Adana Demirspor'dan Pfdk Kararına Tepki - Son Dakika
Spor

Adana Demirspor'dan Pfdk Kararına Tepki

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor, geçen hafta oynanan Kayserispor maçında Tayfur Bingöl'e gösterilen kırmızı kart ve sonrasında Profosyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 2 maçlık "müsabakalardan men cezasının" haksız olduğunu iddia etti.

17.10.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demir spor, geçen hafta oynanan Kayserispor maçında Tayfur Bingöl'e gösterilen kırmızı kart ve sonrasında Profosyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 2 maçlık "müsabakalardan men cezasının" haksız olduğunu iddia etti.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, ligin 5. haftasında oynanan Adana Demirspor-Kayserispor müsabakasının 39. dakikasında Tayfur Bingöl'ün kırmızı kart gördüğü hatırlatıldı.

Takımın, hücuma çıktığı pozisyonda Tayfur Bingöl'ün önünde seken topu diz hizasında kontrol ettiği sırada, Kayserisporlu Alper Uludağ'ın kontrolsüzce Bingöl'ün üzerine düşerek kafasını ayağına çarptığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Maçın hakemi Ali Palabıyık, oyuncumuzu kırmızı kart ile cezalandırmış ve oyundan ihraç etmiştir. Bu dakikadan sonra hakemin, maçın sonucuna etki eden, futbol adına utanç verici olduğunu düşündüğümüz kararıyla karşılaşmayı 2-1 kaybetmiştik. Maçın görüntülerinin yer aldığı tüm spor yayınlarında hakemin hatalı karar verdiği, bu kararıyla maçın sonucuna direkt etki ettiği ifade edilmiştir. Bu bağlamda Adana Demirspor olarak 3 puanımızın haksızca elimizden alındığı, aynı hafta oynanan farklı müsabakada daha sert olduğunu düşündüğümüz bir müdahale sonucu cezalandırılan ve oyundan ihraç edilen oyuncu ile verilen 2 maçlık 'müsabakalardan men cezasının' yanlış olduğu düşüncesi ile PFDK'ya gerekli itirazı yapmıştık."

Öte yandan, itirazı inceleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), "cezanın tayini konusunda bir isabetsizlik bulunmamaktadır" hükmüne vararak, itirazı reddetti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Adana Demirspor'dan Pfdk Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement