Adapazarı'nda Binaların Zemin Kat Yüksekliği 2 Metre 80 Santim Olacak - Son Dakika
Güncel

Adapazarı'nda Binaların Zemin Kat Yüksekliği 2 Metre 80 Santim Olacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, deprem bölgesi olan Adapazarı'nda 17 Ağustos Depremi'nden sonra yeni yapılan binalar için 2 metre 40 santim olan zemin kat yüksekliğinin 2 metre 80 santime çıkartılacağını söyledi.

17.04.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, deprem bölgesi olan Adapazarı'nda 17 Ağustos Depremi'nden sonra yeni yapılan binalar için 2 metre 40 santim olan zemin kat yüksekliğinin 2 metre 80 santime çıkartılacağını söyledi. Toçoğlu, "Binaları yukarı doğru degil aşağı doğru, zemine doğru büyümesi için kat düzenlemeleri yapacağız" dedi.

Sakarya Büyüşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sapanca Güral Otel'de seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Toçoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında dönemin Bayındırlık Bakanlığı'nın Adapazarı için bazı düzenlemeler getirdiğini belirterek "Binaların yükseltilmesinden ziyade zemin iyileştirmesi yapacağız. Bu noktada zemin katlar 2 metre 40 santimden 2 metre 80 santimetreye çıkacak. Zemin katlar iskanlandırılmış olacak" diye konuştu.

Binalarda zemin iyileştirmesinnin yapılmasınnın önemine dikkat çeken Toçoğlu konuşmasını söyle sürdürdü:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı artık zemin katın tarifini yaptı. Bundan sonra zemin katlarda kat olarak değerlendirilecek. Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantı'sında bu düzenlemeyi gündemimize alacağız. Her zaman yatay büyümeden yana olduğumuzu ifade ettik. Binaların yükseltilmesinden ziyade zemin iyileştirmesi yapacağız. Bu noktada zemin katlar 2 metre 40 santimden 2 metre 80 santimetreye çıkacak. Zemin katlar iskanlandırılmış olacak. Çatı katları ile ilgili de düzenlemeler var. Çatı katları da bina yoğunluğa dahil edilecek. Yeni düzenlemenin ardından zamin katlar iskanlandırılacağı için çatı katları kullanılmayacak." - Adapazarısakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adapazarı'nda Binaların Zemin Kat Yüksekliği 2 Metre 80 Santim Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement