Afganistan'da Çatışma: 8 Ölü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Çatışma: 8 Ölü

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Corm ilçesinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada sekiz kişi öldü.

22.07.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Corm ilçesinde Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada sekiz kişi öldü.

Badahşan Valiliği Sözcüsü Ahmed Navid Furuten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Badahşan'ın Corm ilçesinin Kajdaşt bölgesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında militanlarla çatışma çıktığını belirtti.

Yaklaşık 5 saat süren çatışmada beş militanla üç polisin öldüğünü ifade eden Furuten, ölenlerin arasında Taliban'ın "Badahşan valisi" olarak atadığı Molla Fahruddin'in de bulunduğunu söyledi.

Furuten, çatışmada altı militan, iki güvenlik görevlisi ve bir sivilin de yaralandığını vurguladı.

Ölen militanlardan birinin Tacikistan uyruklu olduğu kaydedildi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, operasyon sırasında militanların, güvenlik güçlerine ait iki tankı vurarak kullanılmaz hala getirdiğini, içindekilerin öldüğünü iddia etti.

Badahşan'ın çeşitli ilçelerinde yaklaşık bir aydır operasyonlar sürerken Taliban'ın saldırıları da devam ediyor. Üç gün önce de Badahşan'ın Eşkaşim ilçesinin Kankak bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda Eşkaşim 7. Tabur Komutanı Abdul Halil ve üç koruması yaşamını yitirmişti. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Çatışma: 8 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement