti.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ise, açılışını gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgilendirmede bulunarak, söz konusu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kabil Belediye Başkanı Muhammed Yunus Nevindeş ise, TİKA'nın, Kabil'in yenilenmesinde birçok proje gerçekleştirdiğini belirterek, "Bugün yine TİKA'nın Kabil'e yaptığı bir önemli projenin daha açılışını yapıyoruz. Puli Sokhta Darul Aman Sarayı Yolu TİKA'nın tarafından yapılarak hizmete sunuluyor. TİKA'nın Kabil'e yönelik gerçekleştirdiği projelerden dolayı TİKA'ya teşekkür ediyorum" dedi. Açılış konuşmalarının ardından tören, kurdele kesimi ile sona erdi.

Afganistan'ın Başkenti Kabil'in şehir içi yollarının iyileştirilmesi amacıyla 2012 yılı Aralık ayında Puli Sokhta - Darulaman Sarayı arası yol yapımı projesi başlatılmıştı. 4406 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde güvenlik şeritleri hariç üç şerit gidiş, üç şerit geliş olmak üzere altı şeritli yol Ağustos 2014'te inşaatı tamamlanmıştı. Peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarının uygun mevsim koşullarında yapılacağı yol, tüm işlemler bittikten sonra 25 bin 600 çiçek ile 7 bin 60 ağacı ile Afganistan'daki en modern yol olacak. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle, bölgeye ticari ve sosyal olarak büyük katkı sağlanarak, yolun çevresi Kabil'in yeni cazibe merkezi haline geldi.

Daha önce TİKA tarafından yaptırılmış ve Afganistan'ın tek köprülü kavşağı olan Mirvais Köprülü kavşağından başlayarak yeni inşa edilmekte olan parlamento binasının bulunduğu yere kadar uzanan yol, Kabil şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatarak, bölgenin sosyoekonomik olarak çehresinin değişmesini sağladı. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afganistan'da Puli Sokhta Darulaman Sarayı Arası Yolu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement