Afganistan'da Kaçırılan Kızılhaç Çalışanları Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Kaçırılan Kızılhaç Çalışanları Serbest Bırakıldı

Afganistan\'da Kaçırılan Kızılhaç Çalışanları Serbest Bırakıldı

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde yaklaşık bir hafta önce Taliban militanlarınca kaçırılan Uluslararası Kızılhaç Komitesi çalışanı 5 kişi serbest bırakıldı.

21.08.2014 15:39  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde yaklaşık bir hafta önce Taliban militanlarınca kaçırılan Uluslararası Kızılhaç Komitesi çalışanı 5 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kaçırılan kişilerin herhangi bir fidye ödenmeden serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, serbest kalanların sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilirken, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Afganistan'a yönelik yardım faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi.

Afganistan'ın Pakistan sınırında bulunan Celalabad kentindeki Uluslararası Kızılhaç Örgütü binasına yaklaşık iki ay önce düzenlenen saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti.

NATO, Temmuz 2012'de başlayan güvenlik devri süreciyle ülkedeki uluslararası koalisyonun Afganistan'daki asker sayısını aşamalı olarak azaltmayı ve 2014 yılı sonuna kadar ülke güvenliğini tamamen Afgan güçlerine devretmeyi planlıyor.

Ülkede sık sık meydana gelen saldırılar ve adam kaçırma olayları, hem uluslararası toplum hem de Afgan kamuoyunda bu plana şüpheyle bakılmasına neden oluyor. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Kaçırılan Kızılhaç Çalışanları Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement