Afganistan'da Çatışma: 13 Ölü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Çatışma: 13 Ölü

I Afganistan'ın kuzeyindeki Sar-ı Pul ve Cevizcan vilayetlerinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 10 örgüt üyesi ile 3 polis yaşamını yitirdi.

25.03.2015 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEZAR-I Afganistan'ın kuzeyindeki Sar-ı Pul ve Cevizcan vilayetlerinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 10 örgüt üyesi ile 3 polis yaşamını yitirdi.

Sar-ı Pul Emniyet Müdürü Nur Habib Gülbahari, militanların Sar-ı Pul'un Suzma Kale ilçesinin Kazak ve Melik bölgelerindeki polis karakollarına saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti.

Çatışmada 8 militanın hayatını kaybettiğini ifade eden Gülbahari, 7 militanın da yaralandığını söyledi.

Diğer yandan militanların Cevizcan'ın Faizabad ilçesinin Kepçak polis karakoluna saldırmasının ardından çatışma çıktığı bildirildi.

Cevizcan Emniyet Müdürü Fakir Muhammad Cevizcani, yaklaşık dört saat devam eden çatışma sonucu 2 militanın öldürüldüğünü, birinin de yaralandığını kaydetti.

Cevizcani, takviye ekibin bölgeye ulaşmasıyla diğer militanların kaçtığını, karakolun da polis kontrolünde olduğunu vurguladı.

Faizabad'daki saldırıyla ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise çatışma sonucu 3 polisin öldüğünü, karakolun da Taliban kontrolüne geçtiğini iddia etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Çatışma: 13 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement