Afganistan'da Oyların Yeniden Sayımına Ara Verildi - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Oyların Yeniden Sayımına Ara Verildi

Devlet başkanı seçiminin ikinci turunda kullanılan oyların yeniden sayımına gözlemcilerin eğitimi için ara verildi.

23.07.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da devlet başkanı seçiminin ikinci turunda kullanılan oyların yolsuzluk iddiaları üzerine yeniden sayılması işlemine gözlemcilerin eğitimi için ara verildi.

Bağımsız Seçim Komisyonu Sözcüsü Muhammed Nur, oyların yeniden sayımının, ikinci turun iki adayı Abdullah Abdullah ve Eşref Gani Ahmedzay'ın gözlemcilerine eğitim verilmesi ve yeni personelin görevlendirilmesi için durdurulduğunu söyledi.

Sözcü Nur, oyların yeniden sayılma işleminin yarın sabah tekrar başlayacağını bildirdi.

İki seçimde kullanılan 8 milyondan fazla oyun sayımı iki adayın özel temsilcileriyle yerel ve uluslararası gözlemciler tarafından izleniyor.

Seçim komisyonundan alınan bilgiye göre, bin 200 oy sandığı Kabil'e getirildi, diğer sandıklar da getirilmeye devam ediyor.

Adaylar Abdullah ve Ahmedzay, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin girişimleri sayesinde 14 Haziran'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde kullanılan tüm oyların tekrar sayılması konusunda anlaşmıştı. Anlaşmaya göre, oy sandıkları Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) tarafından Kabil'e getiriliyor. Yeniden sayım işleminde, BM ile uluslararası toplum ve adayların gözlemcileri bulunuyor.

Oyların yeniden sayılması tamamlandıktan sonra açıklanan sonuca adaylar, 24 saat içinde Seçim Şikayetleri Komisyonu'na itiraz edebilecek. Komisyon itirazları 48 saat içinde inceleyerek kararını Bağımsız Seçim Komisyonu'na iletecek. Seçim komisyonu da en kısa sürede hangi adayın kazandığını açıklayacak.

Ahmedzay ve Abdullah arasında varılan ve John Kerry tarafından açıklanan anlaşmaya göre, seçimin nihai sonucu iki aday için de bağlayıcı olacak ve kazanan aday ulusal birlik hükümetini kuracak. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Oyların Yeniden Sayımına Ara Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.


Advertisement