Afgan Doktordan Akrep ve Yılan Zehri ile Tedavi - Son Dakika
Dünya

Afgan Doktordan Akrep ve Yılan Zehri ile Tedavi

Afgan Doktordan Akrep ve Yılan Zehri ile Tedavi

Afganistan'ın Parwan kentinde yaşayan Dr. Muhammed Shirzad, yılan ve akrep zehrinden yaptığı ilaçlarla vitiligo ve epilepsi gibi hastalıkları tedavi ediyor.

23.04.2014 16:51  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zehirleri kullanarak hazırladığı özel krem ile hastalıklara çare bulduğunu belirten Shirzad, “Zehirle tedavi konusunda 215 yıllık deneyimimiz var. Bu işi benden önce babam yapıyordu, ondan önce de dedem. Tam 7 nesildir Parwan’da birçok hastalığı iyileştiriyoruz” dedi. İlacı kliniğinde kendi hazırladığını belirten Shirzad, akreplerden şırınga ile çektiği zehri, birtakım tozlarla karıştırarak jel oluşturduğunu ifade etti. Doktor daha sonra bu jeli hastaların derisine uygulayarak tedavi ettiğini kaydetti.

Birçok hastalığa karşı çözümler bulan Doktor Shirzad, Bagram Havaalanı’nda yaşanan zehirli böcek sorunu çözdüğü için de Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) tarafından verilen takdir belgesine sahip. Öte yandan Shidrad’ın kliniğine aralarında Almanya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 41 ülkeden hastaların geldiği belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afgan Doktordan Akrep ve Yılan Zehri ile Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement