Adıyaman'ın Turizm Sektörü Yeniden Canlanacak - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'ın Turizm Sektörü Yeniden Canlanacak

Adıyaman\'ın Turizm Sektörü Yeniden Canlanacak

Avrupa Birliği Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hazırlanan 6,9 milyon Avro’luk ‘Adıyaman’da Turizm Sektörünün Yeniden Canlandırılması Projesi’ yeniden başladı.

06.11.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hazırlanan 6,9 milyon Avro'luk 'Adıyaman'da Turizm Sektörünün Yeniden Canlandırılması Projesi' yeniden başladı.

2009 yılında Avrupa Birliği tarafından kabul edilen fakat daha sonra hayata geçirilemeyen proje 2012 yılında bitme aşamasındayken üzerinde yeniden çalışma başlatıldı. Adıyaman'da Turizm Sektörünün Yeniden Canlandırılması Projesi kapsamında 220 tarihi eser ve ören yeri içerisinden 10 adeti belirlenerek, bu eserler üzerinde çalışma yapılacak. Çevre düzenlemesi ve bir takım çalışmaların yapılacağı proje ile Adıyaman'da ki turizm potansiyelini çok daha arttırılması hedefleniyor.

Teknik ve idari ihale projelerinin hazırlanması için çıkılan ihaleyi alan Firma Yetkilisi Mimar Yavuz Özkaya ile Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş arasında protokol imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Nemrut Alan Başkanı Mimar Onur Yıldız, AB Proje Koordinatörü Ahmet Günaydın katıldı.

Nemrut Alan Başkanı Mimar Onur Yıldız, proje ile ilgili sonum yaparak, "Adıyaman'da Turizm Sektörünün Yeniden Canlandırılması Projesi kapsamında Arsemia Çevre Düzenlemesi, Kocahisar Köyü Restorasyon ve Meydan Düzenlemesi, Cendere Köprüsü Çevre Düzenleme ve Mesire Alanı Projesi, Karakuş Çevre Düzenlemesi, Taşgedik Köyü Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Palanlı Çevre Düzenlemesi, Eski Besni Çevre Düzenlemesi, Kızılin Köyü Göksu Köprüsü Çevre Düzenlemesi, Turuş Kaya Mezarları Çevre Düzenlemesi, Kommagene Odak Binası yapılacak. Proje bedeli 6,9 milyon Avro olan projenin hedefi Adıyaman'ın sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaktır. Adıyaman ilindeki turizm sektörü faaliyetlerini rekabetçi bir yapıya kavuşturmaktır" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, projeyi küllerinden yeniden yeşerttiklerini belirterek, "2009 yılında Avrupa Birliği tarafından kabul edilen proje ile ilgili 2012 yılına kadar bir şey yapmamışız. Bitmek üzere olan projeyi küllerinden yeşerttik. 2012 yılında ODTÜ ile toplantı yaptık. Projeyi hazırlayan hocamızla görüştük. AB'nin bize verdiği bir süre vardı. Süre bitseydi bu projeden yararlanamayacaktık. 6 milyon 900 bin Avro'luk bir projedir. Adıyaman'da 220'nin üzerinde bir tarihi eser var. Biz bunların içerisinden 10 tanesinin seçimini yaptık. Bunlar üzerinde alan çalışması yapacağız. Hepsinde farklı şeyler yapacağız. Kısmet olursa alanların ihalesi yapılmadan önce Avrupa Birliğinin ihale sürecine uygun bir şekilde, hazırlık yapacağız. 29 Eylül tarihinde ihalesini yaptık. Ankara'da bir firma bunu aldı. İnşallah 6 ay içerisinde Avrupa Birliğine uygun bir şekilde, teknik ve idari şartnameler imzalanacak. Bu projeden Adıyaman çok rahat bir şekilde istifade edecek.

Adıyaman'ın tanıtımı açısından çok önemli bir projedir. Adıyaman'ı ülkemizde ve Dünya'da yeteri kadar tanıtamamışız. İlk geldiğimizde iki tane tanıtım günleri düzenledik. Seçim yoğunluğu ve yaşanan olaylar nedeniyle tanıtım günleri bu yıl yapamadık. İki defa kitap fuarı yaptık. Buda Adıyaman'ın tanıtılmasında önemli katkı sağladı" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'ın Turizm Sektörü Yeniden Canlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement