Adli Yıl Açılış Kokteyli - Son Dakika
Yerel

Adli Yıl Açılış Kokteyli

Adli Yıl Açılış Kokteyli

Adana’da 2014-2015 Adli Yıl Açılış Kokteyli, Baro Tesisleri’nde yapıldı.

02.09.2014 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 2014-2015 Adli Yıl Açılış Kokteyli, Baro Tesisleri'nde yapıldı.

Adana Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen kokteyle, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arslan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile çok sayıda avukat, hakim, savcı ve davetli katıldı.

Baro Başkanı Çıtırık, yaptığı açılış konuşmasında, "Adliyenin temel sorunlarının çözülemediği ya da çözülmek istenmediği günler yaşamaktayız. Adaletin unsurları bir bütündür. Bunlardan birinde aksama olması yurttaşın hak ve adalet duygusunu zedelemektedir. Yargı mensupları olarak yeminimize sadık kalmak zorundayız. Aslında çok konuşmak gerekmez ama konunun önemine binaen söylemek istiyorum. Yargının üzerinden siyasi iktidar gücünü ve nüfuzunu lütfen çekin. Yasama, yürütme ve yargı organları arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesi bırakın işlesin. Anayasanın 38. maddesi işlesin. Kimse hakim, savcılara emir, talimat ve telkinde bile bulunamasın. Kimse açılmış olan toparlanmış olan ve suç şüphesi doğrultusunda yürütülmekte olan soruşturmalara müdahale etmesin. Ucu nereye varıyorsa varsın. Kimse rahatsızlık duymasın. Anayasal eşitlik kavramı yönünden bakıldığında kime dokunulacaksa yargı eliyle olsun. Tabi bu dokunulmalarda bir hesaplaşma olmasın. Bir siyasi intikam, öç alma duygusuyla hareket edilmesin. Hukuk devletinin kuralları içerisinde yönetenlerin ve idarenin de açıklık, denetlenebilirlik ilkesine bağlı Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti vasfı devam etsin. Yeni adli yılında tüm meslektaşlarımızın, Adalet çalışanlarına, Hakim ve Savcılarımıza ve ülkemize sorunların çözüldüğü, çalışanların mutlu olduğu, yargı bağımsızlığının korunduğu, başarılı bir adli yıl geçirmelerini diliyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adli Yıl Açılış Kokteyli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement