Adıyaman Emitt'e Yerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Emitt'e Yerini Aldı

Adıyaman Emitt\'e Yerini Aldı

Türkiye turizm sektörünün aynası olan Dünyanın 5’inci büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Adıyaman yerini aldı.

28.01.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye turizm sektörünün aynası olan Dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), Adıyaman yerini aldı.

Ülkeler arasındaki turizm ilişkilerini geliştirerek, her geçen yıl büyük bir ilgi gören Türkiye turizm sektörünün aynası olan Dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan EMITT, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 20. kez kapılarını açtı.

Dört gün sürecek olan EMITT'e 71 ülkeden yaklaşık 4 bin 500 firma katılıyor. Kadim medeniyetler şehri Adıyaman, Valilik ve Belediye'nin güç birliği yaparak katıldığı fuarda ortak stand açarak yerini aldı. Adıyaman standı görsel zenginliği ile EMİTT fuarında büyük beğeni topladı.

Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığının müşterek stand açtığı fuara Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ile Adıyaman'daki turizmciler katıldı. Fuarın birinci gününde Adıyaman Standını bir çok ilin valileri, büyükşehir belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda katılımcı ziyaret etti.

Konuklarıyla yakından ilgilenen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ziyaretçilere Adıyaman Çiğköftesi ve meşhur Kervansaray Kahvesi ikram etti.

Sahip olduğu tarihi ören yerleri ile adeta açık hava müzesi konumunda olan Adıyaman'ın turizmde kendini kanıtlamış bir il olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, "4 yıllık görevim süresince bu katıldığımız dördüncü fuar oluyor. Türkiye'de 41 milyonluk bir turist potansiyeli bulunmaktadır. Turizm destinasyonu içinde bu turist potansiyelini Adıyaman'a çekmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Adıyaman, emsalsiz tabiatı, mistik atmosferi, muhteşem kanyonları, gerek tarihi ve kültürel birikimi gerekse de sahip olduğu doğal turizm kaynakları açısından eşsiz bir zenginliğe sahiptir. İlimiz tarihi süreç içerisinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu medeniyetlerin izlerini taşıyan, barışın, kardeşliğin, huzurun, hoşgörünün kentidir. Adıyaman'ın tarihini, kültürünü, mutfağını, gelenek ve görenekleri ile sahip olduğu tüm güzellikleri dünyanın 5. büyük fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'te 4 gün boyunca en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

20. EMİT fuarı vesilesiyle İstanbul'da Adıyaman'ı 4 gün boyunca en iyi şekilde tanıtacaklarını ifade eden Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, "Adıyaman'ın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile sahip olduğu tüm güzellikleri en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Adıyaman'ın tarımsal ürünlerini ziyaretçilerimize ikram edeceğiz. Adıyaman, dünyanın en huzurlu kentidir. Sayın Valimizle birlikte EMİTT Fuarında Adıyaman'ı en iyi şekilde tanıtmak için gayret sarf ediyoruz. Adıyaman sahip olduğu tarihi ören yerleri ile adeta açık hava müzesi gibidir. Adıyaman Sahabe ve menziliyle aynı zamanda bir inanç merkezidir. Herkesi tarih ve kültür şehri Adıyaman'a davet ediyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Emitt'e Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement