Adana'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adana'dan Kısa Kısa

Adana\'dan Kısa Kısa

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kozan Göller Yaylası'nda yaklaşık 6 bin kişiye iftar verildi.

20.07.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kozan Göller Yaylası'nda yaklaşık 6 bin kişiye iftar verildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, etkinlikte yaptığı konuşmada, ata, dede yaylası Göller'e hizmet etmenin kendileri için boyun borcu olduğunu ifade etti.

Yetkiyi alınca yaylaya su getirecekleri sözünü verdiklerini anımsatan Sözlü, "Bunun için çalışıyoruz ve bedeli, pahası ne olursa olsun suyu Göller'e getireceğiz. Göller'in sorunlarını çözmek, burayı refah yaylası yapmak boynumuzun borcu. Arkadaşlarımız bütün güçleriyle yol çalışmasını gerçekleştiriyorlar. Su ve yol sorunu çözüldükten sonra inşallah Göller, bölgenin en büyük yaylası ve modern bir Avrupa kasabası gibi olacak" şeklinde konuştu.

Etkinliğe Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ün yanı sıra bazı belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

ESOB'tan Ahi Evran Sofrası

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar sofralarının üçüncüsü Pozantı'da kuruldu.

Pozantı ilçe merkezdeki bir restoranda kurulan Ahi Evran Sofrasında, esnafları TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Pozantı Kaymakamı Orhan Altun, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay karşıladı.

ESOB Başkanı Barışık, burada yaptığı konuşmada, davete katılarak kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere ve esnaf odalarının başkanları ile üyelerine teşekkür etti.

Amaçlarının, birliği, dirliği geliştirmek, beraber olmak, tanışmak, dostlukları ve kardeşlikleri pekiştirmek olduğunu bildiren Barışık, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkar bu ülkenin şah damarıdır. Biz devletimize yük olmadan, kendi mesleğimizi yapar, devletimizden de 'Bana destek ol, bu işi yapayım' demeyiz. Vergileri, zorlansak da öderiz. Bizim verdiğimiz vergileri, ÖTV ve KDV'yi de hesaplarsak, bu ülke de başka kimse vermiyordur. Biz Ahi Evran felsefesi ile hareket ederiz. Ahi Evran, 'Akıl, ahlak, bilim ve çalışma' demiş. 'Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir' diyor."

Çöp konteynerleri yer altına alınıyor

Seyhan Belediyesinin "İlçemiz en temiz hep temiz" parolasıyla başlattığı hizmet atağında, çöp konteynerlerini yer altına almaya başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, konteynerlerin, ilk etapta pilot mahallerde 50 farklı noktaya yerleştirileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çöp konteynerlerini yer altına alarak, şehir estetiği, sinek sorunu, çevre ve halk sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

Merkezdeki tüm mahallelerin çöp konteynerlerini yer altına alacaklarını belirten Karalar, "Bu sistem, hem hijyenik hem de koku ve sinek üremesinin engellenmesi açısında önemli. Vatandaş, 'şu saatte çöp kamyonu gelecek aman gideyim çöpümü boşaltayım' diye koşturmayacak. İstediği zaman gidecek, çöpünü boşaltacak. Araçlarımız gelecek çöpleri alacak, ardından yıkayıp ilaçlayacak" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement