Adliye Çalışanlarından Balonlu Maaş Zammı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Adliye Çalışanlarından Balonlu Maaş Zammı Protestosu

Adliye Çalışanlarından Balonlu Maaş Zammı Protestosu

Adalet Büro Sen İzmir İl Başkanı Talha Baysem ve Büro-İş Sözcüsü Soner Sönmez, yaklaşık 200 adliye çalışanı ile ortak basın açıklaması yapıp, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan sadece hakim ve savcılara yapılan 1155 liralık zammı 'balon' patlatarak protesto etti.

12.09.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Büro Sen İzmir İl Başkanı Talha Baysem ve Büro-İş Sözcüsü Soner Sönmez, yaklaşık 200 adliye çalışanı ile ortak basın açıklaması yapıp, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan sadece hakim ve savcılara yapılan 1155 liralık zammı 'balon' patlatarak protesto etti.

Bayraklı Adliye Sarayı Sosyal Tesisler önünde toplanan her iki sendika üyesi adliye çalışanları ellerinde, 'Hakim ve savcıya zam var personele yok', 'Adalet Bakanı değil hakim ve savcılar bakanlığı', 'Wanted! Yargı çalışanlarına sahip çıkacak bakan aranıyor' ve 'Yargı hizmetleri sınıfı hemen şimdi' yazılı dövizleri taşıdı. Adliye çalışanları adına yapılan açıklama, "Ezildik, itildik, sürüldük, havuzlarımız ve nöbet ücretlerimiz alındı, maaşlarımızda iyleştirilme istendi bütçe yetersiz denildi, fazla mesailerimiz kaldırıldı, yeniden klavye sınavına tabi tutulmaya kalktık, eğitim nedeniyle mazeret tayinlerimiz kaldırıldı sabrettik. Fakat gördük ki isteyince istedikleri kişilere astronomik rakamlarda zam yapıyor ve bizleri hiçe sayıyorlarmış, artık yeter" denildi.

Adalet Büro Sen İzmir İl Başkanı Talha Baysem, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bundan yaklaşık iki ay önce yaptığı basın açıklamasında hakim ve savcılar ile birlikte personelin de özlük haklarında iyleştirme yapılacağını açıklamıştı. Fakat geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hakim ve savcılara 1155 lira zam yapılacağını, kendilerinin bu zamdan memnun kalacaklarıın düşündüğünü, personele zam yapılması halinde diğer kurumdaki memurların da isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmadığını belirterek tarihi bir gaflete imza atmıştır. Temmuz ayında vaad ettiniz, Eylül ayında çark ettiniz. Temmuz ayındaki vaadinizin 10 Ağustos'ta yapılan seçime yatırım olduğunu, siyasetin kirli bir oyundan ibaret olduğunu herkese gösterdiniz. Merak buyurmayın. Bu kirli oyunu sadece sizler oynamıyorsunuz. Sizden önceki bakanlar da bizlere seçim öncesi bir takım vaadlerde bulundu, seçim sonrası ortadan kayboldu. Bizler sizin kirli siyasetinizde piyon olarak kullanılmaktan yorulduk artık. Adı Adalet olan bir bakanlıkta çalışan ama en çok adaletsizliğe maruz kalan personel kesimi kimdir? Öncelikle bunların cevabını verin, sonra biz sizin bizlerin bakanlığı olduğumuza inanalım. Bizler bugüne kadar şunu gördük. Adalet Bakanlığı'nda adalet sadece isimde var. Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet Bakanlığı'dır. Bakanlığın bizlere karşı yaptığı üvey evlat muammelesini esefle kınıyor ve protesto ediyoruz" dedi.

Büro-İş sözcüsü Soner Sönmez ise "Son derece güç koşullarda fedakarca görev aypan yargı çalışanları tarihte hiç bu kadar sahipsiz, hiç bu kadar kimsesiz bırakılmamıştır. Adında 'Adalet' bulunan bakanlığın, yargıyı sadece hakimler ve savcılardan ibaret görmesi kabul edilemez. Emekçisine adil ve eşitlikçi, insani bir gelir düzeyi sağlamayan devlet düşünülemez" dedi.

Açıklamanın ardından adliye çalışanları ellerindeki balonları patlattı. - Karataş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Çalışanlarından Balonlu Maaş Zammı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement